reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czop może odejść 2-3 tygodnie przed porodem, ale wydaje mi sie ze tu chodzi o poród o czasie! W przypadku przedwczesnego porodu to chyba dzieje sie nagle, a nie ze organizm sie do takiego porodu przygotowuje! Zreszta jak odchodzi czop to tego śluzu jest sporo, tak bym powiedziała ze taka kulka sporawa, może być przezroczysta choć podobno najcześciej jest podbarwione brunatnym śluzem lub krwią! Myśle ze u Ciebie z pewnością nie jest to żaden czop!

Jestem w 33 tygodniu ciąży

reklama
Dzięki dziewczyny poczytałam jeszcze na kafeteri o tych uplawach i to jest ok prawie każda to ma.
Przykro mi ze ci ta pokrzywa nie przypadła dziwne masz pewnie alergie na jakiś składnik jest ok właśnie idę do kuchni po ten trunek
Ale ładna pogoda u mnie a ja leżę i marze.
Czekam na wtorek jak będę miała początek 27 t coraz bliżej dziewczynki ☺

Ziemniaczek ja mam tego mnóstwo "w gaciach". W poprzedniej ciąży też tak pływałam.
A czop z tego co pamiętam to miałam taki brunatny i bardziej gęstej konsystencji.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój pojechał do apteki po glukozę dla mnie i jutro znowu wychodzę na powietrze jadę na badania.
I znowu wykorzystam ten czas żeby trochę pochodzić.

Aha to ja tez mam dużo Joasia ale widze ze to normalne. Ciesze się☺
Dobrze ze jest to forum i zawsze można się poradzić zapytać

U mnie w niedzielę 25 tydz nie liczę tego ziemniaczek jako początek 26 tyg tak zresztą mówili mi w szpitalu że musi być dany tydzień skończony. Czyli według mnie skończyłam 24 zaczynam 25 a wy dziewczyny co o tym sądzicie jak liczycie tygodnie??

Ale jak wpisuje w kalkultorze na internecie obliczajacym tydzień ciąży czyli wpisuje datę ostatniej om to pi pisze 25 tydz. To ja już nie wiem jak to jest. W szpitalu jak byłam to miałam 21 i 5 d i wpisane miałam 21 tydz jak pytałam Pana doktora z kąd to obliczenie to mi odpowiedział że musi być skończony pełny tydzień ciąży

Hej dziewczy
ZIEMNIACZEK ja dostalam takiego sluzu kilka dni po skonczeniu czopkow dopochwowych, i tez czasem mam tego sporo szegolnie na papierze, robilam test paskowy i wykazal ze to nie wody.
Co do tygidni ciazy to tu gin liczy pelne tygodnie i jak u mnie hest teraz 26 i 2 dni to w szpitalu to licza jako 26 tydzuen nie 27.
Marze o 27 tygodniu pelnym, szczegolnie ze brzuchol jakby sie dalej zacza stawiac i mam jakies takie klucia po bokach.
W nadchodzaca srode mam wizyte w szpitalu u gina i Jezu jak bym cgciala zeby to bylo juz, a czas ostatnio mi sie slimaczy.

reklama
Do góry