reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To jak liczy lekarz prowadzący to kwestia między Nim a Tobą. Ale w momencie przyjęcia na oddział ip czy wizyty u innego lekarza nikt nie zapyta Cię o termin z usg a kiedy była ostatnia miesiączka...

Każdy lekarz liczy skończone tygodnie ciąży. Czyli tak masz 28+3 czyli skończony 28 a leci 29...

Ciągnięcie w pachwinach to norma...ale chyba nic bardziej dołączającego jak ból spojenia...
Nie wiem jak w pojedynczej ciąży ale mnie jak one obie zaczęły cisnac to masakra...nie dało się wytrzymac...

Teraz jest super okres na owoce bogate w wodę...to prawda...a wody ucieka nam bardzo dużo zwłaszcza w taką pogodę ..

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
no wlasnie jak bylam u innego lekarza i robil mi usg i mu za mala ciaza wychodzila i mowie ze jest mlodsza 2 tyg to sie wkurwil ze bez sensu wszystko pod om robil i ze mam mowic zawsze bo to istotne to ja juz nie wiem..

Nigdy nie zaszkodzi wspomnieć o tych terminach z pierwszych usg. Jak lekarz nie przyjmie do wiadomości to trudno, a czasami może mu się przydać takie info..

Hope strasznie mi przykro ze mąż Cię tak mało wspiera, zawsze zastanawiałam się jak kobiety w takiej sytuacji jak nasza sobie radza bez pomocnego faceta i je podziwialam za siłę, dobrze ze masz mamę blisko. Moja tez wpada do mnie dwa razy w tygodniu z jedzeniem bo mój sam nie ogarnąlby obiadów. Jakby musiał to może i tak, ale nie ma doświadczenia i spędzalby nad tym pewnie całe wieczory. Twój pewnie jeszcze będzie żałował, że się tak mało angażował.

Czereśnie...[emoji7] ale bym zjadła... Teraz też arbuza wcinam tylko jakiś mało słodki mi się trafił.

No pogoda chyba na nas wplywa, ja poce się jak w salnie. Niby aż tak nie jest gorąco ale wydaje mi się jakbym parowala. Spałam w nocy odkryta przy uchylonym oknie i teraz gardło mnie boli

Tak wspominać trzeba... mnie też pytaja czy jedna dziewczynka od początku jest mniejsza... bo wychodzi ciągle 5 dni. A prawda taka ze jest młodsza. Ale o terminy pytaja z OM...

Czereśnie jeszcze chwile...moje się dojrzewają. Fakt mróz dużo szkody na robił ale jeszcze chwile i będą ok...

Tez się poce mimo że w nocy z tyłkiem na wierzchu śpię...

eiktkw7i1lgslap3.png

jesli chodzi o upaly to najgorszs jest to, ze bedzie tylko gorzej :(

dziewczyny dziekuje za odpowiedzi, ja jeszcze ciazowo stycznosci ze szpitalem nie mialam to zielona jestem

czeresni tez bym pojadla ;)

Ja leżę tylko w koszulce bo jest tak gorąco.

Nafoczka ostatnio bolało mnie gardło i jadłam przez trzy dni kanapki z masłem i dużą ilością czosnku. Pomogły mi, tylko nie mogłam znieść tego smaku w ustach później przez długi czas :)

Było mi bardzo ciężko, bo myslalam że ciąża to najcudowniejszy okres w życiu kobiety,a u mnie wszystko się posypało. Na szczęście moja mama to skarb. Bardzo mi pomaga i dba o mnie. Jak usłyszałam, że jest duże prawdopodobieństwo ze przez stres mój organizm odrzuca ciąże i ze to rzutuje na całe życie mojego dziecka to już nie myślę o małżeństwie tylko o swojej kruszynce.

Chciałabym wybrać juz wózek ale kompletnie nie wiem jaki wybrać. Wolałabym go obejrzeć.. bo dzidziuś też leży w wózku w domu po urodzeniu, tak? Czy tylko w łóżeczku?

hope a to zalezy jak zaplanujesz, u mnie bedzie lezec w lozeczku ale wozek bede trzymala w domu wiec w razie co moze spac w dowolnym pomieszczeniu

zalezy czy gondolo-spacerowke chcesz czy 2 oddzielne

Właśnie nie wiem, ale chyba kupilabym wielofunkcyjny. A dopiero później kupię jakąś lekką spacerowkę. I chciałabym wydać do 2 tys.

reklama
ja mam baby merc s3 plus ale to dostalam i teraz naszla mnie refleksja, ze jakby przednie kolka mial obrotowe to zycie o wiele latwiejsze by bylo bo takim kolosem to ciezko wykrecic poza tym z tego co czytalam to wazna jest latwosc zmieniania wysokosci oparcia z dzieckiem na pokladzie, wielkosc kosza na dole, zeby gondola byla gleboka i dla mnie wazne bylo zeby przod tyl raczke przekladac bo jak dziecko jest ciekawe swoata to co ma sie na mnie gapic ale to chyba w tych czasach standard ;) nic wiecej mi nie przychodzi do glowy

chyba ze bys kupila taki wozek co mu wpinasz gondole albo spacerowke

Do góry