reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzisiaj usłyszałam na obchodzie „jak pani chce to może pani już rodzić, ale dobrze byłoby do wtorku wytrzymać” 😂
No chciałabym wytrzymać. Te napięcia raz są, raz ich nie ma, czasem podbrzusze mnie pobolewa okresowo… myślę, że jak zdejmą szwy to ruszy 🙈

Jak to mowia - trzymaj nogi razem 🤷‍♀️ ale mysle ze faktycznie jak Ci sciagna to sie szybko potoczy bo na co ma czekac?:-)
I byle do wtorku! Ja juz tez bede spokojniejsza z moim swietem 35tc;-)

reklama
Uważajcie bo jak tak wszystkie będziecie mówić ze po ściągnięciu od razu ruszy to mały zrobi psikusa i posiedzi tam jeszcze miesiąc 😂 pamiętajcie ze mówicie o dziecku, a dzieci to małe kochane perfidki czasami 😂
Ale trzymam mocno kciuki za ściąganie szwu na spokojnie i zgodnie z planem a nie na szybko ❤️

Też bym wolała dotrwać do następnego tygodnia. Póki co mam jakieś napięcia, wydaje się regularne patrząc na KTG. No i pobolewa mnie to podbrzusze… nie wiem jakie są skurcze przepowiadające, ale zakładam że to może być to.
Maluch może zrobić psikusa, ale z moją macicą chyba nie wygra, bo ta zaczyna się powoli buntować 😂 trzymajcie kciuki żebyśmy wytrwali chociaż do wtorku ❤️

Też bym wolała dotrwać do następnego tygodnia. Póki co mam jakieś napięcia, wydaje się regularne patrząc na KTG. No i pobolewa mnie to podbrzusze… nie wiem jakie są skurcze przepowiadające, ale zakładam że to może być to.
Maluch może zrobić psikusa, ale z moją macicą chyba nie wygra, bo ta zaczyna się powoli buntować 😂 trzymajcie kciuki żebyśmy wytrwali chociaż do wtorku ❤️
Jakie skurcze się piszą?

reklama
U mnie takie 20-25to norma byla wlasnie w drugiej polowie dnia. Rano zawsze takie 4-10 bo cialo wypoczete i rozluznione. Ja stawiam ze wtorku doczekacie na luziku:-)
Oby! 💪🏻 będziemy walczyć o te kilka dni, ale czuję się jak tykająca bomba 🙈

Dla małego pewnie lepiej by było po skończonym 38 tc, ale niestety nie mam na to wpływu 🥺

Ostatnia edycja:
Do góry