Wielomatka - z tego co widzę to szyjka wróciła do długości z poprzedniego szwu. Ja się jeszcze trzymam, mały rośnie więc tylko liczyć na to, że pomieszka w brzuszku jak najdłużej. Odnośnie spadku wagi to się bałam żeby mi maluch nie głodował, ale jak go zmierzyli i jest w normie to się uspokoiłam teraz odliczanie do 28tc bo jutro kończymy 26.. ciekawa jestem co na tym KTG będzie wychodziło… nie wiem czemu, ale czuję jakiś niepokój
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
P86
Hej Nie dziś nie miałam. Lekarz stwierdził ,że nie chce dzisiaj tej szyjki manipulować więc w środę pobierzmy wymaz i zrobimy usg. Ogólnie mówił wszystkim na obchodzie że szyjka na usg 4 cm i śmiał się że albo on nie umie mierzyc ,albo już sam nie wie o co chodzi.@P86 miałaś dzisiaj badania ?
Dziewczyny bo z tego co wiem szyjka składa się z części która wystaje w pochwie i tej części wewnętrznej,której nie czuć w badaniu palpacyjnym. Którą cześć powinno się liczyć i która z nich jest ważna do szwu?Bo ja z pewnością w pochwie nie mam 4 cm szyjki ...
Lady Loka
Szew zakłada się na części, do której są w stanie się dostać w pochwie. Najlepiej jak najwyżej się da.Hej Nie dziś nie miałam. Lekarz stwierdził ,że nie chce dzisiaj tej szyjki manipulować więc w środę pobierzmy wymaz i zrobimy usg. Ogólnie mówił wszystkim na obchodzie że szyjka na usg 4 cm i śmiał się że albo on nie umie mierzyc ,albo już sam nie wie o co chodzi.
Dziewczyny bo z tego co wiem szyjka składa się z części która wystaje w pochwie i tej części wewnętrznej,której nie czuć w badaniu palpacyjnym. Którą cześć powinno się liczyć i która z nich jest ważna do szwu?Bo ja z pewnością w pochwie nie mam 4 cm szyjki ...
Ale na USG mierzy się całość.
Fit kalorie. Co prawda nie maja diety dla ciężarnych ani z niskim ig ale standardowa tez daje radę i na plus jest opcja wymieniania dań. Właśnie powoli kończę aktualną i chyba będę robić przerwę bo trochę mi się nudzi i brakuje swojskich smaczków. Muszę przyznać, że w takiej ciąży leżącej to duże ułatwienie bo ani ja nie muszę się zbytnio gimnastykować w kuchni ani innych angażować.Natka - jaki masz catering? Ja sporo firm przećwiczyłam w tej ciąży, teraz już nie korzystam z żadnego, ale trochę mi tego brakuje, przynajmniej nie musiałam się zastanawiać co na obiad dać
Wcześniej miałam brokuła ale jakoś mi nie podchodziło menu bo za dużo zapiekanek serwowali.
wielomatka
Natka - my ostatnio mieliśmy maczfita, jeszcze w promocji 20% taniej i powiem Ci, że najbardziej mi smakowało. Ogólnie przeboje z firmami różnymi mieliśmy, ale tutaj fajnie - bez wpadek i mogłam sobie na każdy dzień jedzenie wybrać.
NiebieskookaEM
Hm... Czy skracająca się szyjka boli ?
Mam na myśli, aplikując np. luteinę, to czy można dotknąć tam daleko szyjki i czy to ma prawo boleć ?
Mam na myśli, aplikując np. luteinę, to czy można dotknąć tam daleko szyjki i czy to ma prawo boleć ?
Mnie nie bolało nic, a na IP było na palec rozwarcie. A może nie wpychaj tak głęboko?Hm... Czy skracająca się szyjka boli ?
No dziś u mnie niezbyt wesoło, zawsze jak mi się więcej ,,uleje" (może trochę za dużo powiedziane), to sprawdzam paseczkami ph. Dziś rano wydawało mi się, że na pasku są 2 błękitne plamki (czyli wody płodowe lub infekcja). Fakt faktem, mamy słabe światło w łazience, a byłam ok. 5 rano więc ciemno. Później jeszcze 2 razy robiłam test i już było wszystko ok, na żółto. Dziś mój lekarz przyjmuje od 16:00, napiszę do niego niedługo o wizytę dodatkową. Wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty 100 km, żeby uzyskać zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie, mam nadzieję, że to nie przez to , bo jednak trochę się nasiedziałam w samochodzie i poczekalni, trochę chodzenia. Z drugiej strony szyjka długa i zamknięta, nie mam nakazu leżenia w tej ciąży, tylko oszczędny tryb życia. Dziś mamy 33+0.
reklama
P86
Myślę,że jeśli ma cie to uspokoić to lepiej zgłosić się do lekarza dla świętego spokoju,żeby to skontrolowaćMnie nie bolało nic, a na IP było na palec rozwarcie. A może nie wpychaj tak głęboko?
No dziś u mnie niezbyt wesoło, zawsze jak mi się więcej ,,uleje" (może trochę za dużo powiedziane), to sprawdzam paseczkami ph. Dziś rano wydawało mi się, że na pasku są 2 błękitne plamki (czyli wody płodowe lub infekcja). Fakt faktem, mamy słabe światło w łazience, a byłam ok. 5 rano więc ciemno. Później jeszcze 2 razy robiłam test i już było wszystko ok, na żółto. Dziś mój lekarz przyjmuje od 16:00, napiszę do niego niedługo o wizytę dodatkową. Wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty 100 km, żeby uzyskać zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie, mam nadzieję, że to nie przez to , bo jednak trochę się nasiedziałam w samochodzie i poczekalni, trochę chodzenia. Z drugiej strony szyjka długa i zamknięta, nie mam nakazu leżenia w tej ciąży, tylko oszczędny tryb życia. Dziś mamy 33+0.
Podziel się: