reklama
3 dni temu skończył 3 miesiące. Jest coraz fajniejszy, bo można nawiązać z nim jakiś kontakt. Rano jak się budzi i zje to humor ma niesamowity cały czas się śmieje i gadaAlexis a co tam u Was ile już ma synek miesięcy?
Problem w tym, że od 2 dni kupy nam nie zrobił… brzuszka wzdętego nie ma, jest radosny, a jak marudzi, to w sumie tak jak zwykle… martwi mnie tylko to, że ten epizod poprzedziła kupa z niewielką ilością krwi, wydaje mi się, że alergiczna, bo wyeliminowałam BMK, BJK, orzechy a przed tą kupą spożywałam miód - wychodzi więc kolejna rzecz do wyeliminowania. Wiem, że dziecko KP może nie robić kupy kilka dni, ale po tej akcji szczególnie na kolejną czekamy…
Na 17.08 jesteśmy umówieni do pediatry, zastanawiam się czy nie zrobić małemu alergicznych testów panelowych, bo zgadywanie co mu szkodzi zaczyna mnie męczyć…
Asiaxz
Fanka BB :)
Myślę że można zrobić chociaż słyszałam też że na tym etapie mogą byc one niemiarodajne więc musisz się dopytać. Fajnie 3 miesiące to już taki fajny. Teraz to chwila moment i będzie się odwracać na brzuszek i próbować się przemieszczać3 dni temu skończył 3 miesiące. Jest coraz fajniejszy, bo można nawiązać z nim jakiś kontakt. Rano jak się budzi i zje to humor ma niesamowity cały czas się śmieje i gada
Problem w tym, że od 2 dni kupy nam nie zrobił… brzuszka wzdętego nie ma, jest radosny, a jak marudzi, to w sumie tak jak zwykle… martwi mnie tylko to, że ten epizod poprzedziła kupa z niewielką ilością krwi, wydaje mi się, że alergiczna, bo wyeliminowałam BMK, BJK, orzechy a przed tą kupą spożywałam miód - wychodzi więc kolejna rzecz do wyeliminowania. Wiem, że dziecko KP może nie robić kupy kilka dni, ale po tej akcji szczególnie na kolejną czekamy…
Na 17.08 jesteśmy umówieni do pediatry, zastanawiam się czy nie zrobić małemu alergicznych testów panelowych, bo zgadywanie co mu szkodzi zaczyna mnie męczyć…
P86
Hej, masz rację - wszystkie zajęteHej dziewczyny co tam u Was? Coś nam wątek ucichł wszystkie kruszynkami swoimi zajęte
U nas cały czas coś. Mały ma nadal żółtaczkę. Zawsze robił prawidłowe kupy 3-5 razy dziennie. Położna zaleciła mi poić małego 2 dni mlekiem modyfikowanym wraz z kpi, żeby zoltaczka schodziła. Mały dostał takiej biegunki, że wczoraj zrobił 14 kup. Pełno śluzu koloru smarków Shreka... Byłam u pediatry, kazała mi go poić woda i to tyle. Powiedziała, że to nie alergia. Wróciłam do domu, a tutaj pienista kupa z żyłką krwi... Ja już nie wiem co mam robić.
Ta dieta eliminacyjna jest naprawdę trudna, niby nakazują powoli schodzić z nabiału, potem z jajek. Ale tak naprawdę to człowiek chciałby wyeliminować wszystko na raz ,aby dziecko poczuło ulgę. Koniec końców co kupisz posiada śladowe ilości wszystkiego co możliwe . Co do krwi tez mam zagwozdkę, nie wiem jak wgl reagowac. Ale jeśli dziecko jest radosne to poczekaj na rozwój sytuacji. Może na wieczór jakaś relaksująca, ciepla kąpiel z lekkim masażem brzuszka- zazwyczaj po takiej kąpieli maleństwa robią kupkę3 dni temu skończył 3 miesiące. Jest coraz fajniejszy, bo można nawiązać z nim jakiś kontakt. Rano jak się budzi i zje to humor ma niesamowity cały czas się śmieje i gada
Byłam ostatnio u alergolog i płakałam... Alergolog starej daty stwierdziła, że wysypka to wynik mojej beznadziejnej, fastfoodowej diety bo powiedziałam jej że zjadłam na śniadanie chleb z pasztetem na szybko (mąż zrobil). Stwierdziła że powinnam się zastanowić zanim zaszłam w ciążę, albo chociażby w ciazy czy podołam takiemu obowiązkowi jak wykarmienie i wychowanie dziecka. Powiedziałam,że się staram jednak czasem jest ciężko zrobić ekstra,hiper pełnowartościowy posiłek. Na koniec dodała, że mam jej nie oszukiwać, że rosołu nie dam rady zrobić przy dziecku. I na dodatek tekst : skoro nie ma czasu pani o siebie zadbać z mężem to co dopiero o dziecko.
P86
No jest taka metoda bo enzymy z mleka kobiecego zatrzymują żółtaczkę, ale raczej odchodzi się od tej metody.Pierwsze słyszę, żeby na żółtaczkę dawać mm
Ja jem dobre obiady jak mi mama zrobi, bo mąz to na szybko po pracy, a sama nie mam czasu
Lady Loka
no właśnie, a nie mmNo jest taka metoda bo enzymy z mleka kobiecego zatrzymują żółtaczkę, ale raczej odchodzi się od tej metody.
U nas 3 miesiące korygowane dzisiaj. Staszek mentalnie na 6 miesięcy, fizycznie ma już zachowania, które powinien mieć po 4 miesiącu, więc zaczyna nadrabiać. Mamy niski podpór id 2 tygodni, teraz jest już wyciąganie rąk po zabawki i łapanie zabawek obiema rękami. Obrót z pleców na brzuch to kwestia 1-2 tygodni.
reklama
P86
Jejku , źle napisałam enzymy z mleka kobiecego utrudniają "wypłukiwanie się" żółtaczkę. W mm nie na tych enzymów.no właśnie, a nie mm
U nas 3 miesiące korygowane dzisiaj. Staszek mentalnie na 6 miesięcy, fizycznie ma już zachowania, które powinien mieć po 4 miesiącu, więc zaczyna nadrabiać. Mamy niski podpór id 2 tygodni, teraz jest już wyciąganie rąk po zabawki i łapanie zabawek obiema rękami. Obrót z pleców na brzuch to kwestia 1-2 tygodni.
Ekstra, leci ten czas szybko . Dopiero co wszystkie podalysmy o szyjkach
Podziel się: