reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

dordaw u mnie tez cisza, glownie wiezadla mnie bola szczegolnie jak mala pod katem wypycha glowke, mam wrazenie jakby to z prawej strony mialo peknac, wczoraj aktywnie uczestniczylam w remoncie podworka i nic sie nie dzieje, mi tez brzuch wyspokojnial na koniec tyle, ze nie mam za duzo sily no i te wiezadla na niewiele mi pozwalaja ;p vita dziekuje za pamiec :) w przyszla srode juz ide do szpitala ♡

reklama
Co do tycia to u mnie masakra startowalam z waga okolo 53 kilo teraz ostatnio na liczniku bylo 68 kg , ja mam nadczynnosc tarczycy co powodowalo ze nie tylam a raczej ciagle chudlam, ale ciaza jednak rzadzi sie swoimi prawami.Narazie sie nie martwie tematem tycia.Skora po pierwszej ciazy tez zrobila sie tragiczna szczegolnie na brzuchu bo cala w rozstepach.Najgorsze byly piersi bo pozostala po nich tylko obwisla skora i sutek.Przyznam sie ze musialam je potem zoperowac, bo oprucz tragedi porodowej, to piersi ciagnely mnie na dol.
Teraz zdecydowalam sie ze jak maluchy w miare o czasie przyjda na swiat to nie bede karmic, wstepnie omowilam to z ginem w szpitalu i powiedzial ze rozumie.Wiem ze niektorym wydam sie wyrodna matka, ale lepiej chyba szczesliwa mama to i dzieci beda szczesliwsze.

Marluna ja też mam niedoczynność tarczycy leczyłam się przed ciążą i teraz w ciąży też muszę brać leki do tej pory w ciąży przytyłam 5,5 kg

Asiek ja okolo 12 tygodnia zaczelam brac lek na nadczynnosc tarczycy, bo czulam sie tragicznie a i wymioty meczyly mnie wtedy dzien i noc.Bralam te leki okolo miesiac i sie wszystko wyregulowalo, ale i waga zaczela isc w gore.
Przy niedoczynnosci sie chyba tyje, ale endokrynolog mi tlumaczyla ze wtedy trzeba brac leki ze wzgledu na maluszka bo to wazne dla jego rozwoju.Nadczynnosc chyba mniej jest niebezpieczna dla malucha w brzuszku, jednak moze byc przyczyna poronienia tak mi to wtedy tlumaczyli i to chyba prawda bo wlasnie jak tarczyca w 12 tygodniu zaczela szalec to dostalam krwotoku, ale na szczescie wszystko pomyslnie sie skonczylo.

Tak przy Niedoczynności się tyje i ja tak sobie tyłam w ciągu 7 lat od poprzedniej Ciąży 10 kg dopiero gdy zaczęłam brać leki zaczęłam chudnąć radość niesamowita i okazało się że jestem w ciąży.Odrobie te kg po ciąży taki mam plan

ASIEK ja tez zajme sie nadprogramowymi kilogramami po ciazy, teraz maluchy najwazniejsze, nie bede sobie kilogramami trosk jeszcze dokladac.

Jasne Marluna moja przyjaciółka jest teraz 3,5 MC po porodzie i nawet trochę przytyła w ciąży była u mnie w poniedziałek i wygląda super tak już schudła mówi że karmienie piersią działa cuda :biggrin2:

W niedzielę będę miała 27 tydz :-) chociaż dotrwac do 28 tyg i kolejny cel osiągnięty potem chociaż 30 i do przodu
GratulacjenAsiek juz calkiem niedaleko do naszeg upragnionegom 30 tygodnia.
Ziemniaczek chyba tez juz niedlugo bedzie zblizala sie do 30 tygodnia.Wlasnie ziemniaczek gdzie ty sie podziewasz?
Sporo dziewczyn na tym forum juz finiszuje, jak dla mnie to superowo bo to znaczy ze lezenie daje efekty i nadzieje ze zostaniemy mamusiami i to wcale w nie tak odleglym terminie.
Mi ogolnie dzieki temu forum i forum o blizniakach czas zacza leciec, jakos szybciej.

reklama
Papercut to odezwij sie juz po cc co tam i jak tam i jak o Ciebie dbaja ;-) ahhh troche zazdroszcze ze wiesz juz kiedy zobaczysz swoja mala. Nie bedziesz musiala uzerac sie tez z KTG na Zelaznej, bo w takie upaly to masakra. Ponad 20 oczekujacych srednio na IP, a na platnym w przychodni tez sie dlugo czeka.

Dziewczyny dotrzymacie na pewno. Zobaczcie, ze jak na razie jeszcze zadna z dziewczyn stad nie urodzila duzo przed czasem. Jedynie Aniolkowa.mama, ale u niej chyba jakos w ostatniej chwili wyszla ta szyjka wiec tego nie liczmy. Poza tym wszystkie dotrwaly i Wy tez dacie rade, bo dbacie o to, zeby bylo dobrze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry