reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Może tak być ;) Ale to już wysoka ciąża więc też super że tyle wytrzymałaś ! Pamiętaj że lekarze wiedzą co mówią i zalecają:) Jeśli według nich nie ma tragedii to może faktycznie jej nie ma ? :)
Trzymaj się i nie załamuj !

reklama
marluna pisze:
Hej, ja po kontroli w szpitalu i niestety szyjka sie skrocila z 3,5 do 2,5 cm.
Mam lezec, zreszta i tak to robie i robic wszystko by dotrwac do 32 tygodnia.
Dziewczyny boje sie ze nie dotrwam szczegolnie ze ta szyjka skrocila sie w przeciagu 1,5 tygodnia.
Na ktg zadnych skurcz nie bylo, wypuscili mnie do domu z nakazem lezenia oraz informacja ze 2,5 nie jest tragiczne dla 29 tygodnia i 2 dnia.

Marluna,badz dobrej mysli. Ja mialam 2,5 w 26 i wylezalam bez pessara itp. A rozwarcie takie w srodku bylo na 1 Cm,a lekarz jak ogladal to za kazdym razem mowil:hmmm...miekka szyjka,no wie Pani..czasem 1,5 cm lepsze niz to co Pani tu ma...:p takze lez i mow do.brzucha i tylko.dobrze mysl.

Hej, ja po kontroli w szpitalu i niestety szyjka sie skrocila z 3,5 do 2,5 cm.
Mam lezec, zreszta i tak to robie i robic wszystko by dotrwac do 32 tygodnia.
Dziewczyny boje sie ze nie dotrwam szczegolnie ze ta szyjka skrocila sie w przeciagu 1,5 tygodnia.
Na ktg zadnych skurcz nie bylo, wypuscili mnie do domu z nakazem lezenia oraz informacja ze 2,5 nie jest tragiczne dla 29 tygodnia i 2 dnia.

Aaa Marluna,moja kolezanka od 29tyg miala 12mm i wylezala do 37tyg. Bedzie dobrze, jednak wiecej tych dobrych zakonczen wiec zobaczysz,ze i u Ciebie tak bedzie :-)

Marluna skąd Ty jesteś? Mnie niedawno małż mowił, że siostra jego kolegi leży też, ale z bliźniętami.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Mieszkam w szwajcarii ja juz tak leze od 19 tygodnia , z powodu twardnien brzucha i lozyska przodujacego.Do tej pory z szyjka bylo ok teraz nagle po dwoch niecalych tygodniach skrocila sie z 3,5 do 2,5 ale ostatnio mialam sporo twardnien brzucha wiec moze od tego.

Marluna ja mam pośrodku bo 3 cm. Spokojnie, jakby co klocki pod łóżko, żeby odciążyć szyjkę.
Ja taki niepoprawny optymista. Póki mogę planuję zrobić zapas pierogów i krokietów.
A też mi brzuch twardnieje i czasem mam bolesne skurcze. Teraz obawiam się, że od 25 sierpnia znowu będę miała serię skurczy bo u mnie to idzie jakoś tak fazami, zazwyczaj w terminie kiedy powinna być miesiączka. Dlatego muszę zdążyć zanim dzieci wrócą z wakacji.

Marluna a nie ma tam jakiegos polskiego lekarza, ktory moglby Ci zalozyc pessar dla Twojego spokoju i komfortu psychicznego? Krazek zawsze moglabys zamowic w Internecie...

Yvonne mi tez polozna mowila, ze nie waga kluczowa, a rozmiar glowki. I to aby glowka byla wieksza niz brzuszek, a nie na odwrot, choc jak patrze na wczorajsze usg to oba maja prawie tyle samo, a brzuszek jest na 37 tydz a glowka na 39 wiec jakos mi sie to nie klei w calosc...;) U mojej glowka teraz ma 34 cm i to niby taka srednia wielkosc, ani duza ani mala, a widze, ze i tak bywaja problemy zeby takiego sredniaka wypchnac jak u Joasi :/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Marluna heh... to tamta dziewczyna z Krakowa.

Za to Szwajcaria kojarzy mi sie z takim porządnym, poukładanym państwem. I dobrą opieką... ale realu nigdy nie bylam.

A tak w ogóle to mnie strasznie nosi. Dziś mija 6 tygodni odkąd zaczęłam leżeć. Jeszcze pewnie przynajmniej drugie tyle :-( wiem, że nie mam najgorzej, ale coś czuje, że będzie mi ciężko wytrzymać.

Zrobiłam sie okropna. Jedną koleżanke prawie pogoniłam, teściowej też pojaśniłam niedawno co nieco. Dziś z kolei mojej mamie sie oberwało. Wczoraj mężowi. Jestem z tym bezsilna. Płakać mi się chce, ale nikt poza mężem w sumie mnie z otoczenia nie rozumie

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
Joasia to ciesz sie ze maz cię rozumie i wspiera! Mój mam wrażenie ze w pierwszej ciąży był bardziej wyrozumiały i bardziej zaangażowany! Teraz owszem chodzi ze mną na wizyty, robi za mnie wszystko ale brakuje mi czasem takiego ciepła i czułości z jego strony! Czasem sie zastanawiam czy on sie faktycznie zmienił czy to ja przez ta ciąże i siedzenie w domu tak reaguje! Achhhh ....

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Do góry