reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja wkoczyłam optymistycznie w 19tydzień :) połowa za mną, można powiedzieć. Byłam wczoraj na wizycie u lekarza prowadzącego, Dzidziuś zdrowy i duży, szyjka 4,7 cm więc narazie nic nie robimy z moimi twardnieniami, lekarz nawet zlecił codzienny spacer w celu dotlenienia i dostarczenia witaminy D.
Nie widziałam dawno wpisów od Hope, wszystko u Ciebie ok? :)

reklama
Hej brzuchatki. Jak tam u Was? My juz 30 tydzień [emoji2] jeszcze 6 tygodni i mogę przytulać księżniczki [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Zaglądam do Was na forum :) U Nas ciężko, nie mogę wyleczyć się z bakterii i nie mogę mieć założonego pessara, a z nim czułabym się bezpieczna. Wczoraj byłam na iść i moje maleństwo jest kruszynką. Mam nakaz jedzenia i za dwa tygodnia muszę skontrolować wagę maluszka. Ale cieszę się mimo wszystko ze się wszystkie trzymamy :)

Hope my też walczymy i tez leżeć powinnam co jest mało realne przy przedszkolaku.
Po dzisiejszej wizycie Wikus ma ok 1500g. ale głowę trzyma juz w moich kedziorach. Szyjka BZ 12-18mm w zależności który gin mierzy ale bardzo miękka. Zatem prawdopodobieństwo wcześniejszego porodu 90%, pytanie tylko ile wcześniejszego

W telefonie nie wyświetla mi się, w którym tygodniu ciąży jesteś teraz nafoczka? Moja kruszynka waży 1074g. szyjka ma 13mm. Ale ginekolog powiedziała, że wytrzymałam już 8 tygodni więc jest duże prawdopodobieństwo, że jeszcze wytrzymam tylko właśnie trzeba leżeć i brać te wszystkie leki. Wierzę że mi się uda , chociaż jest mi ciężko.

Hope skończone mam 29tc a właściwie lada dzień 30 wiec dużo... i mało :) Każdy dzień robi tydzień a każdy tydzień to sukces :)

Hej Brzuszki. Fajnie,ze sie odzywacie i ze wszystko o.k. malenstwa grzecznie w brzuszkach siedza i zadna siła ich nie wypedzi.
Ja zagladam tu czesto,a tu taka cisza.
9 byłam u mojej gin,maly waga 2700, mam jeszcze 4 tyg wytrzymac:)
Lubie sobie o Was poczytac,nie czuje sie wtedy taka samotna.
Moja dobra kolezanka za tydz juz bedzie tulic swoje malenstwo(cesarka planowana) ciaza bez problemow,nie to co u mnie.
Ja mam tylko nadzieje,ze nasze porody beda lajcikowe,jakas nagroda sie nam nalezy.
Spokojnego kolejnego dnia z brzuszkiem:)

reklama
dziewczyny,a czy wiecie moze czy twardniejacy brzuch szkodzi dziecku. Ja sie zastanawiam czy mu jest tam dobrze,jak co jakis czas cos go tam sciska. Boze juz wariuje od tego lezenia.

Do góry