reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Vita93 ja kupiłam w sklepie chemicznym, ale takim dla chemików. Akurat u nas w aptekach nie znalazłam.
100 kosztowało parenaście złotych.
Ważne żeby zakres ph był od kwaśnego do zasadowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
te papierki lakmusowe bardziej się opłaca, patrzyłam teraz na allegro to 2 wkładki prawie 30 zł , masakra

Marluna mi też nikt nic dokładnie nie powiedział o ryzyku w ciąży bliźniaczej. Tylko tyle, że to ciąża podwyższonego ryzyka. Ale nie zaluje. Mam śliczną parke w brzuszku, dzieci rosną super, tylko jestem przerażona ta szyjka :(
Mam nadzieję, że lekarze wiedzą, co robią. Na razie nie podają sterydow, bo mówią, że jeszcze za wcześnie...Marluna, Ty lezysz w domu ?

O miałam coś takiego. Nie lakmusowe, ale też do pomiaru ph. Z lakmusem to czasem różnie bywa ;-) a takie typowe dla chemików to pewniaki, a ceny podobne.
1467825310-1d1mld.jpeg

na prawdę Ci powiedziała z tym pęcherzem płodowym.... Pewnie jest to możliwe ale zdarza się raczej rzadko przy skurczach, poza tym jak ja aplikuje luteinę to cały czas mi coś wycieka więc pewnie cięzko byłoby mi zauważyć zwiększoną wydzielinę
a te paski do sprawdzania ph kupuje się w aptece?

Vita jezeli pytasz to z tymi wodami plodowymi ze mam obserwowac to naprawde tak mi powiedziala, umotywowala to tym ze czeste skurcze moga byc tez przyczyna odplyniacia wod plodowych, normalna dlugosc szyki to nie wszystko.Przyczyna tego bylo to ze poczatkowo w jednym pecherzu stwiedzila zbyt mala ilosc wod plodowych ale po dokladnym przyjrzeniu sie stwierdzila ze jest ok.Potem wlasnie powiedziala zeby obserwowac zwiekszona ilosc plynow z pochwy, bo tez nie wiedza skad ten bol pecherza bo z paskow wychodzi tylko cukier ale mimo to dala mi antybiotyk.Mocz wyslali jeszcze na posiew i zobaczymy co wyjdzie.

Madzionga ja leze w domu, bo tu biora do szpitala tylko przy krwawieniach, ale szczerze pewniej bym sie czula w szpitalu, tu nie ma czegos takiego jak patologia ciazy, tylko jest ginekologia.
Mi by podali sterydy ale stwierdzili dzis ze jeszcze moze troche wytrzymam, dopuki nie krwawie, jednak w razie W mam sie natychmiast w szpitalu zglosic.

Tu paskow w aptece nie kupie, nawet soku czy syropu zurawinowego nie ma kurna.
Ja mysle ze ten pecherz od skurczy bolī bo jak wzielam buscopan to mi po godzinie ulzylo.

Ostatnia edycja:
Aha dużo tych chorób i wad masakra. Ja wyniki będę miała chyba jutro tak myślę i jak będzie dobrze to pewnie mnie wypisza w piątek lub sobotę szkoda:crazy:
Chciałabym poleżeć jak najdłużej co ja mogę biedna

Marluna racja, tym bardziej że masz dwoje dzieciaczków to i Twoja macica ma ciężej niż w ciąży pojedynczej

Mnie pęcherz i cewka bolą cały czas. Robię co miesiąc badanie ogólne i posiew i nic nie wychodzi. Miałam też antybiotyk, boli nadal. Teraz biorę dziennie 3x2 witaminę C i na noc 2 tabletki urofuraginum i nie jest lepiej. Ja nie wiem co to jest. Może mala na coś naciska. Ale czemu boli po załatwianiu się?

reklama
znalazłam teraz też paski wskaznikowe na allegro i też chyba zamówię na wszelki wypadek, tak gdyby coś :D

Do góry