reklama
asiekD
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny co do nospy to jeśli jest konieczność trzeba brać i tyle. Faktycznie poczytałem o tym napięciu mięśni i coś w tym jest bo w obydwu ciążach brałam 3X dziennie nospe max i pierwszy syn do tej pory ma problemy z mową u drugiego wszystko ok.Teraz w 3 ciąży też biorę cały czas 3 razy dziennie nospe i spróbowałam ja odstawić od soboty i jest ok zażywam tylko magnez 8 tabletek i luteine wczoraj coś mnie wieczorem brzuch podbolał i wtedy zażyłam nospe spróbuję narazie odstawić jak się okaże że muszę wrócić do niej to wrócę. Bo lepiej ja zażywać niż urodzić wczesniaczka
Dordaw ja tez biorę nospe 3x (40) . Odstawilam bo mi gin. mówiła ze mogę a ona może właśnie rozleniwiac mięśnie u malucha (gorsze ssanie,fikanie, chodzenie) Niestety musiałam do niej wrócić.
Mi tym razem tak szybko zakładali pessar ze nawet posiewu nie robili, przyszedł później.
Hope niestety pamiętam jak Cię pocieszam z wagą teraz mam to ja. Mój maluch przestał tak ładnie przybierać. Ma teraz 2086 i to mnie trochę niepokoi. W czwartek mam wizyte kontrolna i mam nadzieje ze to była jakaś granicą błędu W szpitalu byłam 2 tyg. Chcieli mnie zostawić ale wole leżeć w domku (z wami :*)
Mi tym razem tak szybko zakładali pessar ze nawet posiewu nie robili, przyszedł później.
Hope niestety pamiętam jak Cię pocieszam z wagą teraz mam to ja. Mój maluch przestał tak ładnie przybierać. Ma teraz 2086 i to mnie trochę niepokoi. W czwartek mam wizyte kontrolna i mam nadzieje ze to była jakaś granicą błędu W szpitalu byłam 2 tyg. Chcieli mnie zostawić ale wole leżeć w domku (z wami :*)
yvonne, super że wszystko dobrze, po tak silnym leku )
u mnie ogólnie jest nieciekawie, pobolewa mnie głowa od kilku dni i mam delikatnie wyższą temp. akurat teraz zaczęły mi się wyrzynać 2 zęby "mądrości" na raz, czy można coś na to stosować?
u mnie ogólnie jest nieciekawie, pobolewa mnie głowa od kilku dni i mam delikatnie wyższą temp. akurat teraz zaczęły mi się wyrzynać 2 zęby "mądrości" na raz, czy można coś na to stosować?
Vita współczuję ósemek w ciąży. Przeżywałam to w czasie kiedy staraliśmy się o dziecko. To był jedyny moment kiedy ucieszyłem się widząc że przyszła miesiączka... mogę Ci poradzić jedynie chłodne okłady, nie wiem czy można stosować taka maść dla dzieci na ząbkowanie - musiałbyś dobrze przeanalizować składy i podpytać w aptece.
Dordaw
Yvonne same nie jesteśmy w stanie stwierdzic czy Pessar jest na właściwym miejscu. To czy jest wyżej czy niżej zależy chyba trochę od długości szyjki, ale też pewności nie mam. Najlepiej zeby lekarz na wizytach sprawdzal.
Ja jak aplikuje Luteine to czasem jestem w stanie włożyć głębiej, czasem płycej, ale jak tylko poczuje delikatny opór to już dalej nawet nie próbuje dopychac. U mnie on raczej nisko siedzi.
A przy jakiej długości szyjki miałaś zakładany?
Asiek na czym polegają te problemy z mowa u Twojego synka? Później zaczął mówić czy generalnie jest jakiś większy problem?
Ja jak aplikuje Luteine to czasem jestem w stanie włożyć głębiej, czasem płycej, ale jak tylko poczuje delikatny opór to już dalej nawet nie próbuje dopychac. U mnie on raczej nisko siedzi.
Asiek na czym polegają te problemy z mowa u Twojego synka? Później zaczął mówić czy generalnie jest jakiś większy problem?
Dordaw
Ali ja takie mocne zakwasy jakbym zrobiła masę brzuszków miałam raz po całym dniu napinania się brzucha. Wtedy podjechalam na IP po zastrzyk z nospy bo juz miałam taki brzuch umeczony ze zrobiłabym wszystko za ulgę.
Czasami też mam takie lekkie uczucie po nocy bo wtedy częściej mam brzuch napięty.
Czasami też mam takie lekkie uczucie po nocy bo wtedy częściej mam brzuch napięty.
asiekD
Yvonne same nie jesteśmy w stanie stwierdzic czy Pessar jest na właściwym miejscu. To czy jest wyżej czy niżej zależy chyba trochę od długości szyjki, ale też pewności nie mam. Najlepiej zeby lekarz na wizytach sprawdzal.
Ja jak aplikuje Luteine to czasem jestem w stanie włożyć głębiej, czasem płycej, ale jak tylko poczuje delikatny opór to już dalej nawet nie próbuje dopychac. U mnie on raczej nisko siedz
asiekD
Dordaw u OLIVIERKA od początku mowa była bardzo późna. I właśnie gdy chodziliśmy do logopedy pani mówiła że ma zbyt słabe napięcie mięśni jeśli chodzi o aparat mowy okolice ust. Do tego doszło jąkanie ale to już nie wierzę z nospa jest ogólnie bardzo wrażliwy. Przygodę z logopedą zaczęliśmy gdy miał 4 lata teraz ma 9 i nadal ma zajęcia logopedyczne w szkole 2 razy w tygodniu
reklama
dariaorzechowska
Witajcie.mam do was pytanie.jestem w 26 tyg ciąży,to moja 3 ciąża,od paru dni boli mnie lewą pachwina i wszystko promieniuje na lewą stronę.nie mogę się normalnie poruszać,dziś mam do lekarza,choć byłam tydz temu i bylo wszystko ok,ale wolę to skonsultować. miała któraś z was takie dolegliwości. z góry,ddziękuję za odpowiedź.
Podziel się: