reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki Dordaw, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jakiej długości jest moja szyjka, moja gin nie mierzy mi jej przez USG tylko bada na fotelu, na wizycie w 24 tygodniu stwierdziła ze jest miękka i że mam się oszczędzać, a że ja nie do końca wiem co to znaczy oszczędzać się, bo dla mnie to oznacza leżenie, więc chciałam dla świętego spokoju mieć założony ten krążek, żeby chociaż w weekendy móc wyjść z domu! Myślę że nie było žle z tą szyjką bo nie kazała przychodzić wcześniej na kontrolę krążka tylko na normalną wizytę za trzy tygodnie! I leżeć kazała tylko przez pierwsze 5 dni po założeniu ale ja to pewnie będę polegiwać do następnej wizyty tak dla świętego spokoju

Jestem w 27 tygodniu ciąży

reklama
Mnie też niekiedy boli u góry brzucha takie jakby naciąganie jak siedzę ale nie wiedziałam że te wiązadła aż tak wysoko są

Ja biorę Nystatynę ale to bardziej ze względu na krążek, ale cały pierwszy trymestr brałam Luteinę i nic się nie działo

no właśnie u mnie już raz się działo, po 2 tyg stosowania złapała mnie infekcja :) teraz niby lekarz powiedział że mogę odstawić, ale mam jeszcze dwa opakowania, a skoro i tak nie zaszkodzi to używam.

Ja biorę Pimafucin raz na 3/4 dni profilaktycznie. Lekarz mi nie proponował, ja sama mu powiedziałam ze może warto byłoby coś zapobiegawczo brać, bo przed ciążą często miałam infekcje. Teraz na razie jest na szczęście czysto.

Ja leżę cały czas, na razie tak mi zalecił gin, bo mi szyjka skróciła się już kolo 20 tygodnia, ale na najbliższej wizycie powiem mu ze jestem mega osłabiona i ledwo mogę parę metrów przejść i może juz powoli kolo 34 tygodnia pozwoliłby się zacząć lekko ruszać bo nie bardzo wiem jak miałabym urodzić w takim stanie :/ wychodzę tylko do lekarza i na badania i wiecznie jest mi tam duszno, jakby nie było klimy to bym nie wysiedziala nawet w taki dzień jak dzisiaj, który nie jest mocno upalny.

a coś po prostu na odbudowę flory bakteryjnej?żeby przywrócić te ph do normy? czy po prostu trzeba się przemęczyć i modlić żeby nic się nie przypałętało? nie kąpie się w wannie, dbam o higienę i przez całą ciążę nie miałam żadnej bakterii ani grzyba, a od razu po tej luteinie takie niespodzianki.

reklama
Do góry