reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej Dziewczyny:)

Ziemniaczek ma rację, kawa wypłukuje magnez więc nie polecam, bo niedobór magnezu powoduje skurcze!
Za to inka jest super i nawet polecana w ciąży, można dodać mleka. Ja kupuję również cappucino z magnezem i sobie wypije raz na dwa-trzy dni.
Podobno sok z burakai jajka przepiórcze są super na uzupełnienie żelaza, u mnie na każdej wizycie wyniki spadają i w tym momencie hemoglobine mam 11,9 a normę mam wpisaną od 11,2 więc nie przejmowałam się tym.

reklama
Vita u mnie norma jest od 12 do 17 hemoglobina nie wiem czy to są wszędzie takie same czy zależy od laboratorium .

Dziewczyny wasze maluchy w brzuszku tez takie ruchliwe bo mój jest taki ze zaraz z brzucha wyjdzie i tak od rana do wieczora nawet w nocy jak się obudze nieraz to boli.

Mój jest spokojny zawsze rano się porusza i wieczorem w przeciwieństwie do poprzednich ciąż to synuś jest najspokojniejszy. teraz o 15 zjadłam coś słodkiego i zaczął szaleć :)

Vita
Ja mam taką samą hemoglobine jak ty ale i tak trzeba pilnować i żeby nam nie spadła.
Jutro zacznie mi się 26 tydzień czyli 25+0 coraz dalej a jak urodze juz to normalnie będę spała na dworze hehe. W domu wogole nie będę siedzieć a na łóżko nie będę mogła patrzeć.
Jeszcze chociaż 4 tyg a później z górki

No pewnie Ziemniaczek, teraz mam badanie za 3 tyg to mam nadzieję że już spadać nie będzie.

Ja jutro zaczynam 29 tc :)

Vita ale masz fajnie ja juz marze o 30 ale czas mi szybko leci mam wszystko co potrzeba ale strach jest.
Ja sobie leżę i patrze na okno jak słoneczko świeci tak cieplutko. Pierwszy raz w życiu jestem taka blada zawsze byłam opalona ale na następne lato nadrobie. Z mężem planujemy wyjazd do Zakopanego juz byliśmy 2 lata temu fajnie było.

Oj ja mam to samo, już planuję przyszłe wakacje, bo w tym roku tylko leżenie :(
chociaż na 3-4 dni oderwać się bym chciała od tego wszystkiego i jechać

Wiesz co ja się czuje jak w więzieniu nieraz bo chce wyjść a nie mogę oczywiście nie marudze ale zmęczona jestem tym. Czekam na październik jak na wygraną w totka bo na listopad to chyba szans nie ma.
W środę poszaleje bo mam wizytę to po pójdę sobie do sklepu na zakupy teraz to mnie nawet to cieszy głupie zakupy.
A ty wychodzisz nieraz oprócz wizyt i laboratorium

reklama
Asiu to javtez właśnie czuję taki ucisk. I mnie tez kopie po pęcherzu. A pytałaś lekarza czy to kopanie nisko jest okej. Asiu czemu masz pessar ? Ja idę we środę do ginekologa to dopytam to dam znac

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry