reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej :) u mnie noc nieprzespana. Jakos nie moglam znalezc sobie pozycji do spania, bo ciagle mnie cos gniotlo. Mala kopala tak, ze myslalam, ze mi brzuch rozerwie. Ale niech tam sobie kopie na ;)

Ja wczoraj mialam klotnie z mezem. Najgorsze, ze w ciazy mam tak, ze sie nie umiem uspokoic i przestac plakac.

:happy2:
A tak w ogole to bądźmy teraz egoistkami bo możemy sobie na to pozwolic a resztę to mieć w d..... To ich problem jak nie rozumieją..... Choć mając jyz jedno dziecko to jest niestety ciężko [emoji6]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
@Kindziorek a mając już trójkę to dopiero...:happy2: mnie inni ludzie za bardzo nie interesują teraz ale rodzinka to rodzinka. Mąż i dzieci są bardzo dzielni w tej sytuacji i bardzo kochani. Caly czas myślę o wakacjach bo mamy juz zaplanowany wyjazd i bardzo się cieszę, że pojedziemy w 6tkę!!!
A dzisiaj w nocy tylko trzy razy siku! Czad:p chyba mi te lody porzeczkowe o 23.30 pomogły :D

Agata, to Ty jesteś dzielna mama! Czym jedziecie na wakacje? Ja właśnie myślę żeby kupić dla drugiego maluszka drugie łóżko turystyczne, bo jak pojedziemy do moich rodziców do bloków to nie pomieścić się wszyscy

U mnie też przeskoczyło na 31 dzisiaj:) noc męcząca po kłótni z mężem dotyczącej teściowej mojej kochanej... Z jednej strony jakbym ustąpiła to miałabym spokój ale z drugiej strony ile można przymykać oko na wiele spraw. Wiem że nerwy teraz mi nie są potrzebne ale aż się poryczalam z tych emocji. Dzisiaj to dla mnie dzień do marudzenia... Jest mi źle, czuję się bezużyteczna, mam wrażenie że wszyscy dookoła obrabiają mi tyłek, a ja nawet się bronić nie mogę, bo ja sobie zmyślam to wszystko... Nie wychodze z łóżka nawet, mam w dupie wszystko i wszystkich... Żebym ja się tak denerwowała a poźniej na ciąży mi sie to odbije...
@nina 07.06 to pięknie ze juz 31! Gratuluję kochana! A z resztą to wiem ze nie łatwo, ale spróbuj wyluzować ile się da. I sama sobie zrób jakąś przyjemność. A cała reszta nie ważne. Olej. Jakby nie istniało. Z mężem na pewno się dogadacie. Facetom zawsze trudno w sytuacji konfliktu 2 najważniejszych kobiet w ich życiu. Muszą się sami zmagać z tym ze to żona jednak jest numer 1 i tak powinno być zawsze.

:happy2:
@Kindziorek a mając już trójkę to dopiero...:happy2: mnie inni ludzie za bardzo nie interesują teraz ale rodzinka to rodzinka. Mąż i dzieci są bardzo dzielni w tej sytuacji i bardzo kochani. Caly czas myślę o wakacjach bo mamy juz zaplanowany wyjazd i bardzo się cieszę, że pojedziemy w 6tkę!!!
A dzisiaj w nocy tylko trzy razy siku! Czad:p chyba mi te lody porzeczkowe o 23.30 pomogły :D
U mnie wakacje odpadną bo termin na samym początku. choc pewnie będzie jak przy synu ze tydzień moze gora 2 po zdjeciu (co nastapi na początku czerwca) i porodowka... Chyba ze na działkę w sierpniu. Ale jak da rade to majowke zalicze i to przedłużoną [emoji6] Mój obecny 8letni skarb tez bardzo pomocny, maz zreszta rowniez choc teraz jest lepiej bo nie musze lezec plackiem tak jak wiekszosc z was. Inaczej swira bym dostała.

Agata, to Ty jesteś dzielna mama! Czym jedziecie na wakacje? Ja właśnie myślę żeby kupić dla drugiego maluszka drugie łóżko turystyczne, bo jak pojedziemy do moich rodziców do bloków to nie pomieścić się wszyscy
Jedziemy samochodem. Mamy taki 7 osobowy, ale juz myślę jak tutaj wszystkich zmieścić bo kilka godzin a aucie nas czeka.

reklama
A tak w ogóle to czy któraś z Was orientuje sie czy przy naszym problemie można masowac sobie krocze by w czasie porodu nie popękać? Z tego co wiem to można zacząć to robic pomiedzy skonczonym 32 a 34 tyg. Jak wspomnialam ja przy 1szym porodzie okropnie popekalam nawet mimo nacięcia (ledwo polozna go zlapala tak sie pchal) a chcę tego uniknac

Do góry