reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja tez mialam szyjke wedlug jednego lekarza na 3,2 wedlug innego na 3,6, a wedlug trzeciego na 4 cm.Ostatecznie jak juz bedzie zle to sie zdecyduje na wyjazd do Pl by zalozyc chocby pessar.
Asiek a tu cos bierzesz na te skurcze, czy narazie obchodzisz sie bez niczego?

reklama
Biorę kochana 3X dziennie magne b6 nospe i 2X dziennie luteine 200 i zobaczę co mi powie dzisiaj bo te skurcze pojawiły mi się od poniedziałku. Kiedyś brałam fenoterol w poprzednich ciążach ale go wycofali

Tez bralam fenoterol pietnascie lat temu i powiem ci ze mimo swoich skutkow ubocznych skurcze po nim przechodzily jak reka odja, szkoda ze go nie ma juz na rynku.
Tu niestety nie ma nospy i to jest wieka szkoda bo buscopan to chyba ciezszy kaliber.
Ja jeszcze mam nadzieje ze wszystko sie unormuje jak dojde do siebie po tej nieszczesnej diagnozie z mama, bo czaly czas bardzo emocjonalnie to przezywalam i maga stresowalam.Narazie nie ochlonelam jeszcze ale licze na to bardzo.

Tez bralam fenoterol pietnascie lat temu i powiem ci ze mimo swoich skutkow ubocznych skurcze po nim przechodzily jak reka odja, szkoda ze go nie ma juz na rynku.
Tu niestety nie ma nospy i to jest wieka szkoda bo buscopan to chyba ciezszy kaliber.
Ja jeszcze mam nadzieje ze wszystko sie unormuje jak dojde do siebie po tej nieszczesnej diagnozie z mama, bo czaly czas bardzo emocjonalnie to przezywalam i maga stresowalam.Narazie nie ochlonelam jeszcze ale licze na to bardzo.

Niestety nie mam bo ciaza zakonczyla sie katastrofa przez odklejenie kosmowki i 40 tygodniu dziecko przyszlo na swiat martwe, dzis byloby nastolatkiem.

marluna bardzo wspolczuje.. na pewno tym razem wszystko bedzie ok medycyna poszla do przodu, lepsza diagnostyka itp

Przepraszam za pytanie :-( teraz będzie wszystko dobrze zobaczysz. Wróciłam przed chwilą od lekarza szyjka ok tak jak była na ostatnim usg. Zamknięta. Tak że leżec i odpoczywać

Dordaw wzięłam scopolan i teraz jest troszkę lepiej. jak opanowałam napięcia to zaczęłam się martwić bo mały się nie ruszal więc dotykalam brzucha żeby sprawdzić czy wszystko jest ok i dopiero teraz go czuję jak sie rusza. A przestraszylam się.. ja nie mam krążka i zobaczymy do którego tygodnia donoszę ciąże. Myślę, że on wspiera szyjke, też może się z nim skrócić ale chyba nie dopuszcza do rozwarcia.

reklama
Peesar wypiera szew bo peesar może spaść nie wyrzadzajac większej szkody niż np pęknięcie szwu.

Ja krążek miałam założony na szyjkę powyżej 4 cm.

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry