reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Auralka, Mitaginka - Dziewczyny, zaskoczyłyście mnie że tak słodko u Was, zawsze myślałam że te pierwsze dni po porodzie są takie sobie - tylko nieustanny ryk malucha, wiszenie u cycusia i obsikiwanie kolejnych pieluszek :-D Wczoraj oglądałam M jak miłość i młody tata odebrał tam ze szpitala dzidziusia, do tego wcześniaczka, tak na oko wyglądał mi na pół roku minimum i uznałam że szkoda że dzieciaczki od razu nie rodzą się takie duże i grzeczniutkie :-p

Lucalew - jeśli już miesiąc bierzesz te lutke dopochwową i dopiero teraz coś Cię dopadło, to też myślę, że to nie uczulenie. Ta luteina zmienia jednak florę bakteryjną w pochwie, łatwiej o infekcje, zwłaszcza po dłuższym czasie stosowania. Te maści od Twojego gina na pewno pomogą, nie raz je stosowałam gdy dawniej łapałam jakiegoś grzybka ;-)
Jeśli ginekolog dalej zaleci Ci stosowanie wersji dopochwowej to zastanów się dodatkowo nad jakimś doustnym probiotykiem, bo to ponoć świetnie chroni przed infekcjami intymnymi i tak, jak radziła Edyta pij kefirki albo ogórczankę :-) powodzenia!

Edyta, Monisiap - jak tam sytuacja na froncie? Wózki wybrane? :-D

Diuśka
- jak u Ciebie z torbą, spakowana? Lista rzeczy, których od Ciebie wymagają w szpitalu rzeczywiście przeraża. Ja mam przygotowaną na razie tylko koszulę nocną ;-)A tak serio to poza gigantyczną walizką i torbą treningową męża, mamy w domu tylko małą torbę (na bagaż podręczny) i zamierzam się w nią spakować, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-D
Muszę pochwalić fakt, że w szpitalu, w którym będę rodzić jest taka fajna opcja, że jak Ci czegokolwiek zabraknie to jest tam sklepik medyczny (ale mają też mnóstwo innych świetnych gadżetów dla mam i maluchów, chyba nawet o tym kiedyś wspominałam na forum) i jak zadzwonisz to Ci doniosą rzeczy nawet do sali, taka Europa ;-)Szkoda, że nie są to standardy we wszystkich szpitalach, ale powiem Ci, że najważniejsza jest dobra opieka, której Tobie i sobie życzę, bo to jest istotne dla mamy i dzidziusia, a nie to ile toreb będzie musiała ze sobą zabrać, prawda?

Malinova - jak u Ciebie ???

Ja dzisiaj planuję rozpocząć akcję prasowania ubranek małej, mam zamiar robić to na siedząco, zobaczę co mi z tego wyjdzie. Poza tym zrobię chyba ostatnie potrzebne zakupy przez internet (m.in. wanienka) i może wieczorem wybiorę się do Roska (dzisiaj -49% na szminki :-)). Na jutro umówiłam się do fryzjera, w tym tygodniu planuję jeszcze pooglądać wózki, także duuużo tego, ale zbliża się 37 tc, ciąża prawie, prawie donoszona więc koniec z zalegiwaniem na kanapie. W dodatku promotor pewnie niedługo wystosuje za mną list gończy, więc pewnie przed porodem będę sie musiała jeszcze zaprezentować z brzuszkiem na uczelni :-D

Słonecznego dnia Wam życzę, bo na Podkarpaciu pochmurno, wietrznie i duszno... będzie burza. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
jejku dziewczyny tak szybko Was wypuszczają z tych szpitali, fajnie:-)

Patrysia już zdecydowałam się na bebetto torino lub silvia w zależności który będzie się mojemu T. bardziej podobał.

