reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie dzis 28+4 . W pon ide do lekarza bo mam takie klucia nisko czasami i juz mam wizje szyjki przed oczami, wole sprawdzic

reklama
Polecam globulki pimafucin na grzybice. Juz 3 razy po luteinie miałam infekcje. Kupiłam teraz lactovaginal i będę brać co 3 dni na odbudowanie tych dobrych bakterii bo jednak po luteinie te ph sie zmienia i grzybica sie czepia

Papercut a mi ten Fibrynogen wyszedl az 575 :/ to przy Twoim wyniku zawyzonym ten moj to jest jakis z kosmosu, a norma 350... Teraz to sie troche zestresowalam, no ale zobaczymy co powie lekarz.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzies w necie wyczytalam ze norma dla kobiet w ciazy jest do 500 wiec Ty Paper bys sie lapala w tej normie.

Mi to co chwile jakis kwiatek wychodzi. Juz mam dosyc tego pieknego stanu pod nazwa ciaza :/

na niektorych stronach do 500 jest norma ale to tez przekroczylas, ciekawe zapytam tej swojej o co kaman, na zapas sie nie stresuj na pewno lepiej miec za duzo niz za malo

dordaw tez mam juz serdecznie dosyc, calymi nocami nie spie, ledwo chodze wszystko boli itp tylko siedze i sie wsluchuje czy sie mala rusza czy wszystko w porzadku jest

Wy juz na końcówce a ja mam takie nerwobóle w zebrach jak sie wyprostuje albo usiądę ze tylko plakac :( najlepiej na plecach a tak mi znowu brzuch twardnieje, apap nie pomaga a nic innego nie kazali

vita mi na nerwobole ciepla wanna pomaga, ale moze to kwestia tego co w glowie siedzi bo z kazda dolegliwoscia do wanny wskakuje i jakos mi lepiej :D

Mój pierwszy czop wypadł kilka tygodni przed porodem i wyglądał jak korek od wina. A drugi to było dużo śluzu i doktor wysłał mnie na kroplówki do szpitala.

Teraz też mam dużo śluzu ale to chyba taka uroda. A jak z waszymi piersiami? Mnie czasem bolą jak przed okresem i robią się cieplejsze. Nigdy wcześniej tak nie miałam. I wydaje mi się, że po dwóch dniach takich piersi zaczyna mi się napinać macica. Co o tym myślicie? Bolą was czasem?
We wcześniejszej to wiedziałam, że mnie wyślą do szpitala bo robiły mi się plamy na policzkach.

reklama
Vita ja w tej koncowce jestem juz tak umeczona, ze naprawde resztka sil i wytrwalosci jade. Myslalam ze sie kompletnie przy koncu wyluzuje, ale jakos nie.

U mnie to by sie zgadzalo z ta krzepliwoscia, ze jest jakas zawyzona, bo dosyc czesto mam krew na chusteczkach od nosa, dziasla mi przy myciu krwawia, siniaki gorzej schodza. Pewnie przy porodzie lub po beda musieli podac jakis lek na unikniecie zakrzepow. Moze jak nie wytrzymam to zadzwonie do gina kolo wtorku i zapytam co i jak, bo do wizyty jeszcze sporo mam.

Do góry