reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Vita daj znać później co Ci powiedzą.

Ja tez mam dzisiaj gorszy dzień, brzuch mi się stawiał juz kilka razy.

reklama
mnie wczoraj strasznie klul ale w koncu nic z tym nie zrobilam, vita daj znac

kurcze w tej ciazy nic tylko sie martwic trzeba o dzidzie..

Masakra.... Szyjka chyba ok wymierzyl 4 cm a miała 4,7 ale nie wiem czy to po prostu nie roznica w pomiarze ale ze względu na klocia skierował mnie na obserwacje, wiec jestem teraz w szpitalu, a na skierowaniu wpusal "poronienie zagrazajace" i to mnie najbardziej wystraszylo...:/

Vita musiał coś wpisać, żeby mieć uzasadnienie do zestawienia Cię w szpitalu. Bardzo dobrze ze Cię przyjęli, w razie czego jesteś bezpieczna. Szyjka super długa, a ta różnica to pewnie tak jak piszesz wynika z różnych pomiarów. Grunt ze tego nie zbagatelizowali i Cię nie odesłali. A przeszło Ci już trochę?

Kurcze dziewczyny co chwila któraś z jakimś problemem pisze. Mam nadzieje, ze za chwile się ta gorsza passa uspokoi.

U mnie też brzuch twardy i co jakiś czas wstaje, ale na razie obserwuje. Jak mi nie przejdzie jutro to może też gdzieś na IP podjadę żeby mi przynajmniej coś na jego wyciszenie podali bo nospa nie daje rady, a mój gin na urlopie i wizytę mam dopiero 31 maja.

Hej dziewczyny naprade,nie mamy ani jednego spokojnego dnia. Vita w szpitalu zawsze bezpieczniej,sprawdza wszystko w naszym przypadku tak jest lepiej.Ja też 2 razy byłam i miałam na skierowaniu raz poronienie zagrażające a raz poród przedwczesny. Ja juz od tego ciągłego zmartwienia mam siwe włosy. Zamiast jak mama będę jak babcia wyglądać.

Jak wzielam nospe to nie mialam tych kluc, teraz znow je mam, mialam przed chwila USG ale powiedziała że nic nie widzi, w sensie skurczy, a podejrzewa ze te górki to odkształcająca sie macica( coooo?? Pierwszy raz słyszę, co lekarz to inaczej mówi) i ze poobserwują, porobią badania

vita93 dobrze, że zostałaś. Ja wczoraj też chciałam zostac, byłabym bezpieczniejsza. A na USG widzą skurcze? A jakie górki? Chodzi Ci o taki inny kształt brzucha jak macica twardnieje? Przy wypisie też pewnie zrobią USG szyjki i zobaczysz ile wyjdzie. Moja się chowa przy Twojej długosci ;)

Ja tak sobie myślę, że mam przedsmak starości w ciąży, bo leżę i jestem od kogoś uzależniona :) i ledwo chodzę :)

Nie martwcie się stawianiem brzuszków. Z Naszymi szyjkami tak już jest, że niektóre dni są gorsze.

Hope moze szyjke masz krotsza, ale jestes 10 tyg dalej ode mnie, u mnie trwa 20 dopiero.
Dokladnie, czuje takie napinanie/sciskanie i w tym momencie podnosi sie ta gorka i jak ja naciskam to nie jest ona jak kamień, ale jest taka napięta, tzn wcisnę palec ale wieksza swobodę mam tam gdzie nie ma tej gorki. Wzięli mi teraz wymaz na czystość i krew do badan na crp i cos tam bo morfologię i mocz miałam z poniedzialku

reklama
Ja jak skończyłam 21 tc to miałam 23-28mm, pewnie jak byłam w 20tc to miałam krótszą niż Ty teraz. Zobaczysz, że szybciutko minie i też dotrwasz do 30 tc. Tak jak my !

Mi jak twardnieje to też zawsze mam górkę. Mogę Ci wysłac zdjęcie :)

Do góry