Ej Morisek głowa do góry!
1. Kończysz już 30 tc. Moim głównym celem było dotrwac do 3 z przodu
Zrobiłam to i nawet skończyłam już 32 tc, a teraz walcze o 34 tc i też myślę, że po tym tygodniu mogę urodzic i nie będę się bała.
2. Jesteś w szpitalu i to jest najlepsze co może byc. Dzięki temu będziesz miała wyciszone skurcze, a one mogą doprowadzic do przedwczesnego porodu. Dziewczyny w takich sytuacjach zawsze dostają kroplówki z magnezu, ale nie ma to wpływu na zdrowie dzieciątek. Tutaj na tym forum były dziewczyny, które były w takich samych sytuacjach jak my i zawsze rodziły zdrowe dzieci. Myślę, że kroplówki pomagają bo nie doszło do porodu. A może to nie są skurcze tylko mocne twardnienia? Ja takie miałam. Chyba, że na KTG teraz Ci wykazało skurcze. Jakbyś była w domu to denerwowałabyś się bardziej bo nie wiedziałabyś co zrobic, tutaj masz najlepszą opiekę.
3. Wszystkie zakupy zrobiłam przez Internet. I Ty też tak zrób
mogłam spokojnie wybierac i wyszukiwałam okazyjnych cen. Teraz myślę tylko o wózku i foteliku. Wszystko już mam i cieszyłam się jak otwierałam każdą paczkę, która do mnie przyszła
4. Twój pobyt w szpitalu pewnie nie długo się skończy :*
Ja też się czułam winna tej sytuacji i bardzo zazdrościłam innym kobietom, że mogą chodzic i cieszyc się brzuszkiem na zwolnieniu. Moja teściowa cały czas do mnie mówiła, że kiedyś to tak nie było, ona zmywała podłoge z brzuchem wielkim, ona nie rozumie jak może mnie coś bolec.. Jak mówiłam, że twardnieje mi brzuch to mi odpowiadała, że zaraz urodzę, ale to wola boska.. Nie mogłam tego słuchac! Mówiła, żebym wyszła na spacer jak miałam nakaz leżenia, albo dziwiła się że się denerwuje, że mogę poronic jak jeszcze były początki tej przygody. Ale dałam radę i postanowiłam, że nie bedę jej słuchała. Teraz jestem u siebie w domu i jest mi o wiele lepiej jak mam wsparcie swojej mamy i mogę jej powiedziec o wszystkich bólach i moich paranojach (cały czas sprawdzam czy mi wody nie odeszły albo czop
analizuje wszystko). Ale takie sytuacje się zdarzają i wiele innych, a my musimy stawic temu czoła bo robimy to dla Naszych największych na świecie skarbów!