reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale ciągnie cię szew czy brzuch ??
Różne to są bóle, raz czuje jakby ten szew po środku pobolewal, czasami czuję lekkie menstruacyjne a teraz np czuję w podbrzuszu po bokach jakby mi się coś rozciągało np miednica. Mówiła też że najbardziej niebezpieczne są twardnienia brzucha, ja mam twardnienia jak wstaje np do toalety, jak leżę to jest miękki chociaż też staram się go nie dotykać bo mi zakazali

reklama
Różne to są bóle, raz czuje jakby ten szew po środku pobolewal, czasami czuję lekkie menstruacyjne a teraz np czuję w podbrzuszu po bokach jakby mi się coś rozciągało np miednica. Mówiła też że najbardziej niebezpieczne są twardnienia brzucha, ja mam twardnienia jak wstaje np do toalety, jak leżę to jest miękki chociaż też staram się go nie dotykać bo mi zakazali
Może akurat tak się złożyło. Teraz akurat u ciebie wypada ten czas gdzie wszystko się rozciąga, więc może to więzadła :). Ja wiem, że mnie szew do teraz ciągnie czasem i kłuje. Co do bólów to im więcej człowiek leży tym więcej też myśli. Bierzesz magnez ??

Może akurat tak się złożyło. Teraz akurat u ciebie wypada ten czas gdzie wszystko się rozciąga, więc może to więzadła :). Ja wiem, że mnie szew do teraz ciągnie czasem i kłuje. Co do bólów to im więcej człowiek leży tym więcej też myśli. Bierzesz magnez ??
Od wczoraj biorę na własną rękę magne b6 3x2 bo w szpitalu mi nie dawali, dopiero jak wyszłam to sobie kupiłam bo czytałam tu że dziewczyny polecają

Hej dziewczyny, ja od wczoraj w domu. Lepiej się czuję chociaż czasami jeszcze pobolewania mam, wydaję mi się że jak tak leżę to bardziej się skupiam na tym co mnie boli. Bolą też plecy, tyłek i biodra od leżenia, co chwila się przewracam. W środę mam kontrolę u swojego lekarza. Byle wytrwać i oby było dobrze. Do dziewczyny która pisała że ma 28mm, też tyle miałam w 17 tyg, zalecona nospa i odpoczynek ale nie leżenie plackiem, niestety po 3 tyg 15mm i szpital, szew ratunkowy na 7mm, dzisiaj minie tydzień od zabiegu, ja mam szew herveta założony ale nie wiem czym się różni od Mcdonalda
O kurcze… a ja mam zaplanowane termy 😅😅 bo niby w ciąży można, więc byłam ostatnio, a teraz mamy w prezencie ślubnym voucher

Ale lekarz Ci tak powiedział? Bo ja nospy biorę dużo dosyć, w szpitalu mówili że śmiało mogę brać
Tak lekarz i w szpitalu. Jak po zalożeniu szwu poszłam zapytac o nospę to mnie ochrzanili. Na logikę - lek rozkurczowy. Co robi? Rozkurcza. Czyli dziala tak, jak nie chcemy.
Na twardnienia bierze się magnez.

Dodatkowo nospa powoduje obniżone napięcie mięsniowe u dzieci.

PS. W ciązy nie powinno się chodzić na termy ;( bardzo duże ryzyko infekcji jest.

O kurcze… a ja mam zaplanowane termy 😅😅 bo niby w ciąży można, więc byłam ostatnio, a teraz mamy w prezencie ślubnym voucher
Hmmm, może przed tymi termami warto będzie skontrolować u lekarza tą szyjkę czy jest okej. Ogólnie baseny, termy itd nie są polecane. Niby można, ale przy problemach szyjkowych, infekcyjnych nie polecam :D. Jak szyjka będzie okej to probiotykami się najwyżej nafaszerujsz i będzie okej :)

reklama
To już niebawem , jak to szybko zleciało:D Dopiero czytałam jak byłaś w 23 tygodniu.
No momentalnie zleciało, nie mogę się doczekać końca tej „przygody”. Mały tak mi się przeokrutnie rozpycha, że mam wrażenie jakby miał macicę porozrywać momentami w podbrzuszu 🙈
Z drugiej strony przepona ściśnięta jak orzeszek, oddychać ciężko, nogi pod żebrami, wszystko boli 😂

Do góry