reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mnie teraz przestał brzuszek twardnieć może 1, 2 razy dziennie teraz szyjka moja ma 3,7 i się nie skraca. W poprzednich ciążach w pierwszej w 18 tyg miałam rozwarcie zewnętrzne na opuszek i zalorzono mi szew w 20 tyg który wytrzymał do 27 tyg zaraz po założeniu wywołal mi skurcze potem już leżałam jak puścił z nogami do góry do 34 tyg miałam w 36 tyg cc bo dostałam dużej infekcji. W drugiej ciąży też miałam skurcze i infekcje która uniemożliwia mi załozenie szwu pomimo skurczy szyjka strasznie mi się nie skracała z tego co pamiętam i dotrzymalam cały czas leżąc do 37 tyg

Hej Marluna u mnie jutro 21 tydz mamy podobno wyznaczone wizyty bo ja mam na 11.07 i też moja szyjka miała 3,7 ale damy radę zobaczysz choć ciągle się boję. Mój synuś ostatnio bardzo się rozruszał od czwartku i czuje dobrze już ruchy

Ja tak nie mam ale jak czujesz ze spina ci się brzuch na lewym boku to znajdź sobie pozycje w której Ci wygodnie

Rzeczywiście nawet w szpitalu zalecali lewy bok, z tym ze się tak cały czas nie da ;)
Pisałam wam kiedyś ze twardnienie brzucha potem nieco przechodzi. Ja tak miałam do ok 28tc, potem było coraz lepiej, oczywiście z czasem doszły skurcze ale zupełnie inne :)
Będzie dobrze zobaczycie... ja też od 19tc walczyłam o kazdy dzien :*

reklama
Asiek ja przede wszystkim miałam twardnienia brzucha , które uważałam za normalne. Jak miałam wizytę u gin i lekarz robił mi usg pierwsze o co zapytał to , czy brzuszek mi twardniał . Potwierdziłam i powiedział mi ,że to już jest oznaka ,że szyjka może się skracać. Tak więc nie ma co tego bagatelizować.

Do góry