reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Będę leżała z pessarem, ale chciałabym z krążkiem czuć się bezpieczniej i nie bać się pójść wziąć np. prysznic. To miałaś podróż.. ja na pewno nie dałabym rady. Pewnie całą noc czułabym ból w podbrzuszu.

reklama
Nie no bez przesady.

Możesz iść stanąć przy kuchni zrobić obiad iść pod prysznic czy do piekarni po bułki. Ale bez gwałtownych ruchów kroków czy szybkiego chodzenia wchodzenia po schodach. Wszystko w zwolnionym tempie...

Ale fakt większość dnia trzeba leżeć

Ja staram się funkcjonować. Jeść trzeba zrobić iść się umyć.. codziennie pokonuje 12 stopni schodów...ale wszystko z głową...

Juz nie szaleje jak na początku...

eiktkw7i1lgslap3.png

Tylko właśnie dreptałam sobie do kuchni, zeszłam dwa razy do ogrodu na cały dzień, zrobiłam sobie herbatę, a tak to leżałam. A szyjka i tak mi się skróciła. Dlatego nie czuje się bezpiecznie. Chociaż wiesz co zastanawiam się czy też stres swojego nie robi.

HOpe stres? Mnie mój lekarz pierwsze co jak zadzwoniłam do niego rano ze od dnia poprzedniego rana brzuch staje dęba zapytaj czy nie miałam sterującego czasu. A że znamy się osobiście prywatnie... Tm mowie mu ze Pan sam wie jak jet ojciec mi zmarł brat cuduje bo chodziło o majątek...i nie powiem bo miałam kilka dni takie wiesz... wyjęte. A on do mnie tak myślałem.

Kazał do szpitala tam wyciszyli skurcze... temat majątku się rozwiązał brat się odwalil i mam spokoj. Twardnienia pojawiają się rzadko. Najczęściej jak dziewczyny brzuchu szaleją za bardzo...a tak to normalne skurcze braxtona...
Wiec spokój pomaga...

Z pessarem będziesz czuć się lepiej psychicznie... ale tryb życia spokojny a będzie wszystko dobrze.

eiktkw7i1lgslap3.png

Ja mam problemy z mężem i myślę, że to ma ogromny wpływ na ciążę. On nie rozumie tej sytuacji. Wierzę w to, że wszystko będzie dobrze chociaż jest mi teraz ciężko. Mam nadzieję, że w poniedziałek będę miała założony pessar. Maleństwo jest moim całym światem.

Cześć dziewczyny jestem tu nowa niestety z przykrościom stwierdzam problemy z szyjkom .Jest to moja 3 ciąża już w pierwszej pojawiły się problemy w 19 tyg miałam zakładany szew który nie do końca się sprawdził. Wywołał skurcze i dotrzymał tylko do 27 tyg .Dobre i to .CC w 36 tyg . Druga ciąża przez ciągłom bakterie brak możliwości założenia szwu .Teraz 3 ciąża 11 tydzień szyjka miękka ale lekarz powiedział ,że jestem wieloródką i ma prawo tak być co do szwu obserwacja szyjki na ten moment całkowita dł 3.9 przy badaniu 3,5 .I znów stres zastanawiam się nad tym krążkiem ale póki co to i tak za wcześnie pozostaje jedynie leżeć i czekać .Ujście wewnętrzne zamnknięte zewnętrzne na opuszek palca w drugiej ciąży też tak miałam i przeleżałam to ..

Cześć dziewczyny jestem tu nowa niestety z przykrościom stwierdzam problemy z szyjkom .Jest to moja 3 ciąża już w pierwszej pojawiły się problemy w 19 tyg miałam zakładany szew który nie do końca się sprawdził. Wywołał skurcze i dotrzymał tylko do 27 tyg .Dobre i to .CC w 36 tyg . Druga ciąża przez ciągłom bakterie brak możliwości założenia szwu .Teraz 3 ciąża 11 tydzień szyjka miękka ale lekarz powiedział ,że jestem wieloródką i ma prawo tak być co do szwu obserwacja szyjki na ten moment całkowita dł 3.9 przy badaniu 3,5 .I znów stres zastanawiam się nad tym krążkiem ale póki co to i tak za wcześnie pozostaje jedynie leżeć i czekać .Ujście wewnętrzne zamnknięte zewnętrzne na opuszek palca w drugiej ciąży też tak miałam i przeleżałam to ..
Witaj!!!

Tak na krążek jeszcze wcześnie...

Współczuję przeżyc.
Ale rozmiar szyjki jest teraz całkiem spoko.

Trzymam kciuki żeby obyło się bez krążka

eiktkw7i1lgslap3.png

Troszkę może chaotycznie to napisałam. Mam 2 dzieci i teraz jestem 3 w ciąży. Drugą ciążę przeleżałam i też skracała mi się szyjka. Teraz troszkę się niepokoje bo lekarz podchodzi bardzo spokojnie do moich poprzednich historii ciąż i mówi żeby spokojnie obserwować szyjke.

asiekD a jaką miałaś długość szyjki w drugiej ciąży? 11 tydzień to jeszczewwcześnie. Ja nie mam pojęcia jaką miałam długość szyjki jak zaszłam w ciążę i na początku ciąży. Jesteśmy tutaj po to, żeby się wspierać i razem dotrwamy :) Nie ma innej opcji :)

reklama
Troszkę może chaotycznie to napisałam. Mam 2 dzieci i teraz jestem 3 w ciąży. Drugą ciążę przeleżałam i też skracała mi się szyjka. Teraz troszkę się niepokoje bo lekarz podchodzi bardzo spokojnie do moich poprzednich historii ciąż i mówi żeby spokojnie obserwować szyjke.
asiekD a jaką miałaś długość szyjki w drugiej ciąży? 11 tydzień to jeszczewwcześnie. Ja nie mam pojęcia jaką miałam długość szyjki jak zaszłam w ciążę i na początku ciąży. Jesteśmy tutaj po to, żeby się wspierać i razem dotrwamy :) Nie ma innej opcji :)

Do góry