reklama
Ziemniaczek
Fanka BB :)
Ja miesiąc temu miałam 12.5 a teraz mam tylko 11.8 nie wiem co mam zrobić czytam wszystko o żelazie żeby je trochę podnieść ale naturalnie .
Ziemniaczek ja nie mam pojecia, bo tu winiki ribia w szpitalu i nic do reki nie dostaje.
Mi mowia tylko ze jest w normie a jak nie to wtedy imformuja i prubuja cos zaradzic.Ostatnio po krwotoku bylo zle rak ze dostalam zelazo w kroplowce to byl 19 tydzien.
Teraz mialam znow robione ale powiedziala ze jest w normie.
Co do wyprawki to zwyczajnie chcialabym cos kupic by chociaz triszke cieszyc sie ra ciaza, ale wiem ze nuestety nie mamy latwo tak jaj inne kobiety w naszym staniel
Mi mowia tylko ze jest w normie a jak nie to wtedy imformuja i prubuja cos zaradzic.Ostatnio po krwotoku bylo zle rak ze dostalam zelazo w kroplowce to byl 19 tydzien.
Teraz mialam znow robione ale powiedziala ze jest w normie.
Co do wyprawki to zwyczajnie chcialabym cos kupic by chociaz triszke cieszyc sie ra ciaza, ale wiem ze nuestety nie mamy latwo tak jaj inne kobiety w naszym staniel
Ziemniaczek
Czytałam o pokrzywie. Od początku ciąży piłam herbatę pokrzywa i było ok a od miesiąca nie pije bo mi się skończyła i tak zapomniałam o niej. Wczoraj mi masz znowu kupił a w środęjak pojadę do lekarza to wstapie do apteki i kupię naturalny sok z pokrzywy i będę piła. Spróbuję nie chce brać za dużo tabletek . Wole nature
Dordaw
Ziemniaczek 11,8 przy normie od 12 to nie jest źle. Normy dla kobiet w ciąży są mniejsze i ten spadek w połowie ciąży jest normalny. Ja to przerabialam, bo miałam wyniki o wiele niższe. Dopiero teraz na koniec ciąży nam 11,9 i się bardzo z tego cieszę. Polozna tez ostatnio mi mówiła, że ten spadek jest naturalny i pod koniec ciąży zacznie Ci się podnosić. Anemię w ciazy stwierdza się przy o wiele gorszych wynikach, a Ty masz prawie w normie dla "normalnego" nieciazowego człowieka. Żeby zahamować spadek warto suplementów się zelazem. Ja biorę Tardyferon-Fol, on jest na receptę i dodatkowo jem dużo mięsa, pije sok z buraka, sałatę. Żelazo najlepiej wchłania się z Wit C wiec warto popijać mięso jakimś sokiem z wit C albo woda z cytryna. Pestki dyni mają też dużo żelaza, jem je codziennie
Ziemniaczek
No wiem Asiu ale lepiej zapobiegać bo później będzie za późno jak będzie jeszcze niższe wiesz a ty kup sobie ten sok o spróbuj może ci pomoże zamiast tabletek
reklama
Ziemniaczek
No coś ty . Ja w pierwszego ciąży tez piłam i było ok . Moja córka jest zdrowa i nie choruje nawet na kaszel i katar . No ale wezmę to pod uwagę zapytam lekarza .
Dordaw
Ja robie tak jak ty oprócz brania tabletek i na nie się nie przekonam . Ja wiem ze to jeszcze nie anemia się wole zapobiegać bo to może pójść jeszcze na dół. Kurcze zła jestem z ta pokrzywa bo ja ją zawsze piłam. Mam trochę doła.
Dordaw
Ja robie tak jak ty oprócz brania tabletek i na nie się nie przekonam . Ja wiem ze to jeszcze nie anemia się wole zapobiegać bo to może pójść jeszcze na dół. Kurcze zła jestem z ta pokrzywa bo ja ją zawsze piłam. Mam trochę doła.
Podziel się: