reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Lady Loka masz może jakiś patent na transport mleka. Mam odciągnięte na przód i czasami mam takie chwile ,że boję się, że nie zdążymy wrócić że spaceru i mlody zglodnieje. Masz jakiś patent na transport swojego mleka?? Ja narazie wożę ze sobą jednorazowe buteleczki mm, ale chciałabym mieć jednak swoje...

reklama
@Lady Loka masz może jakiś patent na transport mleka. Mam odciągnięte na przód i czasami mam takie chwile ,że boję się, że nie zdążymy wrócić że spaceru i mlody zglodnieje. Masz jakiś patent na transport swojego mleka?? Ja narazie wożę ze sobą jednorazowe buteleczki mm, ale chciałabym mieć jednak swoje...
Nie jestem Lady Loka ale mam wiedzę:) mleko woziłam ze sobą w takim termosie na butelki/torbie termicznej, która była dołączona do wózka. Latem fajnie trzymała ciepło, a zimą wkładałam tam jeszcze butelkę z gorącą wodą i owijalam ręcznikiem żeby nie było bardzo zimne. Ewentualnie zimą wkładałam je do stanika lub do kieszeni:)

Ja mam torbę termiczną taką na 1 butelkę (mam z canpola) i mam ją wsadzoną zawsze do torby od wózka. Zawsze mam butlę, bo zawsze jemy na spacerze. Na dłuższe trasy wkładam drugą butlę tak luzem. 4h może leżeć poza lodówką, a w praktyce dopóki się nie zepsuje.
Jak lezeliśmy w szpitalu na toczeniy to lezalo mi i 10h i było ok

Super , dziękuję wam :) A te z canpola trzymają dobrze temperaturę? Widzę że nie są takie drogie :D

Na cieple dni fajne te termo torby ale w zimie kompletnie sie nie sprawdzaja. My w tym roku kupilismy termos z widocznym stopniem temperatury na wieczku i mam nadzieje ze to sie spisze elegancko w chlodniejsze dni. Na razie na lajciku sprawdzalam ile wytrzyma z ciepla woda po nocy i bylo bo rano woda byla jeszcze ciepla:-)

Na cieple dni fajne te termo torby ale w zimie kompletnie sie nie sprawdzaja. My w tym roku kupilismy termos z widocznym stopniem temperatury na wieczku i mam nadzieje ze to sie spisze elegancko w chlodniejsze dni. Na razie na lajciku sprawdzalam ile wytrzyma z ciepla woda po nocy i bylo bo rano woda byla jeszcze ciepla:-)
Ale my nie mm, tylko kpi :) chodzi o noszenie butelki z odciągniętym mlekiem.

reklama
Jak tam u Was dziewczyny ?? Wszystko dobrze z szyjkami? :D Jak maluchy?
U nas już niestety szpital... poszliśmy do innej lekarki , ponieważ nasza była na urlopie z katarem... niepotrzebnie mówiliśmy jej o tym że diagnozowalismy bezdechy na własną rękę... przestraszyła się i wysłała nas do szpitala. Tam była jazda bez trzymanki, tyle ile lez wylałam. Oczywiście po 5 dniach pod monitorem bezdechów brak, z sercem wszystko okej, glowka okej, brzuszek też okej. Zauważyłam że w dzień wypisu małemu strasznie wzrosły limfocyty, a neutrocyty spadły do 5 procent gdzie norma to minimum 30.. Od 2 dni ma wysypkę, ściągam po nocy z niego zielone gluty... Już nie wiem co mam robić kompletnie. Cały czas płacze od 2 dni, nie umie zrobic kupy. Rurki windi poszły w ruch,ale nie dają za dużej ulgi. Brak sił

Do góry