reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Zawsze możesz przez dietę dużo żelaza dostarczać np. dzięki miesu (wołowina i wątrobka - tylko nie wolno tego łączyć z białkiem np. ze śmietaną bo się źle wchlania), te pestki dyni tez maja dużo żelaza. Mi mąż codziennie wyciska w wyciskarce tego buraka z dodatkiem owocu z wit C i od tego czasu minęły mi lekkie krwawienia z nosa przy dmuchaniu, które podobno przy niedoborach wystepuja i ogólnie czuje się silniejsza. Czytałam tez ze krem z soczewicy warto jeść.

Generalnie żelazo ciężko jest naturalnie uzupełnić w pożywieniu właśnie przez utrudnione wchłanianie. Wystarczy ze bierzesz magnez i juz jedno drugie wypłukuje. Pewnie dlatego lekarze często w tabletkach podają - je też z reszta najlepiej brać na pusty żołądek i popijać woda z cytryna.

Ja jem zdrowo tez dużo mięsa nawet wołowinę której nie lubię pestki tez jem bakalie itp . Nie będę się rozpisywać. Mam tylko nadzieje ze nie spadnie niżej kupię ten sok jeszcze i może będzie dobrze.
W środę zapytam lekarza o ta pokrzywe to dam wam znać alert myśle że można pić moja siostra tez piła i synowie zdrowi i siostra anemii tez nie miała . Dzięki za rady

Cześć dziewczyny dobrze ze piszecie bo była cisza to smutno . A czy wy pijecie kawę? Ja uwielbiam espresso i ostatnio skusilaś się na mąkę bardzo słabe z dużą ilością mleka. Zaraz po tym super bo pobiegłam do łazienki sie wypróżnić a przy pessarze to dobrze zesto chodzić do kibelka. Tak mi było dobrze ale javte kawę piję rano na czczo i nie wiem czy tak mozna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Basiu ja kawę zupełnie odstawiłam poprostu mi się jej nie chce może piłam 3 razy w ciągu do tej pory . Jeśli chodzi o chodzenie do toalety z tą inną życzą to o dziwo nie mam problemu choć łykam żelazo to jest poprostu nie do wiary bo w poprzednich ciążach nawet czopki nie pomagały.

Basiu nie czuje go teraz wogule byłam u mojego lekarza na drugi dzień i mi go poprawił . czasem tylko czuje taki ucisk na odbył od tego krążka. wczoraj mój synuś cały czas kopał mnie po pęcherzu ale pessara nie czułam

Ja pije Inke z błonnikiem i nawet przypomina w smaku kawę :) jak byłam w szpitalu to do śniadania podawali i stamtąd mi tak zostalo.

reklama
Ja kawy wogole nie piję nawet przed ciążą porostu nie lubię wole herbatę.
A słyszałam że kawa wyplukuje magnez no ale zaszkodzić ci nie zaszkodzi jak wypijesz jedna ale ja i tak bym odradzala wytrzymaj kochana jeszcze trochę.
Ale inka jest zdrowa to możesz pić do woli

Do góry