reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Uff no to dlugosc w sumie bardzo dobra tylko zeby sie juz nie skracala. Moja 2 tyg temu miala niecale 3cm wiec mam nadzieje ze juz sie nie skroci.

Malinova - mój misio miał żółtaczke, w drugiej dobie bilirubina 16, jeden dzień leżał pod lampami, wyszliśmy do domu z 12,6. Był żółty właściwie do końca pierwszego miesiąca, ale uprzedzili w szpitalu że nawet do 8 tygodni może być zażółcony, najpierw "zbladły" mu nóżki i rączki, buziak najdłużej był żółty. Więc nie martw sie, napewno zejdzie , ale trzeba troszkę cierpliwości.

U nas dobrze, niestety karmię już mm, musiałam zacząć brać nowe leki, które wykluczyły naturalne karmienie :-( , ale już się z tym pogodziłam. Młody dobrze toleruje Bebilon, czasem zatwardzenie go złapie, ale sporadycznie. Przybrał przez pierwszy miesiąc 1kg 200g. , położna mówi, żeby mu ograniczyć jedzenie, ale ciekawe jak , on jest taki niecierpliwy , że jak 5 minut czeka na butlę to jest taki hałas jakby go ze skóry obdzierali. Ale urósł też sporo bo prawie 5cm, jest dłuuugi i ma duże stopy :) Z problemów to co jakiś czas wyskakują mu krostki na szyjce i po bokach buziaka i za chiny nie mogę zlokalizować od czego to.

Dżastina trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy koniec :-) Jeszcze tylko Ty i Diuśka i stara ekipa rozpakowana.

Jup jesteś mega dzielna, jeszcze troszkę i najgorsze będzie za Tobą, z każdym tygodniem będzie łatwiej.

Mitaginka Kochana! Najgorsze już za Tobą , jestem pewna, teraz daj sobie czas .... Nie wymagaj od siebie za dużo, spróbuj odetchnąć czasem.

Jeśli chodzi o cc, ja wspominam bardzo dobrze, Po trzech dniach śmigałam już prawie normalnie, bolało w sumie tylko przez 2 doby, pierwszą najbardziej, ale wszystko do zniesienia.

Jestem szczęśliwa :laugh2:

Dzastina, Auralka, Mitaginka co u Was?

Milly fajnie, że u Was wszytko ok. A kilogram w miesiąc to niezły wynik :tak:Niech mały rośnie na zdrowie.

Ja po łyżeczkowaniu nadal krwawie. Już nie wiem czy to normalne czy nie.

Millly, pięknie u Ciebie :-)

Jem właśnie hamburgera domowej roboty ;-) mam nadzieję że BlanCE posmakujE ;-)

reklama
Cześć:)

Ja nadal w dwupaku, zero objawów:/ dzisiaj idę do gina na KTG i zobaczymy co dalej. Już bym chciała urodzić, tak tylko martwię się czy wszystko ok.

Malinova, Jup, bardzo Wam współczuję, ale trzeba wierzyć że wszystko się zrośnie i będziecie mogły zapomnieć o tym. Dużo zdrówka życzę Waszym maluszkom:)

Milly, super że jesteś szczęśliwa:) tak trzymaj! Mały niech rośnie i pięknie dalej przybiera:)

Mitaginka, dochodz jak najszybciej do siebie! Dużo zdrówka też dla Was:) mam nadzieję, że wkrótce zapomnisz o tym cuężkim okresie i będziesz się cieszyć macierzyństwem:)

Kołtunek, to faktycznie miałaś imponującą długość szyjki!:) to życzę żeby się już nie skracała!!

Lucalew, Tobie też życzę by szyjka nie robiła psikusów i trzymała długość:)

Duśka, Patrysiapati, a Wy jak? Czujecie zbliżający się poród?

Do góry