reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
asiek no chyba najgorsze jest to dluzenie sie czasu, w ktoryms momencie to juz nie wiadomo co ze soba zrobic ja ostatnio wymyslilam sobie zajecie i koloruje kolorowanki dla doroslych, coprawda dlugo sie nie da bo reka na ktorej sie opiera wysiada ale na jakis czas zajecie jest :D

Ja tez koloruje te kolorowanki, dostałam w prezencie od przyjaciółek :D

1467126056-1d1mld.jpeg

hej dziewczyny! jestem w 18tyg i od 3dni zaczął mi strasznie napinać się/twardnieć brzuch, uczucie jakby kolka..ciągnie mnie w pachwinach,ciąży brzuch i ciągnie jakby w dół..boje się,że to może wywołać poronienie.. czy któraś tak może ma/miała? :( Dużo leże,ale każda pozycja jest bolesna.. :( o chodzeniu nie wspomnę.. łykam no-spe forte ale nie wiele pomaga :(

Ziemniaczek musisz leżeć. Ja dzięki temu dotrwałam do 36 tc. Dziś rano lekarz powiedział że wypuszczą mnie w czwartek do domu jak nie będzie rozwarcia, a tu nagle mały miał spadek tętna i muszę być pod stałym zapisem ktg. Jutro mam mieć zrobiony test oksytocynowy czego bardzo się boję. Boję się ze już urodze. Jeżeli wyjdzie źle to będzie trzeba zakończyć ciąże. Tyle stresu mam przez całą ciążę i myślałam że końcówka będzie spokojna a tu nic z tego :( Czuję jakby cały czas ktoś mi coś dawał i zabierał.

Parpercut kolorowanka też jest jakimś urozmaiceniem czasu. Jak będę w tym tygodniu co wy to już odetchnę najgorszy jest teraz ten czas bo to dopiero 21 tydz i 2 dni :(

hope najwazniejsze, ze niebezpieczny okres minal tego nikt ci nie zabierze :) najwyzej juz urodzisz, dzidzius da sobie rade a to wszystko dzieki tobie :) nie zalamuj sie, a na czym taki test polega?

karolinakato najlepiej to z ginekologiem skonsultuj, poza nospa magnez mozesz brac

Hope nic się nie martw jesteście już bezpieczni ja OLIVIERKA urodziłam w 36 tyg i też miałalam postanowione rozwiązanie z dnia na dzień w 36 tyg dostałam jakiegoś zakażenia w szpitalu. Olivierek urodził się cały i prawie zdrowy bo miał wrodzone zapalenie płuc ale po 10 dniach wyszliśmy do domu bo musiał brać antybiotyk.

Ja marzę być już po 30 tyg ale niestety jeszcze dużo czasu mam przed sobą
DORDAW
Piękne żyrafy przynajmniej masz co robić, ja cały dzień grzebie w tel oglądam tv i tak w kółko. Dobrze ze moja córka wyjechała na 2 miesiące do rodziny do Niemiec bo żadnego pożytku że mnie by nie miała.
HOPE
Widzę że też nie masz kolorowo ale dasz radę, ciesz się że wytrwalas do 36tyg na modlę się o te tygodnie.
KORALINAKATO
JA mam też często te napisanie brzucha tak jak ty ale u mnie zauważyłam że to od zaparć bo jak się już zalatwie to mi mija a u ciebie może to samo jest mam nadzieję że to to samo

reklama
Ja marzę być już po 30 tyg ale niestety jeszcze dużo czasu mam przed sobą
DORDAW
Piękne żyrafy przynajmniej masz co robić, ja cały dzień grzebie w tel oglądam tv i tak w kółko. Dobrze ze moja córka wyjechała na 2 miesiące do rodziny do Niemiec bo żadnego pożytku że mnie by nie miała.
HOPE
Widzę że też nie masz kolorowo ale dasz radę, ciesz się że wytrwalas do 36tyg na modlę się o te tygodnie.
KORALINAKATO
JA mam też często te napisanie brzucha tak jak ty ale u mnie zauważyłam że to od zaparć bo jak się już zalatwie to mi mija a u ciebie może to samo jest mam nadzieję że to to samo

Tak myślałam,ale nie mam już zaparć bo piję lactulosum, a dolegliwości nadal są ;(

Do góry