reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nafoczka moja szyjka jest tylko o 1mm dłuższa od Twojej. A do tego nie jest niczym zabezpieczona i mam bakterie. Moje maleństwo kochane jest kruszynką w porównaniu do Waszych. Ale mimo wszystko nie urodziłam i nie tracę nadzieji. Wierzę w to, że donoszę ciąże. Albo przynajmniej urodze wtedy kiedy moje szczęście nie będzie zagrożone komplikacjami.

Więc głowy do góry!!!!!!!!!!

reklama
Hope ty masz 12mm? o rany a ja myślałam że tu wszystkie co najmniej powyżej 20 :( to tym bardziej się dziwię ze nic z tym nie zrobili! A tygodnie to masz podobnie do moich?

Tak mam 12 mm. Nie mogę założyć pessara bo na każdym posiewie wychodzi mi bakteria. I do tego maleństwo jest takie słabe i chude jakby teraz się urodziło. Wpycham w siebie jedzenie i w przyszłym tygodniu mam USG żeby sprawdzić czy nie będę musiała leżeć w szpitalu ze względu na jego hipotrofie. Teraz właśnie skończyłam 31 tydzień ciąży. A Ty?

hope a na tym etapie to o niezgodnosc wymiarow chodzi czy po prostu malenkie malenstwo?

lipa z tym pessarem..

Maluszek ważyl kilogram i jak byliśmy na USG to jego brzuszek miał taką wielkość jak 26 tc, a my byliśmy w 29 tc. Granica jest do dwóch tygodni do tyłu, a brzuszek był 3 tygodnie do tyłu.

HOpe jaka miałaś wagę w ostatnim tyg? Dobrze zrozumiałam ze w 29 kilo?moja jedna miała w 29t 1040 gram tydzień później 1304

eiktkw7i1lgslap3.png

Tak w 29tc mały ważył kilogram i obwód brzuszka był poniżej 10 centyla. Naprawdę przytyla prawie 300gram? To super, w takim razie mam nadzieję że Nam też się uda.

HOpe weź tez błąd pomiaru usg pod uwagę. O pomyłkę nie trudno także głową do góry [emoji4] na pewno się utuczy [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Hope tak mi się zdawalo ze ty i Patuska macie te same tygodnie co ja. Ja wczoraj skończyłam 31tc. Kurcze wiem ze przy bakterii to nic nie zrobią. JA co chwile mam posiew pobierany ale oprócz czasami bakterii w moczu nic nie wychodzi. Pisałam kiedyś ze maluszki teraz dużo przybywają. Jeśli chcesz to wyślę Ci dietę ze szpitala co jeść a czego unikać żeby było dobrze. Tylko wyślij mi mejla na prywatną wiadomość i musisz poczekać aż męża uprosze o zeskanowanie.

reklama
hope to faktycznie kruszynka ale 1000g w 29 to chyba dolna granica ale jednak normy, zgadzam sie z patuska ze trzeba tez brac poprawke na blad pomiaru usg :)

Do góry