reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No wiem dlatego też chciałam mieć pessar ale nikt nie chciał mi założyć dostałam to co kazali i tyle . Pewnie z pessarem bym więcej się ruszala no ale cóż ja lekarzem nie jestem musze tylko słychać co karzą

reklama
Dziewczyny, jak juz pessar dobrze zlapie to trzeba sie troche ruszac, bo pozniej naprawde jest problem. Musi ta krew troche do nog doplywac na dluzej. Ja zaczelam za pozno czesciej wstawac i teraz na ostatnia chwile probuje jakos dojsc do siebie.

Jutro rano jade na zdjecie Pessara i jakos mnie to stresuje... Moze nie samo zdjecie, ale porod i to jak ja dam rade. Chcialabym zeby po zdjeciu od razu w ten weekend mala sie urodzila, bo od poniedzialku maz do pracy, a ja bylabym cale dnie sama, ale w praktyce lekarz i polozna mowili mi, ze bardzo czesto kobiety przenosza ciaze w takich sytuacjach. W razie czego jade juz z torba. Ehh, trzymajcie prosze kciuki zeby gladko poszlo ;-)

Poprosze lekarza zeby krazka mi nie wyrzucal tylkk oddal, pokaze mezowi ile silikonu mialam w sobie[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dordaw to trzymam kciuki za szybki poród [emoji3]
Ja jak zobaczyłam ten krążek po pierwszym porodzie to sie zaczęłam zastanawiać jak to sie we mnie zmieściło - taki to wielkie [emoji3]

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Mi jak zakladali to tez sie zastanawialam jak lekarka to tam wlozy :D a tu 2 min i po strachu.

Dzisiaj mam 38+1 wiec troche pozno mi zdejmuja. Powinno sie podobno sciagac w 36/37 tygodniu, ale mnie polozna przetrzymala jeszcze te pare dni, bo dzisiaj wraca z wakacji, a ja chcialam z nia rodzic.

Na razie oznak zblizajacego sie porodu brak. Po odstawieniu tych wszystkich lekow to mam spokojniejszy brzuch niz z nimi.

U mnie termin porodu 15.09, ale z ostatniego USG 6.09, a moja położna ma urlop 3-11.09 [emoji20] w środę mam wizytę u mojej gin, zobaczymy co powie, moze ściągnie mi krążek pod koniec sierpnia, żebym zdążyła urodzić przed urlopem mojej położnej, bo do jej powrotu to nawet z krążkiem watpię żebym dotrwała! Ja pierwszy poród miałam CC, a teraz chce rodzic naturalnie wiec bardzo chciałabym z zaufana położna

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Cos wykombinujesz. Ze swoja polozna zawsze razniej.. niezle sie wstrzelila z tym urlopem. Po skonczonym 37 tyg to juz mozna smialo rodzic. Dla potwierdzenia jeszcze mozna na USG sprawdzic czy dziecko wyglada na donoszone, bo czasami jest troche do tylu. Mi w 36+5 robili i napisala lekarka, ze ciaza donoszona, bo wszystkie te pomiary, ktore wykonala byly o okolo 2 tyg do przodu.

Cześć Dordaw trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok życzę Ci abyś jak najszybciej mogła przytulać swoje maleństwo. Jest to cudowna i magiczna chwila :)

reklama
Oj przyszla kolej na Ciebie Dordaw, ciekawe jak Papercut sie czuje bo przeciez Wy z podobnym terminem :)
Ja mam termin 10.10 z OM, a 23.09 z USG w takim razie nie wiem na ktory patrzec?????? jesli z szyjka bedzie ok to na poczatku wrzesnia spakuje torbe

Do góry