reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam miałam 10,9 dostałam żelazo w tabletkach po 3 tyg mam 10,3 ale mój gin nic sobie z tego nie robi zobaczę jak zrobię badania przed kolejna wizytą co powie

reklama
Ja miesiąc temu miałam 12.5 a teraz mam tylko 11.8 nie wiem co mam zrobić czytam wszystko o żelazie żeby je trochę podnieść ale naturalnie .

Ziemniaczek ja nie mam pojecia, bo tu winiki ribia w szpitalu i nic do reki nie dostaje.
Mi mowia tylko ze jest w normie a jak nie to wtedy imformuja i prubuja cos zaradzic.Ostatnio po krwotoku bylo zle rak ze dostalam zelazo w kroplowce to byl 19 tydzien.
Teraz mialam znow robione ale powiedziala ze jest w normie.
Co do wyprawki to zwyczajnie chcialabym cos kupic by chociaz triszke cieszyc sie ra ciaza, ale wiem ze nuestety nie mamy latwo tak jaj inne kobiety w naszym staniel

Czytałam o pokrzywie. Od początku ciąży piłam herbatę pokrzywa i było ok a od miesiąca nie pije bo mi się skończyła i tak zapomniałam o niej. Wczoraj mi masz znowu kupił a w środęjak pojadę do lekarza to wstapie do apteki i kupię naturalny sok z pokrzywy i będę piła. Spróbuję nie chce brać za dużo tabletek . Wole nature

Ziemniaczek to nie masz bardzo złego żelaza zobaczysz co lekarz powie mój jest dr jest z innej planety i uważa że w ciąży ms prawo być poza normą ale zobaczę kolejne wyniki

Ziemniaczek 11,8 przy normie od 12 to nie jest źle. Normy dla kobiet w ciąży są mniejsze i ten spadek w połowie ciąży jest normalny. Ja to przerabialam, bo miałam wyniki o wiele niższe. Dopiero teraz na koniec ciąży nam 11,9 i się bardzo z tego cieszę. Polozna tez ostatnio mi mówiła, że ten spadek jest naturalny i pod koniec ciąży zacznie Ci się podnosić. Anemię w ciazy stwierdza się przy o wiele gorszych wynikach, a Ty masz prawie w normie dla "normalnego" nieciazowego człowieka. Żeby zahamować spadek warto suplementów się zelazem. Ja biorę Tardyferon-Fol, on jest na receptę i dodatkowo jem dużo mięsa, pije sok z buraka, sałatę. Żelazo najlepiej wchłania się z Wit C wiec warto popijać mięso jakimś sokiem z wit C albo woda z cytryna. Pestki dyni mają też dużo żelaza, jem je codziennie :)

A ja słyszałam że w ciąży nie jest zalecana herbata z pokrzywy nawet na opakowaniu pisze ze nie ma badań nad oddziaływaniem na dziecko. Dlatego nie pije

No wiem Asiu ale lepiej zapobiegać bo później będzie za późno jak będzie jeszcze niższe wiesz a ty kup sobie ten sok o spróbuj może ci pomoże zamiast tabletek

Sok z pokrzywy tez mam i miałam pić, nawet mój lekarz wierzy w jego moc bardziej niż w naturalny sok z buraka, ale gdzieś wyczytałam ze przy polipie na szyjce jest niewskazany i odpuscilam.

reklama
No coś ty . Ja w pierwszego ciąży tez piłam i było ok . Moja córka jest zdrowa i nie choruje nawet na kaszel i katar . No ale wezmę to pod uwagę zapytam lekarza .

Dordaw
Ja robie tak jak ty oprócz brania tabletek i na nie się nie przekonam . Ja wiem ze to jeszcze nie anemia się wole zapobiegać bo to może pójść jeszcze na dół. Kurcze zła jestem z ta pokrzywa bo ja ją zawsze piłam. Mam trochę doła.

Do góry