reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Basia, ja obecnie 35+1 dzień. Nie mam niczego na szyjce.
Dordaw, nie sądzę żeby dzidzia mogła w ten sposób coś nabroic :-D
Asiek, pomyśl o czymś miłym. Włącz sobie jakąś głupią komedie albo zadzwoń do kogoś pozytywnego! Nie martw się, mamy wahania nastroju i ciężko zachować spokój. Zobaczysz, że jutro będzie lepiej. Moja też kopie po tej nieszczęsnej szyjce ale powtarzam sobie ze nic się nie stanie. Damy radę!!! :p

Iza ja też jestem w 23 tyg jutro mam wizytę i też liczę na ten pessar że jutro mi go lekarz założy

Dziewczyny, trzymam kciuki żeby Wam założyli te pessary :-) Mi on przynajmniej bardzo pomógł psychicznie bo bez niego bałabym się pewnie nawet do WC wstac po tym jak mi się szyjka w 2 tyg o prawie 2 cm skróciła w połowie ciąży.

Ja miałam zakładany przy szyjce 2,3 cm i nie wiem czy była miękka czy twarda, bo wtedy jeszcze nawet nie wiedziałam co to znaczy. Mi wszyscy mówili, że pessar zakłada się na szyjkę poniżej 2,5 cm ale czasami lekarze prywatnie profilaktycznie zakładają na dłuższe. Odkąd mam pessar ustąpiły bóle podbrzusza i krzyża jak na okres!

Przy pessarze trzeba jeszcze bardziej uważać na infekcje. Ja się w ogóle nie kapie, biore tylko prysznice, a leki dopochwowe aplikuje w takich jednorazowych rękawiczkach lekarskich i jak dotychczas nic się do mnie nie przyplatalo, a mam go już ponad 3 miesiące.

Dordaw dzięki ja też mam taką nadzieję na ten pessar aczkolwiek to wszystko zależy od mojej szyki jak oceni ja mój lekarz. I przedewszystkim jak oceni mój wynik posiewu. Pessar mam kupiony wezmę jutro na wizytę. Teraz wszystko mnie boli od kopniakow mojego synka.

Dobrze ze mam jutro ta wizytę u lekarza bo psychicznie bym się wykończyla. Zobaczymy czy coś się zmieniło od wyjścia ze szpitala w poniedziałek

reklama
A jak myślicie ..jak zajade do szpitala jutro na ta kontrolę to założą mi tam w razie czego swój pessar czy będę musiała najpierw kupić ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry