reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jeszcze nie mam krążka ani szwu. Kolejny wynik posiewu jest zły i muszę wyleczyć bakterie. Nie mogłam spać całą noc, bardzo często twardnial mi brzuch i pojechałam na IP. Szyjka 16 mm, ale ktg nie wykazało na szczęście żadnych skurczy. Ja jak się ruszam to boli mnie podbrzusze więc leżę cały czas...

reklama
No widzisz to ja miałam taką sytuację w 2 ciąży i nie stety nie mogłam wyleczyć bakterii i tak nadszedł 20 tydz ciąży i było zapoźno na założenie szwu. krążka nie stety nie proponował mi lekarz krążka pewnie ze względu na bakterie. Ale pocieszę cię udało mi się donosić ciążę do 37 tyg i urodziłam zdrowego synusia :-)

No widzisz to ja miałam taką sytuację w 2 ciąży i nie stety nie mogłam wyleczyć bakterii i tak nadszedł 20 tydz ciąży i było zapoźno na założenie szwu. krążka nie stety nie proponował mi lekarz krążka pewnie ze względu na bakterie. Ale pocieszę cię udało mi się donosić ciążę do 37 tyg i urodziłam zdrowego synusia :-)

A w którym tygodniu miałaś zakładany peesar? A może jest tutaj któraś przyszła mamusia która nie miała zakładano szwu ani krążka i tylko sobie więcej odpoczywa?
Tak mam pessar od bodajże 16 tygodnia ...

eiktkw7i1lgslap3.png

asiekD to jest dla mnie bardzo dobra wiadomość :) ja mam mieć założony krążek, ale zanim wyleczę bakterię i zrobię kolejny posiew to minie dwa tygodnie. A chciałabym już go mieć. Uspokoiły mnie położne w szpitalu, które powiedziały, że dziewczyny z krótkimi szyjkami mają wywoływane porody zazwyczaj i trzeba się bardzo oszczędzać. Położna powiedziała też, że wcześniaki z 27 tc mają duże szanse. Ale walczymy o każdy tydzień! Powiem Wam, że dostałam wczoraj zastrzyk z nospy, który mi przyniósł taką ulgę. Brzuszek zrobił się mięciutki i do teraz nie czuje żadnego napięcia :)

Hej hope pewnie że dasz radę wszystko będzie dobrze. Mówię Ci przeleżałam i bez krążka i bez szwu i też miałam cały czas skurcze. Będzie ok trzymam kciuki.

Nafoczka ja w szpitalu mialam te zastrzyki i nie bylo strasznie :) W ciagu jednej doby mialam w ogole 6 roznych zastrzykow. Powodzenia :) !
AsiekD - nawet nie wiesz jak pozytywnie wplynela na mnie Twoja historia :)

reklama
Mnie pośladek boli do dzisiaj po zastrzyku z nospy :) nafoczka trzymamy kciuki!

Dziewczyny, a kiedy lekarze decydują się na podanie zastrzyków? Wtedy kiedy jest możliwość wcześniejszego porodu? Mi gin przepisała też zastrzyki przeciwzakrzepicowe ze względu na to, że cały czas muszę leżeć. Malwinaa jesteś już w domku?

Do góry