reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co do lozek i wyposazenia wszystko jest tu naprawde super luzka sa regulowane pilotem, kazda ma swoj lelewizor ze sluchawkami,internet w tv, radio.Posilki super obfite dzien wczesniej przychodzi pani i dostaje sie karte dan i zamawia doslownie jak w restauracji z kateringiem.W szpitalu czas szybko leci bo zawsze sie cos dzieje, poznaje nowych ludzi, gada w domu to klapa bo tylko maz ktory jest przy mnie ale w tej sytuacji tak jakby za kare i patrzy tylkozeby czmychnac z domu pod byle jakim pretekstem na pare godzin.

Tu nie zakladaja szwow ani krazka bo nie zaleca tego swiatowa organizacja zdrowia, twierdzac ze to bezcelowe i nie przynoszace skutkow, moim zdaniem szkoda bo w Pl pewnie niejedna ciaze przez to uratowali

Marluna to u was w szpitalu tak jak u mnie. Hotel 5*
A nie miałby ci kto wysłać z Polski np nospy, luteiny czy magnezu??

reklama
Aniołkowa mamo powiedz jak tam Twój skarbek :)? Jestem ciekawa jak wygląda :) Jak się czujesz?

Właśnie przeczytałam o fenoterolu. Ciekawe czemu go wycofali..

Dziewczy ja dzwonilam do szoitala w ktorym lezalam bo skurcz za skurczem od 3 w nocy i kazali mi natychmiat pzyjezdzac, narazie czekamy na taksowke.

Marluna trzymamy kciuki, będzie dobrze. Na pewno duży udział w tym mają nerwy. Polezysz trochę i wycisza Ci jedno i drugie. Daj znać później co i jak.

Hope super ze się poprawiło :) teraz już Twój maluch ma coraz mniej miejsca wiec nie rusza się pewnie aż tak dynamicznie. Ja u siebie zauważam zmianę ruchów z kopniakow na takie rozpychanie się powolne.

Morisek a co tam u Ciebie?

Marluna oby nic sie nie działo. Daj znać jak juz dasz radę

Hope mały jest bardzo dzielny. Od samego poczatku oddycha sam. Wczoraj mu wyciągnęli z buzi pompkę a dzisiaj rureczki z noska i nadal oddycha sam!! Dzisiaj duzo płakał ale za każdym razem jak do dotykałam czy personel dotykał to sie uspokajał. Chyba mu brakuje czułości :-) odciągam pokarm i karmią go moim mleczkiem :-) wyglada super a paluszki ma jak u laleczki takie wyrzeźbione :-)
Obok niego leży dziewczynka urodzona w 25+5 i ma juz 6 tygodni i radzi sobie super. Dzisiaj ją mama kangurowała. Ja sie nie mogę doczekać kangurowania ale to dopiero w przyszłym tygodniu

Ostatnia edycja:
Marluna wszystko będzie ok
Marluna oby nic sie nie działo. Daj znać jak juz dasz radę

Hope mały jest bardzo dzielny. Od samego poczatku oddycha sam. Wczoraj mu wyciągnęli z buzi pompkę a dzisiaj rureczki z noska i nadal oddycha sam!! Dzisiaj duzo płakał ale za każdym razem jak do dotykałam czy personel dotykał to sie uspokajał. Chyba mu brakuje czułości :-) odciągam pokarm i karmią go moim mleczkiem :-) wyglada super a paluszki ma jak u laleczki takie wyrzeźbione :-)
Obok niego leży dziewczynka urodzona w 25+5 i ma juz 6 tygodni i radzi sobie super. Dzisiaj ją mama kangurowała. Ja sie nie mogę doczekać kangurowania ale to dopiero w przyszłym tygodniu[/

Aniołkowa mamo nawet nie wiesz jak się cieszę :) cały czas o Was myślę :) trzeba dużo mówic do maluszka. A jak ma na imię? Oglądałam program o wcześniakach i mamy siedziały przy inkubatorkach i czytały im książeczki, żeby maluszki słyszały głos mamy. Dotyk jest bardzo bardzo ważny :)

reklama
Aniolkowamamo, a wiesz jaki steryd miałaś podany aby rozwinęły się płucka?
A Wy dziewczyny miałyście podane juz sterydy w razie wcześniejszego porodu?
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i sie troche zmartwiłam. Powiedziała mi ze podobno lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8 bo wcześniej jeszcze nie sa rozwinięte płucka i jak sie poda steryd to jest lepiej. W 8 to juz jak płucka same zaczęły sie rozwijać to steryd moze tak dobrze nie zadziałać. Czy to prawda, macie jakies informacje na ten temat? Mi sie wydawało ze im dłużej dzidziuś w brzuchu tym lepiej... Nie chce juz nic na ten temat szukać w internecie, bo dostaje oczopląsu i jeszcze bardziej będę sie nakręcać

Do góry