reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nafoczka tez nie daje znać.
Tak właśnie pomyślałam ze teraz może być już tylko lepiej. Nie wiem czy wykazało bo wszystko działo się szybko i szybko bardzo zostałam przyjęta. Jak już tu lezalam to czułam napinanie, ale nic nie wykazało na ktg i Pani Doktor ze mną poczekala żeby dotknąć brzucha. Podjęła decyzję o kroplowce.
Jedna Pani chrapie, jedna gdzieś rodzi a ja się trzęse jak galaretka.
Pani Doktor powiedziała ze wcześniak z 34 tc jest tak samo zagrożony komplikacjami jak dzidziuś z donoszonej ciąży.

reklama
HOpe bardzo dobrze zrobiłaś jadac na IP. Lepiej jeden raz za dużo niż za mało.

Fenoterol wycofali z użytku właśnie z powodów tego kołatania serca. Skutkiem ubocznym jest wywołanie arytmi serca. Jak się przyjmuje go na stałe to trzeba brać dodatkowo leki na serce...

HOpe dostałaś sterydy dziś druga dawkę i za kilka dni płuca będą rozwinięte wiec nawet gdyby to maluch będzie zabezpieczony.

Dobrze przeczytałam ze w 34 ma 2100? To fajna waga.

eiktkw7i1lgslap3.png

To powiem wam że mój 1 synek w 36 tyg gdy się urodził ważył 3kg to widzę że to był taki mały smok :-) hope kochana nie stresuj się wszystko będzie ok jesteś pod dobrą opieką.

Cześć dziewczyny, za mną trudna noc. Obudziłam się o 12 z bólem brzucha , który trwał koło 3h. Już chciałam jechać na IP, ale pochodziłam trochę po mieszkaniu i o dziwo ból minął. To moja pierwsza ciąża i nie wiem , co może być normalne a co nie. Czy przy krążku też macie takie bóle?

Ja na razie boli nie mam, ale noc tez miałam ciężka, bo przez te nocne napinania usnęłam dopiero kolo 2. Mala dodatkowo szalala. Teraz rano jak zwykle mi odpuscilo. Dzisiaj jeszcze spróbuję z dwoma czopkami Scopolanu na noc, może coś pomoże, bo wczoraj wzięłam jeden.

Hope a jak Tobie tam noc minęła?

Asik 3kg w 36 tyg to rzeczywiście mały gigant. Moja tez jakoś szybko rośnie. Ostatnio nawet staram się trochę ograniczać cukier o ile to coś da bo później wypchnac taka kulkę to może być ciężko. [emoji6]

Kurcze każdy tak długo trwający ból jest niepokojący ale dobrze ze go rozchodzilas jak cie boli to łykaj coś zawsze rozkurczowego.Nie mam krążka to nie wiem jakie temu towarzyszą objawy. Ale wydaje mi się że jeśli wszystko jest ok to nie powinno nic boleć. Raczej ten ból nie miał nic wspólnego z krążkiem no chyba że się zsunął.

Dziewczyny mam do was pytanie z innej beczki czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie macicy? W poprzednich ciążach miałam na tylnej i ruchy czułam w 18 i 16 tyg ciąży a teraz 19 tydz i 1 dz i ruchy prawie nie wyczuwalne. Czytałam że tak mało że być gdy dzidziuś jest na przedniej ścianie.

Ja mam na przedniej ścianie i ruchy czuje od 17 tyg. Lekarz mówi że to przez to że jestem szczupła to czuję wcześniej

Wita no do grubszych nie należę :-) może 4 kg z poprzednich ciąż zostało ale tragedii nie ma ale czytałam że bardzo szczupłe osoby mogą czuć ruchy wcześniej w poprzedniej Ciąży czułam ruchy od 16 tyg a tutaj taka cisza ale dużo osób pisze ze zaczynają czuć ruchy później gdy łożysko jest na przedniej ścianie​

reklama
ja mialam lozysko na przedniej scianie i w 17 tyg siedzac pod gabinetem gin czulam laskotanie w brzuchu az mi sie smiac chcialo a na wizycie gin powiedziala, ze przez to lozysko bede czula pozniej zebym sie nie stresowala bo to raczej kolo 21tc bedzie, a to laskotanie co czulam na pewno bylo ruchami bo pozniej czulam to samo tylko wyrazniej, takze reguly nie ma a z tego wychodzi, ze mozesz byc spokojna bo moze faktycznie amortyzuje lozysko ruchy

Do góry