reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny ja też mam dość..cały ranek płakałam. Spałam w nocy godzinę, bad ranem straszna zgaga mnie meczyla, myślałam że zwymiotuje a tylko położna może mnie odlaczyc. 24h na dobę mam ktg i kroplowke. Podobno kilka dni tak będzie. Jest mi ciężko bo nie lubię igieł i krwi. Nie umiem sobie z tym poradzić:( Mam się nastawić na długi pobyt..

reklama
Hope dasz radę myślę że dłużej niż 1,5 dnia nikt nie będzie trzymał cię na kroplówce a co wychodzą ci skurcze na ktg że aż tak długo masz podłączony ten fenoterol?? Wiem co przechodzisz tylko naprawdę teraz twój dzidziuś jest już bezpieczny a ja po założeniu szwu w 1 ciąży był to 20 tydz dostałam takich skurczy że ledwo kroplówki pomogły. Kochana odłaczą cie i odrazu poczujesz się lepiej

HOpe a co mówią lekarze? Ktg na okrągło? Nie dziwię się że spać nie możesz...

eiktkw7i1lgslap3.png

Cześć, witam nowe kolezanki, przytulam "stare". Nie wiem czy Doris wam pisała o moim pobycie w szpitalu - stąd moja cisza. Pojawiły się skurcze z powodu skrócenia szyjki. BYŁA 18mm a obecnie ma 8,5mm i dodatkowo na szew mam założony pessar. Więc leżakuje.

Hope ♡

Ostatnia edycja:
Hope trzymaj się tam w szpitalu :)
O hej nafoczka, ważne że sytuacja już opanowana i wszystko ok z Maleństwem :)

u mnie skurczy od kilku ostatnich dni jest mniej niż zawsze, ale nie wiem od czego, trochę sobie dreptam po domu, a to kwiaty pójdę przed domem podlać, a to na zakupy się przejadę i tak jakoś mi leci.
W Środę mam usg z nfz połówkowe, to poproszę o zmierzenie szyjki, mam nadzieję że nic się nie zmieniło ;)
PS. jutro wchodzę w 24 tydzień, więc kolejny cel przede mną to 27 :)

Hope wytrzymaj, chcą Ci wyciszyć brzuch, a KTG non stop przynajmniej pokaże sytuacje w ciągu całej doby, a nie tak jak mnie podpinali raz/dwa razy dziennie w ciągu dnia jak najgorsza sytuacje mialam zawsze w nocy.
Trzymaj się dzielnie, po kilku dniach jak juz to odlacza będzie na pewno lepiej :*

Nafoczka dobrze ze się odzywasz bo zastanawialysmy się gdzie przepadłas.

Vita ja jadę 23czerwca na usg połowkowe to mam w ramach badań prenatalnych i pani mówiła że usg połowkowe robi się w 20 tyg potem następne w 30. Może bardziej na tych prenatalnym trzymają się tych tygodni

Asiek ja już miałam połówkowe prywatnie w 21i6, teraz mam na nfz właśnie w środę to będzie 23i1 i też myślę że trochę późno, ale że w szpitalach tak zapisują to co poradzić :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ok dlatego się zastanawiałam czy na pewno trzeba stricte w 20 tyg ja też w tedy co mam badanie będę miała 20 i 4

Do góry