reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Witam! Czy mogłabyś napisać coś na temat użytkowania baliosa m? Ja właśnie zastanawiam się nad jego zakupem w wersji 3w1. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Patrysiapati gratuluje, super, czekamy na relacje i foto ksiezniczki :-)

Koltunek jak po wizycie, wszystko ok?

Bylam dzisiaj na wizycie i ginka powiedzila ze jej to nie wyglada tym razem na infekcje tylko reakcje na ta luteine ze podraznia ale pobrala wymaz na posiew i dala czopki. Za tydzien mam usg prenatarna i dzien pozniej normalna wizyte kontrolna a 16 czerwca to usg echo serduszka. Michas rosnie ma juz 1387 gram ale jak nie problem z szyjka to teraz z wodami. Sa w normie ale w dolnej granicy. Narazie obserwujemy i mam dotrwac do 34-35 tc a jak dalej bedzie ich mniej lub cos ja bedzie niepokoilo to polozy mnie do szpitala. Michas ma maly brzuszek tzn miesci sie w tych 5 centylach w zwiazku z tym diabetolog kazala mi tyc zeby maly nabral teraz mase. Ja przez miesiac przytylam 300 gram. Ja tu sie ciesze ze nie tyje a doktorka mi mowi trzeba teraz jesc i tyc. No i kazala zebym juz sie spakowala do szpitala bo w kazdej chwili moge trafic do szpitala i z tymi wodami i cukrzyca i w ogole mam byc juz ready. Aha i ginka powiedziala ze szyjka juz nie jest taka wazna na tym etapie ciazy. Na badaniu na fotelu szyjka ponoc ma ok 3cm i najwazniejsze ze jest zamknieta.

Lucalew trzymaj się kochana! Słuchaj sie pani doktor. Trzeba jej zaufać. Dla pocieszenia powiem że przez pare tyg u nas też był brzuszek mniejszy o 2 tyg od reszty. Ale potem to się unormowalo. Dzieci chyba nie rosną całe tak samo. Tu troche podrośnie tam stanie w miejscu a potem zas co innego. Najwazniejsze że będziesz pod kontrolą. Wierzę, że to lekkie zawirowania i będzie dobrze. Szyjka 3 cm to długa szyjka. I wlasnie dobrze że zamknieta. Ściskam mocno i mam nadzieje że sie za bardzo nie stresujesz :*

reklama
Lucalew wszystko dobrze. Nasza Alicja ma tez mniejszy 2 tyg brzuszek a główkę tydzien większa ale lekarz mówi żeby absolutnie sie tym nie przejmować. Dzidzia sie rozwija a wyniki sa orientacyjne i maleństwo rożnie rośnie. Z szyjka masz dobrze :) u mnie juz jest rozwarcie wewnętrzne na ponad cm i skraca sie ale jakoś mój gin mnie pociesza ze bedzie ok. Trzeba tylko leżeć, jesc nospe, brać luteine i byc dobrej myśli. Wczoraj zamówiliśmy pessar jutro prawdopodobnie mi go założy. Miłego leżakowania ;)

Do góry