reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana ja dopiero 25 tydzień... dzisiaj mam załamanie nerwowe, chce mi się płakać. W nocy obudziłam się z bólu, szew mnie tak mocno pociągnął ze myślałam że zejdę... potem już nic nie bolało. Jak widzę te dziewczyny na wywoływanie porodu, biegajace co chwile na papierosa itd... jest mi tak przykro,że ten czas leci tak wolno, już nie mam pomysłu kompletnie czym sie zająć..
Dziewczyny palą w ciąży w szpitalu?😱 Kiedy miałaś zakładany ten szew?

reklama
Ja doskonale wiem jak się czujesz. Jak byłam w 23-28tc i widziałam te wszystkie babeczki w zaawansowanej ciąży to było mi tak ciężko na to patrzeć. Duża część z nich też była na wywołanie i te z którymi miałam lepszy kontakt potem pokazywały mi swoje maluszki…
Mi też było ciężko bo z dziewczyną z którą leżałam też ja wzięli na wywołanie bo miała już 5 cm rozwarcia. Urodziła w 36 tygodniu. To było dokładnie w tym czasie. Później pogoda coraz lepsza. Siedziałam sobie na balkonie, rozmawiałam z rodzicami i czas leciał. Jak skinczyl się 32 tydzień to wróciłam do domu i zaczęłam się przygotowywać. Pamiętam jak pot się leje. Upał na dworze żar z żelazka a ja prasuje ubranka

@P86 kazdy miewa gorsze dni i to nawet nie w szpitalu, wiec to normalka. Masz prawo. Poplaczesz sobie i bedzie lepiej. A tak to polecam jakies seriale odmozdzajace, gry na telefonie, troche czytania ksiazek, muzyka i duzo drzemek :-)

Ja doskonale wiem jak się czujesz. Jak byłam w 23-28tc i widziałam te wszystkie babeczki w zaawansowanej ciąży to było mi tak ciężko na to patrzeć. Duża część z nich też była na wywołanie i te z którymi miałam lepszy kontakt potem pokazywały mi swoje maluszki…
Ciężka sprawa, cieszę się z czyjegoś szczęścia, jednak serce mi się kraja z myślą czy doczekam tego momentu.
Dziewczyny palą w ciąży w szpitalu?😱 Kiedy miałaś zakładany ten szew?
Palą i to ile 😅 Szew miałam zakładany w 19 tc w walentynki.

Ciężka sprawa, cieszę się z czyjegoś szczęścia, jednak serce mi się kraja z myślą czy doczekam tego momentu.

To w sumie już nie powinnaś go w ogóle czuć aż dziwne. Masakra a lekarze nie zwracają im uwagi? Jak tak można

No jasne, ja też się z nimi cieszyłam, ale było ciężko z myślą, że mój maluch jest zagrożony. Tak bardzo chciałam mieć wtedy ponad 30 tydzień 🥹

Ja mysle ze gdyby szpitale nie byly takie... przemiałowe to bylo by inaczej dla psychiki. Bo tu caly czas cos sie dzieje, ktos nowy, czesto sale kilkuosobowe, nie masz prywatnosci, traktuja Cie czesto jak na taśmie, dowiedziec sie cos o wlasnym stanie zdrowia tez trzeba pytac. Trzeba sie odnalezc i uwinac sobie gniazdko tymczasowe wsrod tego wszystkiego, a bedzie dobrze. A tesknota za bliskimi to rzecz normalna, do ktorej wracamy z ochota i dzieki temu doceniamy wszystko !

Pozniej rodzi sie dzidzius i wywala swiat do gory nogami :-))) i zapominamy o bozym swiecie stawiajac jego dobro nadal ponad wszystko! A pozniej takie dziecko w wieku 4 lat i tak Ci powie 'nie lubie Cie' 🤣🤪

Ja mysle ze gdyby szpitale nie byly takie... przemiałowe to bylo by inaczej dla psychiki. Bo tu caly czas cos sie dzieje, ktos nowy, czesto sale kilkuosobowe, nie masz prywatnosci, traktuja Cie czesto jak na taśmie, dowiedziec sie cos o wlasnym stanie zdrowia tez trzeba pytac. Trzeba sie odnalezc i uwinac sobie gniazdko tymczasowe wsrod tego wszystkiego, a bedzie dobrze. A tesknota za bliskimi to rzecz normalna, do ktorej wracamy z ochota i dzieki temu doceniamy wszystko !

Pozniej rodzi sie dzidzius i wywala swiat do gory nogami :-))) i zapominamy o bozym swiecie stawiajac jego dobro nadal ponad wszystko! A pozniej takie dziecko w wieku 4 lat i tak Ci powie 'nie lubie Cie' 🤣🤪
Haha, jak zaszłam w ciąże z pierwszym synem, to mój ginekolog ( który jest baaaardzo pro kobieta i ta kobieta u Niego jest najważniejsza i to się czuje) podsumował, ze teraz poznam czym jest prawdziwe pasożytnictwo i ze on nie rozumie, dlaczego symbioza matka-dziecko nie jest w szkole podawane jako 100%przyklad pasożytnictwa 🤪 stała się to moja prawda objawiona od momentu jak walczyłam z żylakami w ciąży i trwa już 4lata 🤪🤪🤪

reklama
Haha, jak zaszłam w ciąże z pierwszym synem, to mój ginekolog ( który jest baaaardzo pro kobieta i ta kobieta u Niego jest najważniejsza i to się czuje) podsumował, ze teraz poznam czym jest prawdziwe pasożytnictwo i ze on nie rozumie, dlaczego symbioza matka-dziecko nie jest w szkole podawane jako 100%przyklad pasożytnictwa 🤪 stała się to moja prawda objawiona od momentu jak walczyłam z żylakami w ciąży i trwa już 4lata 🤪🤪🤪

Oooo!! Tego porownania nigdy nie slyszalam 😎 ale.... pasuje idealnie 😂 mimo wszystko to nasz maly szkodnik ktory zeruje na emocjach, czynach i wspolistnieniu poki sam nie potrafi sie ubrac, zjesc, ogarnac:-))) a my -mamy- jestesmy od tego aby dawac sie wykorzystywac🙈

Do góry