U mnie dzisiaj dość aktywnie, postanowiłam uzupełnic bieliznę i pojechałam kupić sobie piękny biustonosz, a co należy mi się za to że moje piersi zrobiły się ogromne. Pani mnie dokładnie zmierzyła i byłam w lekkim szoku kiedy przyniosła 90D :szok:, wszystko ładnie upchneła w środku i jestem pierwszy raz zadowolona z zakupu biustonosza.

Za to teraz muszę odleżeć swoje bo brzusio trochę boli:no:

hej mamusie i przyszłe mamusie:)
Mitaginka z Twoją Martynka to tak na początku bedzie bo jak by nie było to teraz bedzie musiała się dzielić mamusia i tatusiem ale przyzwyczai się :) a jak się czujesz w domu? Boli Cię jeszcze coś czy bole poporodowe minęły?

Lucalew jak wrócisz od ginka to daj znać? A co do tej luteiny pod język to czytałam że ona źle na wątrobę wpływa także ciul wie co lepsze ja biorę 2x2 dopochwowo lutke i pije praktycznie kefir codziennie i jak na razie nic mi sie na szczęście nie dzieje

partysiapati a ja na razie oglądam jeszcze trochę czasu mam podobają mi się też wózki z firmy x lander moja koleżanka sobie kupiła super z takimi dużymi kółkami i tak jak ja mieszkam na wsi to jest to super sprawa:) no nie wiem jeszcze będę oglądać:) kochana co do tego prasowania to na pierwszy raz możesz wyprasowac ubranka ale pozniej uważam ze jest to tylko zbedna Twoja robota a i duży koszt bo żelazka to oszczędne w prądzie nie są...wiesz ja dzieci jeszcze nie mam ale moja siostra ma i mieszkała z nami i tych ubranek w ciągu dnia to sporo idzie :) a pralka to codziennie jest puszczana także wystarczy dobrze wytrzepac ubranka po praniu i ładnie powiesić a gwarantuje ze wcale pomiete nie będą :)

Monisiap widzę że dzisiaj zabralas się na końcowe zakupy przed porodem :) ale oszczędzaj się jesze:) te wózki z bebetto dużo osób kupuje takze no nie wiem macie do sklepu blisko to tam napewno zobaczycie co i jak a i przecież zawsze można sie sklepowych popytać oni też potrafią dobrze doradzić :)

A ja standardowo dzisiaj luzeczko i pilot i powiem Wam że prawdą jest to że telewizor to złodziej czasu :D ale to dobrze ;)

Hej dziewczyny. Ja już zainstalowalam się na patologii i czekam na jutro.

Mitaginka, Auralka a coś zwiastowalo przed porodem, że tak oszalejecie na punkcie swoich dziewczyn? Bo ja się obawiam, ze mam już takie szaleństwo za sobą i tym razem już tak nie będzie

Auralka to wychodzisz w ekspresowym tempie, też tak chcę.

Pierwszy raz od x czasu piszę z tel więc wybaczcie, że tak lakonicznie:) muszę potrenowac

Ostatnia edycja:
Monisap dzięki :)

Co do kasztanowcow to ja widzę obecnie przez okno jeden wielki kwitnący. I dobrze, bo moja sala wygląda tak, że szkoda słów. Dziury w ścianach, pajęczyny itd. Póki co jestem sama.

Bałam się rozstania z córeczką ale póki co obie sobie super radzimy.
Oby w nocy nie przyszedł kryzys. Pewnie jutro gdy emocje już opadna przyjdzie czas na tęsknote. teraz delektuje się chwilą wolności ;)

Malinova, trzymam kciuki za jutro! Oby poszło szybko i bezproblemowo:)

Auralka, gratuluję szybkiego wyjścia. Wszystko poszło ekspresowo i poród i wyjście:) super że taka miłość Tobą zawładnęła:)

Mitaginka, super że tak Cię omotała malutka i że masz w sobie tyle miłości i szczęścia:)

Mnie zmogło przeziębienie:( całą ciąże się trzymałam, a tu taki klops na koniec:( mam nadzieję że szybko mi przejdzie:)

reklama
Do góry