reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Chcialoby sie rzec ze pobuja sie niczym Wielomatka po 40tc ale z cukrzyca na insulinie to nie mozliwe, wiec oby do 37 😎

Na te nasze szyjki nie ma reguly. Zyja swoim zyciem 😜 oby tylko trzymaly jak najdluzej, reszta sie ulozy... na prawym lub lewym boczku 🤭

To dzis Pomarańczowa, jutro ja i Alexis i bedziemy mialy... 33,32,31 😎😎😎

reklama
Chcialoby sie rzec ze pobuja sie niczym Wielomatka po 40tc ale z cukrzyca na insulinie to nie mozliwe, wiec oby do 37 😎

Na te nasze szyjki nie ma reguly. Zyja swoim zyciem 😜 oby tylko trzymaly jak najdluzej, reszta sie ulozy... na prawym lub lewym boczku 🤭

Powolutku do przodu ❤️ to wychodzi na to, że ja jestem następna w kolejce czy ktoś jeszcze przede mną? 🙈

za 3 lata minimum 😅 bo po pierwsze, muszę mieć założony szew przezbrzuszny przed ciążą, a jak operacja to wolałabym poczekać aż będzie większy i nie będę karmić, a po drugie czytałam już, że jak się robią lejki to i przy szwie przerbrzusznym trzeba leżeć (a mnie się w obu ciążach robiły lejki), więc najlepiej, żeby Staszek już chodził wtedy do przedszkola i żeby mąż mógł go zaprowadzać i odbierać. Może za 2 lata szew :) zobaczymy jakie Staszek będzie też miał potrzeby. Ale no ja urodziłam rok temu w marcu (wczoraj córka miałaby urodziny), a zaszłam w ciążę w sierpniu. Kazali mi wtedy odczekać 3 miesiące, a odczekałam 5, bo przed ciążą chciałam porobić wszystkie badania i jeszcze ogarniałam zęby, miałam 3 ósemki do wyrwania, a chciałam się ich pozbyć, żeby zminimalizować ryzyka stanu zapalnego i zejścia szyjki od bólu zęba.

Rozsadne podejscie do sytuacji i zycze, aby plany sie poukladaly tak jak tego byscie z mezem chcieli :-) i Staszkiem bo w koncu on juz bedzie duzym kumatym chlopcem! :-))

Właśnie tak myślałam, że matki to nigdy nie będą spokojne, zawsze będzie jakaś sytuacja, która będzie stresować niestety.
Alexis124 to super czas 33 tydzień:D . Skoro już tyle przeleżałaś to już do 37 polezysz myślę 🙂🙂🙂
Mam dziewczynę która dopiero dowiedziała się w 24 tygodniu, że szyjka krótka, założyli jej szew.
Powiedziałam jej, że w tym wszystkim to leżenie jest okropne, a ona parsknela i stwierdziła: czego się nie robi dla dziecka. Ja leżę od 15 tygodnia i mimo, że wiem, że robię to dla dziecka, jest to obciążające psychicznie, że wiele rzeczy cie omija, ostatni wspólny czas z mężem, instynkt wicia gniazda, a tu nic nie ruszone.. Myślę że poleży kilka tygodni to zrozumie...
Ja też leżałam ale do 32 tyg pozniej już przygotowywałam wszystko na przyjscie dziecka po szwie też nie leżałam cały czas. Chodziłam po domu, do łazienki jeździłam do lekarza i na pobranie krwi. Nawet nie miałam takie zalecenia. Podobno nawet to nie pomaga tylko zalecają oszczędny tryb życia. Także nie wiadomo czy ona będzie musiała leżeć

Ja celuje w 38 bo i tak wtedy cc planowane, ze stacjami pośrednimi byle do 34 i byle do 37 :D
Ale faktycznie ładnie jesteśmy ułożone tydzień po tygodniu :D @Alexis124 czuj się naszą liderką 😁

Ja też leżałam ale do 32 tyg pozniej już przygotowywałam wszystko na przyjscie dziecka po szwie też nie leżałam cały czas. Chodziłam po domu, do łazienki jeździłam do lekarza i na pobranie krwi. Nawet nie miałam takie zalecenia. Podobno nawet to nie pomaga tylko zalecają oszczędny tryb życia. Także nie wiadomo czy ona będzie musiała leżeć
Znowu u mnie pierwotnie też był zalecany oszczędny tryb życia, jeździłam na wizyty do lekarza, wstawałam po herbatę czy szybkie śniadanie i naprawdę się oszczędzałam a skończyło się same wiecie jak ;) szpitalem na ponad 9 tygodni i drugim szwem.
Niby leżenia nie zalecają, ale w moim przypadku gdyby nie przywiązanie do łóżka, to raczej byłoby kiepsko. Tutaj też nie ma reguły - ktoś może chodzić na spacery 30 min i będzie ok, a ktoś może leżeć i będzie słabo.
Ja celuje w 38 bo i tak wtedy cc planowane, ze stacjami pośrednimi byle do 34 i byle do 37 :D
Ale faktycznie ładnie jesteśmy ułożone tydzień po tygodniu :D @Alexis124 czuj się naszą liderką 😁
Stacje pośrednie chyba każda ma :D ja miałam najpierw do 34, ale jak mnie wypisali i dali termin powrotu na 35+1 to już nie chcę 34 tylko 35 😂 później będzie 37 do zdjęcia szwu a dalej niech się dzieje co chce 🙈

reklama
Dokładnie tak nie ma na to żadnej reguły. Mi po ściągnięciu szwu czyli 2cm rozwarcia w tydzień zrobiło się 3cm i już zaczęły wody gdzieś uciekać albo może to ja za mało piłam a byłam odwodniona od wymiotów. To dużo przeżyć w tej ciąży a kolejna to będzie hard core bo niewydolność plus konizacja plus cesarka. Póki co nawet nie chce myśleć o tym

Do góry