Asiaxz
Fanka BB :)
No to jest tragediaNiby przyrost jest taki niski, gdzie są te dzieci ?
A nawet w prywatnych z miejscem ciężko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to jest tragediaNiby przyrost jest taki niski, gdzie są te dzieci ?
A nawet w prywatnych z miejscem ciężko
Tak to właśnie wygląda gdzie widać ten niz demograficznyJa zapisanie na listę do żłobka państwowego potraktowałam z dużym dystansem i ciekawością. Nie łudziłam się, że mały miałby szanse bo jest jedynym naszym dzieckiem, oboje pracujemy i nie jesteśmy niepełnosprawni (tak to wszystko punktuje) i miałam racje w załączeniu lista kolejki do żłobków
Nie pocieszę pisząc, że do przedszkola też niekoniecznie musi się dostać, bo tam się dostaje punkty. I jeśli nie jesteś "patologią", matką 5 bombelków, samotną matką itd, to masz najniższą ilość punktów.Ja zapisanie na listę do żłobka państwowego potraktowałam z dużym dystansem i ciekawością. Nie łudziłam się, że mały miałby szanse bo jest jedynym naszym dzieckiem, oboje pracujemy i nie jesteśmy niepełnosprawni (tak to wszystko punktuje) i miałam racje w załączeniu lista kolejki do żłobków
Tak tak wiem, że do przedszkoli jest jeszcze zabawniej z punktacją a gmina ma obowiązek zapewnić miejsce w przedszkolu i w przypadku małych gmin gdzie są 2 przedszkola to spoko ale w dużym mieście to już słabiej to wyglada..Nie pocieszę pisząc, że do przedszkola też niekoniecznie musi się dostać, bo tam się dostaje punkty. I jeśli nie jesteś "patologią", matką 5 bombelków, samotną matką itd, to masz najniższą ilość punktów.
A potem na 10 miejsc masz 17 osób z taką samą ilością pkt., więc piszesz odwołanie. Ale nadal 7 osób się nie dostanie.
* Rozwinę myśl: teoretycznie dostanie się każde dziecko, bo muszą mu znaleźć miejsce w przedszkolu. Ale czy to będzie placówka obok Twojego domu, którą wybrałaś, czy to będzie przydzielone miejsce w placówce 5 osiedli dalej i Ci to totalnie nie po drodze, to nikogo nie obchodzi.
Chyba TYLKO na żłobki i przedszkola, bo wjedzie taka inflacja i takie podatki, że na nic więcej kasy nie zostanieTak tak wiem, że do przedszkoli jest jeszcze zabawniej z punktacją a gmina ma obowiązek zapewnić miejsce w przedszkolu i w przypadku małych gmin gdzie są 2 przedszkola to spoko ale w dużym mieście to już słabiej to wyglada..
Ale wiecie nasi wspaniali zapowiadają teraz 800+ to będzie na żłobki i przedszkola