reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Inis, bez wątpienia 4 rano to bardzo dobry czas na jajecznicę :laugh2: ja chyba tez zaraz sobie zrobię ;)
Dziś u mnie 27 tc na liczniku, jest dobrze ale muszę jeszcze wytrwać do wieczora i przetrwać wizytę u profesora żeby dzień zaliczyć do udanych ;)
Jak wam się spało ?

reklama
Odbylam wlasnie cudowna rozmowę z synem: on: mamo, a jakie ty znasz czołgi ?
Ja: nie znam
On: na pewno jakiś znasz
Ja: rudy 102
On: No widzisz! I za chwile: mamo ale w młodości to chyba znałaś więcej?
Ja: to już jestem stara?
On: nie, No wiesz mi chodziło czy czy w młodości takiej szkolnej...
Ja: Aha
On: mamo a ty chodziłaś do szkoły podczas zaborów ?
I już nie miałam pytań...:laugh2:

Dzien dobry mamusie. U mnie ciąg dalszy intensywnych snów. W nocy okropnie ciężko zmienić bok. Czuję wtedy jakby coś rozrywalo mi macice. Jutro mój dwulatek ma urodziny. Tort już wczoraj zamówiony, zabawkę maz wczoraj kupił i jakos się odbebni. Dzisiaj środa dzień przeskakiwania licznika. No więc Aga witamy nowy tydzień ciąży... Do przodu oby tak dalej.
Miłego dnia mamusie

U mnie też przeskoczyło na 31 dzisiaj:) noc męcząca po kłótni z mężem dotyczącej teściowej mojej kochanej... Z jednej strony jakbym ustąpiła to miałabym spokój ale z drugiej strony ile można przymykać oko na wiele spraw. Wiem że nerwy teraz mi nie są potrzebne ale aż się poryczalam z tych emocji. Dzisiaj to dla mnie dzień do marudzenia... Jest mi źle, czuję się bezużyteczna, mam wrażenie że wszyscy dookoła obrabiają mi tyłek, a ja nawet się bronić nie mogę, bo ja sobie zmyślam to wszystko... Nie wychodze z łóżka nawet, mam w dupie wszystko i wszystkich... Żebym ja się tak denerwowała a poźniej na ciąży mi sie to odbije...

Nina, moze puść sobie jakiś ulubiony film, komedie czy co tam lubisz. Mi pomaga w takich sytuacjach trochę. Tez mam juz za sobą pare takich spięć w ciazy i u mnie od razu są potem skurcze...a dziś tez czeka mnie nerwowy dzień bo raz, ze wizyta i usg to jeszcze moja mama przyjeżdża żeby z młodym zostać wiec pewnie różowo nie będzie. Ale od rana obiecuje sobie, ze będę zagryzać zęby i sie nie denerwować niczym;)

U mnie też przeskoczyło na 31 dzisiaj:) noc męcząca po kłótni z mężem dotyczącej teściowej mojej kochanej... Z jednej strony jakbym ustąpiła to miałabym spokój ale z drugiej strony ile można przymykać oko na wiele spraw. Wiem że nerwy teraz mi nie są potrzebne ale aż się poryczalam z tych emocji. Dzisiaj to dla mnie dzień do marudzenia... Jest mi źle, czuję się bezużyteczna, mam wrażenie że wszyscy dookoła obrabiają mi tyłek, a ja nawet się bronić nie mogę, bo ja sobie zmyślam to wszystko... Nie wychodze z łóżka nawet, mam w dupie wszystko i wszystkich... Żebym ja się tak denerwowała a poźniej na ciąży mi sie to odbije...
Kochana wez sie przejmuj. Kazda z nas ma zapewne dupe obrabianą. Ksiezniczki sie znalazly . Leza i kwicza . A przeciez ciaza to nie choroba. Teksty typu dawniej kobiety w polu rodziły i pracowaly itp. Lej na wszystko !!!
Ludzie sa nienormalni zawsze bedzie zle . Teraz jestesmy nierobami . Ale jakbys robila i stracila dziecko bo porod przedwczesny. To bylo by wyrodna matka dziecko zabiła ... jezeli ktos sie nie znajdzie w naszej sytuacji to nigdy prze nigdy nie zda sobie sprawy z powagi sytuacji. Ja olewam wszystko i wszystkich. Za przeproszeniem w dupie to mam. Proponuje kochana meliske a jak ktos cie wkurza to srodkowy palec. Robie tak od poczatku ciazy .haha odkad slysze teksty od meza rodziny ze twarda macica i niewydolnosc szyjki to moja wina bo sie odchudzalam przed ciaza . [emoji23][emoji23][emoji23] ( zazdrosc chyba - cwiczylam duzo i jadlam zdrowo) no ale najlepiej na kogos zwalic. Sluchalam ze strace dziecko i to bedzie moja wina . Sadze ze do tej pory tak uwazaja . Ale w dupie to mam . Niech lepiej sie doedukuja co to niewydolnosc szyjki . Zwazywszy ze mialam konizacjie. No ale i ich nie przegadasz [emoji23][emoji23][emoji23] ale was zaspamowalam sory ponioslo mnie . Teraz ja musze meliske [emoji23][emoji23]

Cześć Dziewczynki :), u mnie noc przebiegła spokojnie. Dziś u mnie 1wszy dzień 8m-ca, wow :eek: . Słonko święci pięknie, ale po południu ma już padac deszcz i od jutra pogorszenie pogody.
Wczoraj tak przypiekało, że chowałam brzuszek w cień. Teraz mój synek tak kopie, że aż pęcherz mnie pieczę jak na niego naciska.
Ja często też mam spiecia z mężem na różne tematy i mam wrażenie, że ma gdzieś że jestem w ciąży. Zdarza mi się też płakać wiadomo i jest wtedy lepiej. Tylko kochane maleństwo niewinne też się stresuje.
Głowy do góry, wszystko będzie dobrze. Miłego dnia :-) :)

reklama
Hej. Tak was czytam.... Ja na szczęście jestem otoczona osobami ok. Przynajmniej przy mnie a jak jest pozniej to mi lata. Nawet szwagierka, z którą miałam nie pienku to jest jak do rany przyłóż .
Co do ruchów to mała leży nisko i jak nieraz dowali mi w pęcherz to aż nagle sie w pół zginam - czuje to wtedy az do samej szyjki. U mnie skonczone 28 tyg. Pozdrawiam

Do góry