reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi tak samo lekarz tlumaczyl jak bylam rozczarowana ze na szew sie nie zalapalam a na pessar nie chce sie zgodzic chociaz nalegalam bo przeciez w domu drugie dziecko ktore wymagalo wstawania od czasu do czasu. Tak mnie wkurzaly te jego 'szkolenia i publikacje' bo przeciez w pierwszej ciazy mialam i bylo wszystko ok.

Miewasz w tej ciazy infekcje?
Tą ciążę zaczęłam od infekcji😖 Jeszcze testu nie zrobiłam, lekarka się stukała w czoło że chce leki bezpieczne w ciąży jak jeszcze nie wiem czy w niej jestem 😁
Prowadząca regularnie robi mi posiewy, wychodzą nieliczne drożdżaki i mój przyjaciel paciorkowiec(jestem gbs+ i najprawdopodobniej bede do końca zycia). Dostaję fluomizin, nawet wczoraj bez nowego posiewu znowu dostałam profilaktycznie. Pisała pracę naukową o wpływie infekcji na donoszenie ciąży. Przynajmniej w tym mnie nie zawiodła ;)

reklama
Tą ciążę zaczęłam od infekcji😖 Jeszcze testu nie zrobiłam, lekarka się stukała w czoło że chce leki bezpieczne w ciąży jak jeszcze nie wiem czy w niej jestem 😁
Prowadząca regularnie robi mi posiewy, wychodzą nieliczne drożdżaki i mój przyjaciel paciorkowiec(jestem gbs+ i najprawdopodobniej bede do końca zycia). Dostaję fluomizin, nawet wczoraj bez nowego posiewu znowu dostałam profilaktycznie. Pisała pracę naukową o wpływie infekcji na donoszenie ciąży. Przynajmniej w tym mnie nie zawiodła ;)

Bo mi jeszcze wlasnie tlumaczyl gin ze za czesto lapie infekcje a pessar jeszcze je przyciaga wiec bylaby katastrofa i faktycznie cala ciaze bujalam sie z czyms. Zazwyczaj to byla e.coli chociaz dbalam o higiene mega ale razsie przyczepilo i trzymalo. No ale wiadomo, kazdy przypadek inny. W kazdym razie dobrze sie trzymasz w dwupaku i tak trzymaj jak najdluzej :-)

Uff dopiero nadrobiłam to co mnie ominęło 🙈 dziewczyny! Wszystkie jesteście i jesteśmy bohaterkami. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo stres nie jest dobrym doradcą.
U nas najpierw w 22 tygodniu mówili, że urodzę w ciągu tygodnia jak trafiłam do szpitala. Miałam założone dwa szwy, wstawałam tylko do WC żeby w końcu aktywizować się w 35 tygodniu na dobre. Mały nie chciał ostatecznie wyjść do 39 tyg 😂
Ogólnie jest małym nerwusem i teściowa próbuje mnie przekonać, że to przez nerwową ciążę. Strasznie mnie drażni takie gadanie, bo wpędza mnie w poczucie winy za wszelkie marudzenie i nerwy dziecka :/

Heej! Powoli do przodu :D nocki zdarzają się lepsze, bo są i takie gdzie mamy tylko dwie pobudki 🙈 na horyzoncie 5 ząbek. Z tego co widzę to niezły łobuziak i nerwus nam rośnie. Coś czuję, że bunt dwulatka rozniesie kiedyś chatę 😂
No to u nas też tak się roznosi🤣 1,5 roku i bunt dwulatka wszedł 😀

Heej! Powoli do przodu :D nocki zdarzają się lepsze, bo są i takie gdzie mamy tylko dwie pobudki 🙈 na horyzoncie 5 ząbek. Z tego co widzę to niezły łobuziak i nerwus nam rośnie. Coś czuję, że bunt dwulatka rozniesie kiedyś chatę 😂
A ile ma Twój synek kiedy roczek?

Uff dopiero nadrobiłam to co mnie ominęło 🙈 dziewczyny! Wszystkie jesteście i jesteśmy bohaterkami. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo stres nie jest dobrym doradcą.
U nas najpierw w 22 tygodniu mówili, że urodzę w ciągu tygodnia jak trafiłam do szpitala. Miałam założone dwa szwy, wstawałam tylko do WC żeby w końcu aktywizować się w 35 tygodniu na dobre. Mały nie chciał ostatecznie wyjść do 39 tyg 😂
Ogólnie jest małym nerwusem i teściowa próbuje mnie przekonać, że to przez nerwową ciążę. Strasznie mnie drażni takie gadanie, bo wpędza mnie w poczucie winy za wszelkie marudzenie i nerwy dziecka :/
Nie daj sobie nic wmówić! Córkę mam emocjonalnie humorzastą a dużo więcej stresu miałam w ciąży z synem. Syn to ostoja spokoju, śmieje się że to przez to że się w ciąży należeliśmy ;)
A prawda jest taka że jakbyśmy miały moc sprawczą nad planowaniem temperamentu naszych dzieci to by połowa leżała grzecznie nawet bez wskazań medycznych 😆

A ile ma Twój synek kiedy roczek?
W maju. Czas leci niemiłosiernie. Dopiero leżałam i się zamartwiałam tym 23 tygodniem 🙈
Nie daj sobie nic wmówić! Córkę mam emocjonalnie humorzastą a dużo więcej stresu miałam w ciąży z synem. Syn to ostoja spokoju, śmieje się że to przez to że się w ciąży należeliśmy ;)
A prawda jest taka że jakbyśmy miały moc sprawczą nad planowaniem temperamentu naszych dzieci to by połowa leżała grzecznie nawet bez wskazań medycznych 😆
Może ma dostęp do jakichś badań dot. Wpływu stresu w ciąży na charakter dzieci. Nie wnikam. 😂 generalnie nie sądzę żeby to miało aż takie przełożenie na rzeczywistość jednak takie gadanie jest irytujące

reklama
W maju. Czas leci niemiłosiernie. Dopiero leżałam i się zamartwiałam tym 23 tygodniem 🙈

Może ma dostęp do jakichś badań dot. Wpływu stresu w ciąży na charakter dzieci. Nie wnikam. 😂 generalnie nie sądzę żeby to miało aż takie przełożenie na rzeczywistość jednak takie gadanie jest irytujące
No to już niedługo 😀 to zaraz raczkowanie, wstawanie a później bieganie po mieszkaniu🤣 ja to za swoją nie nadążam np zmywam naczynia a ona już na krześle albo na stole. Wszędzie chce wejść, wszystkie szafki otwiera. Wie gdzie co jest no i tylko słowo nie to od razu bunt. Oj trzeba cierpliwości ale jak widzi że nie zwracamy uwagi to przestaje dość szybko. Generalnie ma dni że protestuje ze wszystkim czasem nie chce się ubrać , przebrać pampersa, umyć zębów. Dziś raz sama odciągnęła sobie gluty a za drugim razem był bunt także nigdy nie wiadomo 🤣

Do góry