reklama
Dordaw
Fanka BB :)
Zawsze możesz przez dietę dużo żelaza dostarczać np. dzięki miesu (wołowina i wątrobka - tylko nie wolno tego łączyć z białkiem np. ze śmietaną bo się źle wchlania), te pestki dyni tez maja dużo żelaza. Mi mąż codziennie wyciska w wyciskarce tego buraka z dodatkiem owocu z wit C i od tego czasu minęły mi lekkie krwawienia z nosa przy dmuchaniu, które podobno przy niedoborach wystepuja i ogólnie czuje się silniejsza. Czytałam tez ze krem z soczewicy warto jeść.
Generalnie żelazo ciężko jest naturalnie uzupełnić w pożywieniu właśnie przez utrudnione wchłanianie. Wystarczy ze bierzesz magnez i juz jedno drugie wypłukuje. Pewnie dlatego lekarze często w tabletkach podają - je też z reszta najlepiej brać na pusty żołądek i popijać woda z cytryna.
Generalnie żelazo ciężko jest naturalnie uzupełnić w pożywieniu właśnie przez utrudnione wchłanianie. Wystarczy ze bierzesz magnez i juz jedno drugie wypłukuje. Pewnie dlatego lekarze często w tabletkach podają - je też z reszta najlepiej brać na pusty żołądek i popijać woda z cytryna.
Ziemniaczek
Ja jem zdrowo tez dużo mięsa nawet wołowinę której nie lubię pestki tez jem bakalie itp . Nie będę się rozpisywać. Mam tylko nadzieje ze nie spadnie niżej kupię ten sok jeszcze i może będzie dobrze.
W środę zapytam lekarza o ta pokrzywe to dam wam znać alert myśle że można pić moja siostra tez piła i synowie zdrowi i siostra anemii tez nie miała . Dzięki za rady
W środę zapytam lekarza o ta pokrzywe to dam wam znać alert myśle że można pić moja siostra tez piła i synowie zdrowi i siostra anemii tez nie miała . Dzięki za rady
Cześć dziewczyny dobrze ze piszecie bo była cisza to smutno . A czy wy pijecie kawę? Ja uwielbiam espresso i ostatnio skusilaś się na mąkę bardzo słabe z dużą ilością mleka. Zaraz po tym super bo pobiegłam do łazienki sie wypróżnić a przy pessarze to dobrze zesto chodzić do kibelka. Tak mi było dobrze ale javte kawę piję rano na czczo i nie wiem czy tak mozna
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
asiekD
Cześć Basiu ja kawę zupełnie odstawiłam poprostu mi się jej nie chce może piłam 3 razy w ciągu do tej pory . Jeśli chodzi o chodzenie do toalety z tą inną życzą to o dziwo nie mam problemu choć łykam żelazo to jest poprostu nie do wiary bo w poprzednich ciążach nawet czopki nie pomagały.
Asiekd ty masz pessar prawda? Czujesz go jakoś? Mnie tez martwi że mała kopie mnie bardzo nisko ze aż boli
reklama
Ziemniaczek
Ja kawy wogole nie piję nawet przed ciążą porostu nie lubię wole herbatę.
A słyszałam że kawa wyplukuje magnez no ale zaszkodzić ci nie zaszkodzi jak wypijesz jedna ale ja i tak bym odradzala wytrzymaj kochana jeszcze trochę.
Ale inka jest zdrowa to możesz pić do woli
A słyszałam że kawa wyplukuje magnez no ale zaszkodzić ci nie zaszkodzi jak wypijesz jedna ale ja i tak bym odradzala wytrzymaj kochana jeszcze trochę.
Ale inka jest zdrowa to możesz pić do woli
Podziel się: