reklama
Dordaw
Fanka BB :)
Nafoczka a jak odczuwasz teraz te inne skurcze? I kiedy Ci się zaczęły? Towarzyszy im ból?
Ja kumulacje twardnien miałam tak między 25, a 29 TC. Wtedy to byla masakra i nerwy. Teraz też się trochę uspokoiły, nadal się pojawiają, ale dużo mniej (teraz idzie mi 33 tydz).
Ja kumulacje twardnien miałam tak między 25, a 29 TC. Wtedy to byla masakra i nerwy. Teraz też się trochę uspokoiły, nadal się pojawiają, ale dużo mniej (teraz idzie mi 33 tydz).
papercut
dordaw ja jak mialam twardnienia tak mialam ale wydaje mi sie, ze dziecko je wywoluje ruchami bo jak wciska mi glowe pod zebra to najpierw twardnieje przy tej glowie a potem caly, jak plecki wciska to tam twardnieje i zaraz caly a tez 33tc
Dordaw
Mi najczęściej jak mam pełny pęcherz. Czasami jak leze to nawet nie czuje ze jest pełny, brzuch się robi twardy, zmieniam pozycję i wtedy dopiero czuje. A np. wieczorem to się zdarza bez jasnego dla mnie powodu. Takie napinania od ruchów dziecka to mi gin mówił żeby się najmniej przejmować.
Teraz w ogóle te ruchy są inne, to takie bardziej przeciąganie się, wypinanie, czasami to wszystko przez ta cienka skórę na brzuchu widać [emoji5] Ciekawe ile jeszcze te brzuchy nam urosna [emoji6]
Teraz w ogóle te ruchy są inne, to takie bardziej przeciąganie się, wypinanie, czasami to wszystko przez ta cienka skórę na brzuchu widać [emoji5] Ciekawe ile jeszcze te brzuchy nam urosna [emoji6]
reklama
Dordaw ja miałam to szczęście ze lekarz na IP mi pokazał trzymając rękę na brzuchu kiedy jest skurcz i pokrywal się on z KTG. Wtedy zaczelam mniej wiecej je odrozniac. Wcześniej mi się "wydawało" ze jest twardy cały czas ale to nie było co niepokojącego, miałam się przyzwyczaic bo czasem tak organizm reaguje na szew lub pessar= ciało obce.
Obecne skurcze to nie tyle twardy brzuch ale pierwsze czuje jak się na niego "zbiera", narasta, wtedy sprawdzam dopiero czy brzuch twardy, i po chwili odpuszcza. Często towarzyszy mi brak tchu. Póki są takie dyskomfortowe i nie bolą to tylko czasem patrze na zegarek jak są często.
Wierzcie lub nie wierzcie- ja czuje się lepiej niż 20tc choć oczywiście nie ma zasady ale wielu dziewczynom się zrobilo lepiej oby i wam w końcu trzeba w coś wierzyć
Co do upałów to chodzę głównie boso bo nogi i stawy w rękach mam okropnie napuchniete, ze nawet palcow nie moge zgiac. Najlepiej bym w wodzie siedziała
Obecne skurcze to nie tyle twardy brzuch ale pierwsze czuje jak się na niego "zbiera", narasta, wtedy sprawdzam dopiero czy brzuch twardy, i po chwili odpuszcza. Często towarzyszy mi brak tchu. Póki są takie dyskomfortowe i nie bolą to tylko czasem patrze na zegarek jak są często.
Wierzcie lub nie wierzcie- ja czuje się lepiej niż 20tc choć oczywiście nie ma zasady ale wielu dziewczynom się zrobilo lepiej oby i wam w końcu trzeba w coś wierzyć
Co do upałów to chodzę głównie boso bo nogi i stawy w rękach mam okropnie napuchniete, ze nawet palcow nie moge zgiac. Najlepiej bym w wodzie siedziała
Podziel się: