reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U nas też brzuszek daje w kość, kolki potworne, mamy co wieczór godzinę histerii nie do uspokojenia. Poza tym luzik, aniołeczek, spacerujemy sobie, ładnie je, ładnie przybiera, noce śpimy z 2 pobudkami na karmienie przy czym w sumie to ja budzę się bo Staszek się kręci i wybudzam go żeby zjadł :D

reklama
@Nursov gratki donoszonej ciazy! Teraz smialo mozesz rodzic :-)))

@P86 Ty juz masz piekny wynik 34tc! Gratuluje :-) to do 37 juz tuz tuz i nawet z 2 cm szyjka dotrwasz :-) ja mialam 2 cm w 34 wlasnie tak jak Ty i donosilabym pewnie i dluzej niz 37+0 gdyby nie gmerali mi co rusz zeby sprawdzic ta szyjke juz w szpitalu.

Taka niesprawiedliwosc tego swiata ze 'patologia' problemow nie ma bo ona sie nie przejmuje i nie analizuje. Niestety glowa ma tu wiele do powiedzenia. Ale... kazdy kolejny dzien to juz piekny dzien :-)
Myślałam że urodziłaś później niż 37+0 , jakoś tak z historii pamiętam 😃
U mnie raczej nie gmeraja częściej niż raz na tydzień, ale wiadomo usg i kontrola palpacyjna:D

Z tymi brzuszkami to przeboje, bo ledwo jedna kupa pójdzie, to wcina i kolejna idzie i znów krzyk… tak na okrągło… masakra. Na spacerkach ładnie śpi, chyba szum miasta go uspokaja, bo w domu to dramat go odłożyć do łóżeczka. Budzi się po 5-20 min zwykle

Z tymi brzuszkami to przeboje, bo ledwo jedna kupa pójdzie, to wcina i kolejna idzie i znów krzyk… tak na okrągło… masakra. Na spacerkach ładnie śpi, chyba szum miasta go uspokaja, bo w domu to dramat go odłożyć do łóżeczka. Budzi się po 5-20 min zwykle
U nas kupa raz na 5 dni 😂 śpi w dzień w 90% u mnie na rękach, jak go odkładam to się od razu budzi. Męczące 🙈

U nas kupa raz na 5 dni 😂 śpi w dzień w 90% u mnie na rękach, jak go odkładam to się od razu budzi. Męczące 🙈
To spanie na rękach przy cycku… masakra 😂 ja zwykle nawet jem jak on też w tym czasie je 😂 najgorsze jest to, że nawet mąż niewiele pomoże w sytuacji jak „cycek i mleko to życie” 😂

Te „dzieciowe” brzuszki to zmora chyba wszystkich rodziców i najgorsze to, że nawet nie ma jak pomóc takiemu maluszkowi, bo nic nie działa… czasami jak mały płacze to ja z bezsilności razem z nim 🙈

Ostatnia edycja:
To spanie na rękach przy cycku… masakra 😂 ja zwykle nawet jem jak on też w tym czasie je 😂 najgorsze jest to, że nawet mąż niewiele pomoże w sytuacji jak „cycek i mleko to życie” 😂
Ja też 🙈 Staszek zawsze się budzi jak mam dostać obiad.
Nie wiem czy Cię pocieszę, ja karmię butlą, a mąż też niewiele pomoże, bo na mamie się lepiej śpi 😂

Ja też 🙈 Staszek zawsze się budzi jak mam dostać obiad.
Nie wiem czy Cię pocieszę, ja karmię butlą, a mąż też niewiele pomoże, bo na mamie się lepiej śpi 😂
A to mój jak najedzony i cycek niepotrzebny to i na mężu zaśnie 😂 a mąż razem z nim i ja leżę obok ich pilnuję żeby małego nie zrzucił i nie zgniótł jakby zechciał się na bok przekręcić…

Matka jak zwykle poszkodowana, pospać nie może 😂

Myślałam że urodziłaś później niż 37+0 , jakoś tak z historii pamiętam 😃
U mnie raczej nie gmeraja częściej niż raz na tydzień, ale wiadomo usg i kontrola palpacyjna:D

Wg mni i lekarza prowadzacego bylo 37+1 ale szpital liczyl po swojemu i bylo 37+0 🤷‍♀️

reklama
Mamy po raz pierwszy maja przerypane.

Ja mam troche ... bardziej wyluzowane podejscie co nie oznacza ze sie nie martwie kazdym chrzaknieciem. Generalnie to kiedy brzuszek osiaga apogeum ok 3-4am to przesypiamy kawalek nocy razem w lozku przytuleni do siebie:-) widze ze potrzebuje bliskosci to mu ja daje, ale mam tez skutecznego Przeszkadzajka ktory potrafi drzec sie i plakac w sekunde i to dzieki temu maluch chyba ma wyrypane na wszystko.

Do góry