reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny czy bierzecie coś na uspokojenie. Ja zaczęłam wszystkim się bardzo przejmować. Wariować. Moja lekarz przepisała mi relanium. Pierwszy raz wzięłam i wyspałam się tak jak nigdy dotąd od 6 miesięcy. Ale mimo to się boję brać te leki i chciałabym z nich korzystać bardzo żadko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi brzuch twardnieje i czuję parcie takie delikatne. Mówiłam i tym lekarzowi powiedział ze tak moze byc mimo to właśnie to mnie tak martwi a nie chce co dwa dni do lekarza latać skoro powinnam duzo leżeć bo to tez jest niebezpieczne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie czuje parcia żadnego, ale kilka razy dziennie mnie zakłuje za to i tez się boje zawsze ze to szyjka
Nie biorę nic na nerwy bo i tak truje dziecko nospa to juz wystarczy:)
Usg mam dopiero za tydzień i strasznie mi się dłuży to, 3 tyg to za dlugo

ja juz sie prawie doczekalam, wizyta jutro jak zwykle ostatni tydzien z tych trzech oczekiwania dluzy sie najbardziej, straszny stres.. mnie tez kluje jakby szyjka mam nadzieje, ze jest w przyzwoitym stanie

Ja mam jeszcze w czwartek wizytę z wynikami na nfz, tylko tam mi nikt nie robi usg tylko sprawdza ręcznie szyjkę a ja zawsze jestem spokojniejsza po tej wizycie z usg

Dziewczyny a jak u was wyglądają te kłucia? Jak to czujecie? Ja teraz czuje ze zwarjuje tak się martwię duży mi się wszystko do wizyty 2 tyg mój lekarz od soboty na urlopie 2 tyg..

reklama
Też miałam klucia i zastanawiałam się czy to była szyjka, ale ciężko mi Wam podpowiedzieć:( może to całkiem normalne jak coś się tam rozciąga.
Ja zawsze się bałam ze na wizycie usłyszę o rozwarciu.
Od wczoraj mogę się już poruszać i nawet dzisiaj zjadłam śniadanie na siedząco :) A wczoraj przeszłam się po korytarzu. Nawet nie wiecie jak to cieszy :) Teraz czekam na obchód bo chciałabym spędzić trochę czasu w domu przed porodem.

Do góry