reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Joasiu i właśnie podobno w porodzie naturalnym najważniejsza właśnie jest tak głowa a nie masa! Bo jak mówi powiedzenie: jak głowa przejdzie to i reszta [emoji5]
U nas tez główka duża bo juz ma obwód 33 cm ... [emoji15]

Jestem w 36 tygodniu ciąży

reklama
Po znieczuleniu w kręgosłup radzę nie podnosić szybko głowy, ogólnie mało się ruszać przez pierwsze godziny. Chociaż ja jak miałam cc ok 10 godziny to w nocy już mogłam spać na boku, a rano pielęgniarki przyszły pomóc wstać.
Ogólne czyli narkoza? Ja po zabiegu po obudzeniu z narkozy od razu chodziłam.

Jadzia ja jak teraz myśle to tez jak miałam zabieg pod narkoza to potem od razu chodziłam! Chyba mi sie jednak coś pochrzaniło [emoji20]

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Cześć dziewczyny, długo się nie odzywalam bo ostatni miesiąc przeleżałam w szpitalu. W sobotę udało się lekarzom powstrzymac skurcze co 4 min i nie doprowadzić do porodu. Szyjka się skraca, rozwarcie się robi a mnie wypisali w dzień ukończenia 34 tygodnia. Stwierdzili że mam trochę pobyć w domu i porodu już wstrzymywać nie będą... dzisiaj mam wizytę u mojego lekarza zobaczymy co on na to. Trzymajcie proszę kciuki żebyśmy jeszcze troszkę wytrzymali w dwupaku. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wytrwałości :)

Yvonne tak troszkę ci się pomyliło po znieczuleniu w kręgosłupa nie możesz wstawać przez całą dobę ani nie wolno głowy podnosić. A znieczulenie ogólne możesz śmiało wstawać. Miałam kilka razy takie i takie

Moja Zu miala głowę 34 cm niby, więc nie jakąś wielką, ale na pierwszym szczepieniu już 39 więc kto ich tam wie jak to mierzone było.

A co do leżenia po cc, to ja pionizację miałam po 12 godzinach i u nas tak praktykują. Nie miałam potem żadnych problemów z bólem głowy.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
Do góry