Coś tam wiedzą, chyba że przychodzi studentka i podaje luteinę dopochwową pod językJa przez ten czas, który leżałam wiedziałam, że jak nie zapytam to nikt nic nie zaproponuje. Po szwie sama zaproponowałam czy mogą mi dać magnez zamiast paracetamolu w kroplowce i wtedy pielęgniarka przyniosła Ale jak tak czytam to jednak na Polnej w Poznaniu wiedzą co robią
reklama
P86
Fanka BB :)
Coś tam wiedzą, chyba że przychodzi studentka i podaje luteinę dopochwową pod język
Ja zawsze mówiłam, że mlodzi muszą się uczyć, tylko szkoda, że na mnie
Lady Loka
Ja miałam tydzień przed. A w momencie jak przyszłam do szpitala rokowania miałam na dłuższe leżenie.Bardzo fajnie, że są takie możliwości. Moje koleżanki niestety nic takiego przed porodem wcześniaków nie dostały i niestety do 3 doby już były wylewy ... Ja choćbym sama miała sobie to sfinansować chciałabym to zastosować, jednak obawiam się, że nie stosują tego w każdym szpitalu. Ciekawe czy neuroprotekcja działa tylko jak poda się ją przed porodem, czy działa jak zastosuje się to przykładowo tydzień- dwa przed.
P86
Jak tam dzisiaj dzień wam mija ??
Ja w nocy już miałam myśli że sączące mi się wody, wzięłam przed spaniem globulke macmirror i zaczęła bardzo obficie spływać choćby wymieszała się z wodą. Oczywiście teraz sprawdzam panicznie czy to może nie wody, ale nie chce też panikować, bo jak narazie nic jakoś tragicznie nie "leci". Jednak zaczęło być dziwnie wilgotno jak nigdy wcześniej.
Ja w nocy już miałam myśli że sączące mi się wody, wzięłam przed spaniem globulke macmirror i zaczęła bardzo obficie spływać choćby wymieszała się z wodą. Oczywiście teraz sprawdzam panicznie czy to może nie wody, ale nie chce też panikować, bo jak narazie nic jakoś tragicznie nie "leci". Jednak zaczęło być dziwnie wilgotno jak nigdy wcześniej.
P86
Właśnie zastanawiam się czy nie kupić sobie przez internet, jednak pamiętam, że zawsze miałam problem z ph i jak lekarz robił badanie to zawsze pokazywał mi papierek w kolorze brązowym i mówił- tragedia ....Ja sie zawsze ratuje papierkami lakmusowymi jak wlasnie jest taki niespodziewany wodospad:-) wiadomo ze nie sa dokladne ale uspokoic potrafia
@gooskaw a z jakiej firmy kupowalas ??
NiebieskookaEM
Mi lekarka mówiła, że tylko lekarze mają takie specjalne paseczki nie tyle do badania pH, ale do badania czy to nie wody (mają jakiś chemikalia, które wyłapują białko z wód, czy jakoś tak).Właśnie zastanawiam się czy nie kupić sobie przez internet, jednak pamiętam, że zawsze miałam problem z ph i jak lekarz robił badanie to zawsze pokazywał mi papierek w kolorze brązowym i mówił- tragedia ....
Jeśli bierzesz np. luteinę, czy inne tabletki, to może CI wyjść pH tych tabletek, no i przy infekcji też będziesz miała takie samo pH jak chyba przy wodach, kiedyś czytałam.
Ja też miała schizę z wodami, patrzyłam czy mi lecą leżąc, wstając, kaszląc itd.
P86
Właśnie też czytałam o tych infekcjach, że przy infekcji ten papierek też zmienia kolor .Mi lekarka mówiła, że tylko lekarze mają takie specjalne paseczki nie tyle do badania pH, ale do badania czy to nie wody (mają jakiś chemikalia, które wyłapują białko z wód, czy jakoś tak).
Jeśli bierzesz np. luteinę, czy inne tabletki, to może CI wyjść pH tych tabletek, no i przy infekcji też będziesz miała takie samo pH jak chyba przy wodach, kiedyś czytałam.
Ja też miała schizę z wodami, patrzyłam czy mi lecą leżąc, wstając, kaszląc itd.
gooskaw
Bo to nie jest dokladna forma pomiaru ale.. uwazam ze lepsza taka niz zamartwianie sie. Aczkolwiek mi przy infekcji nie zmienial koloru wiec tez nie ma reguly.
Ja polecam te co mam tak czy siak :-) sprawdzone przy pierwszym dziecku i teraz tez juz uzywalam.
Ja polecam te co mam tak czy siak :-) sprawdzone przy pierwszym dziecku i teraz tez juz uzywalam.
Załączniki
reklama
KiniakB
Hej dziewczyny w 2020 bardzo udzielałam się na tym forum bo skracala mi się szyjka macicy od 19tc i bite 4 miesiące przelezalam. Bardzo źle wplynelo to na moja psychikę. Teraz jestem w drugiej ciąży 10tc. Mam pytanie czy są tu jakieś dziewczyny, którym w drugiej ciąży szyjka się nie skrocila? Czy coś robilyscie? Czy lekarz coś radził? Strasznie dobija mnie ten fakt, że szyjka znów się zacznie skracać... 20tc wypada mi około drugiego tygodnia Maja i tak się boję, że znów będę musiała leżeć (
Podziel się: