reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Z nosidłem jest ciężko kupić dobre. Żeby to nie było wisidło. Dziewczyny u mnie na forum pisały o tym. A dobre nosidło jest drogie. Chodzi o układ nóżek. Żeby dobrze tam były ułożone. Co do chusty to dziewczyny sobie chwalą ;)

Hmm czyli teraz co 12h mamy się meldować? ;)

reklama
Hej dziewczyny zyje zyje i w sumie ok u mnie.
Bylismy z M na weekend u mojego brata na urodzinowym grillu i przywiozlam 4 worki ciuszkow do 6 miesiaca dla Michasia. Teraz mam preteks do mobilizacji ze zrobienie porzadku w szafach z moimi ubraniami zeby bylo miejsce na ciuszki dla malego.

Juz pisalam na innym forum ze kolezanki z ktora lezalam w sspitalu i mialysmy ten sam mniej wiecej termin porodu coreczka zmarla po cc, nie udalo sie jej uratowac. Takze w sobote zaczelam bardzo smutny dzien. Dzis jest lepiej ale caly czas o tym mysle tybardziej ze to drugie dziecko ktore stracila, wczesniej 2 lata temu synka w 22 tc.

A u mnie jeszcze chyba znow zaczyna sie infekcja na dole i orzelozylam wizyte u ginki na ta srode. Nie wiem czy to nie ta luteina bo naprawde juz nie wiem co jest grane. Mysje sie, biore probiotyk doustnie i dopochwowo, przed aplikacja myje sie specjalnym zelem z apteki bez chemii specjalnje dla kobiet w ciazy jakis super ekstra.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i tez czekam na wiesci z porodowki i fotki dzieciaczkow :-)

Ja po wizycie, rozwarcie na ponad 3 cm, ale i tak totalny brak oznak porodu. Miałam znowu masażyk, tym razem dość konkretny:/ jak dostanę skurczy nawet rzadkich to ide jutro do szpitala, a jak bedzie cisza to w czwartek:)

Za dużo miałyśmy leżenia... I teraz dzieciaki nie chcą wyjść. A tyle się bałyśmy o nie żeby nie urodzić za wcześnie. Mój zaczyna właśnie buszować w brzuszku ;)

Lucalew - to bardzo smutne co spotkało Twoją koleżankę a co gorsza napewno też bardzo to przeżywasz dlatego życzę Ci tylko pozytywnych wiadomości od teraz ! Trochę pracy będziesz miała przy tych 4 workach ciuszkow, ale jakiej przyjemnej :-)

Dzastina, Diuśka - jak tam u Was? 12h minęło więc czas się zameldować :p

To ja melduje, ze wczoraj zjadlam na kolacje wielka pizze peperoni po czym dostalam mega skurczy (chyba żołądkowych również :-D) i juz myslalam ze wyląduje na porodowce 36h przed planowana cc. Na szczescie sie uspokoilo i poza tym ze wypilam w nocy 2 litry mineralnej to nawet cos udalo mi sie wreszcie pospać :-) dzisiaj już postawie na zdecydowanie lżejsze menu... no i będę jakoś sobie ten dzień organizować, mąż ostatni dzień w pracy więc pewnie znów do późna będzie siedział, bo od jutra już 2 tyg urlopu. Jeszcze dzień matki dzisiaj więc musimy się wybrać do naszych mam :-)

a jakie u Was plany?

reklama
Ja zisiaj zadzwonilam do mojego gin bo te skurcze i klucia nieco mnie niepokoja ide na 13 wiec wszystko sie wyjasni, wczoraj wdrazalam w zycie program depilacyjny i zdrowo sie przy tym usmialam, myslicie ze na porodowce zwracaja uwage na to czy nogi sa ogolone? bo jakos nie daje mi to spokoju

Do góry