reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Była taka opcja ale jednak zbyt drogo ☹️
Rozumiem cię doskonale, ale jeśli jest taka możliwość aby dziadkowie opiekowali się małą i nie masz ku temu żadnych obaw to może warto :). Od 2,5 roku już przyjmują do przedszkola, zresztą sama wiesz :D
Sama dużo myślę o żłobku, ale mam tyle obaw o choroby, czy nie skończy się tak,że żłobek będzie opłacany a dziecko będzie chodzić po kilka dni w miesiącu.

No u nas tez z tymi kupami różnie, a Staszek bierze zelazo. Przy zelazie są raczej w czarne niż zielone. Zielone to raczej spoko, a przynajmniej tak wszędzie mówią. U nas się zdarzają zielonkawe, żółte, brązowe, tylko nie czarne własnie 😂 tez widzę, ze zależy, co zjadłam, bo różnie jest.
Mówią, że u dzieci te panele na alergię często wychodzą przekłamane i nie są wiarygodne jeżeli chodzi o bmk czy laktozę.
My chyba wpadamy w regres snu.

Jezu, ja do złobka nas nie zapisałam, mowicie, ze to już trzeba? Zaplaczę się jak będę musiała Stanisława komuś oddać, ja go własnemu mężowi z niechęcią oddaję i już kminie, co zrobić, zeby teściowa go nie nosiła.

No u nas tez z tymi kupami różnie, a Staszek bierze zelazo. Przy zelazie są raczej w czarne niż zielone. Zielone to raczej spoko, a przynajmniej tak wszędzie mówią. U nas się zdarzają zielonkawe, żółte, brązowe, tylko nie czarne własnie 😂 tez widzę, ze zależy, co zjadłam, bo różnie jest.
Mówią, że u dzieci te panele na alergię często wychodzą przekłamane i nie są wiarygodne jeżeli chodzi o bmk czy laktozę.

Jezu, ja do złobka nas nie zapisałam, mowicie, ze to już trzeba? Zaplaczę się jak będę musiała Stanisława komuś oddać, ja go własnemu mężowi z niechęcią oddaję i już kminie, co zrobić, zeby teściowa go nie nosiła.
No ja też jestem w szoku z tym żłobkiem 😱😱😱 chyba coś przegapiłam 🙈

Mogłaś zapisać już w 1 dniu od urodzenia 😅😅😅😅😅 my zapisaliśmy dopiero w 7 tygodniu 🤣🤣🤣
Co do paneli to narazie nie robie bo też to czytałam:D
Rozumiem Cię, nikt lepiej nie zajmie się dzieckiem od matki i TEŚCIOWEJ 😅
Jeśli chodzi o jakieś większe imprezy masowe i chęć chronienia dziecka przed noszeniem i byciem eksponatem to polecam chustę, ale na dłuższą metę to się nie sprawdzi.

Mogłaś zapisać już w 1 dniu od urodzenia 😅😅😅😅😅 my zapisaliśmy dopiero w 7 tygodniu 🤣🤣🤣
Co do paneli to narazie nie robie bo też to czytałam:D
Rozumiem Cię, nikt lepiej nie zajmie się dzieckiem od matki i TEŚCIOWEJ 😅
Jeśli chodzi o jakieś większe imprezy masowe i chęć chronienia dziecka przed noszeniem i byciem eksponatem to polecam chustę, ale na dłuższą metę to się nie sprawdzi.
Kupiłam nosidełko z kinderkrafta. Niby od 3 miesiąc. Wiem, ze nosidełka są dla dzieci siedzacych, ale na zdjęciach było dobre podparcie i dibra pozycja bioderek i niby jakieś atesty na. Zobaczę, sprawdzę, jak stwierdzę, że Staszek za bardzo wisi, to odpuszczę.

Chusta nam sie nie sprawdza.

reklama
Do góry