reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Dziewczeta,
Wczoraj bylam na wizycie. Doktor juz nie robil usg dopochwowo,ale przy recznym badaniu powiedzial,ze szyjka jeszcze jest,ale maly rzeczywiscie nisko. I uwaga:usg pokazalo 2900gram! Dziewczyny w 3 tyg 1 kg! No to pytam doktora,jak ja urodze takiego duzego chlopaka? A doktor,a skad wiem,ze jutro nie urodze? No to pytam,czy juz mam meza zwolywac,a lekarz,ze liczy,ze jeszcze z 3tyg maly posiedzi,ale 2 tyg mam jeszcze sie oszczedzac. I powiem Wam tak- tyle tyg polegiwania,tyle niepewnosci,a tu mi nagle taki duzy chlopak urosl nie wiadomo kiedy!

reklama
Cześć dziewczyny jakie super wieści piszecie. Przede wszystkim dużo z Was ma juz koncówę- to mnie bardzo buduje.

Dordaw napisz czy zdjęcie pessara bardzo boli i czy długo trwa

My tez damy radę. Ja jeszcze dwa tygodnie się oszczędzam a za dwa tygodnie zacznę spacerki. :)

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Mmm777 ale Ci dzidzius super urósł:-), mozesz byc juz spokojna. Ja mam usg we środę. Ciekawa jestem ile dzidzia waży.
W którym tygodniu jesteś ?:)

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Baaasia,
Jestem dzisiaj 35.4 liczac od tych pierwszych usg. Bo jak wczoraj widzialam wg tych roznych parametrow z usg to wyszlo juz 36.5! Wczesniej nie bylo takiej roznicy,nagle chyba przez ten wzrost wagi tak sie zmienilo.a jeszcze w 32 nie bylo 2kg,wiec nie spodziewalam sie takiego tempa.

Mmm to tak normalnie przytyłaś w sam raz ja też w poprzednich ciążach tyłam koło 10 kg i zaraz po porodzie oprócz brzucha nic nie było widać. No właśnie oprócz brzucha bo kondycja mojej skóry była już fatalna po 2 ciążach a teraz to już strach pomyśleć

Powiem Wam jednak,ze kobieta sobie zawsze znajdzie...bo jak teraz maly juz duzy,to znowu inne natrectwa sie trafia...a zeby byl dotleniony jak trzeba,a zeby pepowina ok,a zeby cos..matka wariatka.

A.co do wagi to ciesze sie,ze jakos nie szalala,bo nie bylo mi jakos specjalnie ciezko. Ale ja sama bylam wczesniakiem 1800g,co na tamte czasy bylo jednak bardzo malo. I potem tak mi zostalo juz zawsze bylam drobna. A przy porodzie brak oddechu,pkt dostalam chyba 4, ja w inkubatorze,a w.szpitalu ciagle prad wylaczali,bo to.jakas zima.stulecia byla na -30st. Do tego.mialam.jakies.hmm..jak.to.sie nazywa nie wiem.dokladnie, chyba kaszaki.czy cos,pod okiem na plecach i.najgorsze na glowie. Po tym na.glowie jak wyschnal.po kilku latach to.mam do tej pory miedzy wlosami dolek w.glowie. A wiecie czemu pisze to? Bo w dzisiejszych czasach 1800gram to juz przy tej technice nie.jest tak malo. Ale jak ja sie rodzilam to bylo baardzo malo. I przez wszystkie lata,az do dzisiaj (odpukac) nie chorowalam,nie mialam alergii,nie bylo nic co by mnie odroznialo od innych ludzi. Takze my sie martwimy,ale jak ma byc dobrze, to i maluszek sam duzo wywalczy. Wiec Wy dziewczyny,nawet.te co jeszcze wczesnie to kazdy dzien dzieciaczki rosna i na pewno beda piekne.i chowac sie beda zdrowo.
Bo dlaczego nie?

Asia,a tam brzuch! Dzieciaki masz fajne,kolejne bedzie tez super,a brzuch to zawsze mozna ukryc jakos sprytnie.:-)

Chyba dzisiaj hormony mi.szaleja ;-)

reklama
Dzięki mmm za pocieszenie nawet się śmiałam do męża że teraz tyle programów gdzie można się zgłosić aby naprawić swój defekt że może mi odbije i się skuszę :-p

Do góry