reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Myślałam, że ordynator dzisiaj będzie, ale okazało się jednak, że może jutro mnie zbada, bo dziś jej nie ma.

Mięśnie mięśniami, ale jak mąż mnie widzi i mówi, że na twarzy wychudłam, obojczyki mi wyszły i obrączka z palca bez problemu się zsuwa to wychodzi na to, że nie same mięśnie poleciały 😂

Nieważne ile ja mam na plusie, oby się tylko nie okazało, że malutki za mało przybiera, o to się martwię najbardziej. Chleb mam swój, bo na tym szpitalnym niby ciemnym to cukry w kosmosie i z tego co słyszę to każda tak ma… pewnie barwiony karmelem. Pomijając to, że mam wytyczne z poradni diabetologicznej z tego szpitala co jeść a większość co dają to są właśnie rzeczy, które należy ograniczać (ziemniaki, buraki, gotowana marchew, gotowane korzenie selera i pietruszki)…
Jakby co, to pamiętaj, zę na dole szpitala jest mini sklepik, w którym masz jakieś kanapki, czasami nawet sałatki itd. Więc możesz wysłać koleżankę z sali na małe przeszpiegi co i kiedy jest i najwyżej tam coś czasami dokupić .

reklama
Jakby co, to pamiętaj, zę na dole szpitala jest mini sklepik, w którym masz jakieś kanapki, czasami nawet sałatki itd. Więc możesz wysłać koleżankę z sali na małe przeszpiegi co i kiedy jest i najwyżej tam coś czasami dokupić .
Męża wysyłam po zakupy to mi tam zawsze coś przyniesie takiego co w szafce można trzymać 😂 trzeba ratować sytuację czym tylko się da

Ja po wizycie, wynik jałowy, szyjka bez zmian 18mm myślałam, że założy od razu i będzie po sprawie, a tu niespodzianka w piątek szpital, założenie i może w poniedziałek wypis 😫

Ja po wizycie, wynik jałowy, szyjka bez zmian 18mm myślałam, że założy od razu i będzie po sprawie, a tu niespodzianka w piątek szpital, założenie i może w poniedziałek wypis 😫
Pessar w szpitalu będą zakładać? 😮 czy może jakaś zmiana decyzji i jednak szew?
Szyjka faktycznie króciutka. Oszczędzaj się i dużo leż do piątku :)

Dziewczyny jednak dzisiaj było badanie. Malutki waży około 870g. Drugi szew trzyma, szyjka 15mm, ale pecherz dalej się wpukla w kanał… nie jest dobrze, ale na ile może być na tyle jest stabilnie. Wstępnie zostaję w szpitalu kolejne 2 tygodnie… zobaczymy co dalej…

Zapomniałam - coś o pessarze znów mówili, że jak infekcji nie będzie żadnej to coś tam… ciekawe gdzie mają tamten co kupowałam i go wyciągnęli, bo z tego co wiem to jeden można wysterylizować i wykorzystać w tej samej ciąży kilkukrotnie…

Ostatnia edycja:
Pessar w szpitalu będą zakładać? 😮 czy może jakaś zmiana decyzji i jednak szew?
Szyjka faktycznie króciutka. Oszczędzaj się i dużo leż do piątku :)
Napisane mam na skierowaniu do szpitala, że założenie pesera wiec tez się zdziwiłam, że aż szpital i ze aż do poniedziałku 😫 jedynie powiedziała, że w poniedziałek podejmie ostateczną decyzje bo może jednak szew

Napisane mam na skierowaniu do szpitala, że założenie pesera wiec tez się zdziwiłam, że aż szpital i ze aż do poniedziałku 😫 jedynie powiedziała, że w poniedziałek podejmie ostateczną decyzje bo może jednak szew
Może chcą zostawić na obserwacji, żeby zobaczyć jak macica zareaguje na pessar i czy się skurcze nie pojawią… albo chcą mieć 3 doby bo $$$ się musi zgadzać 😂

Może chcą zostawić na obserwacji, żeby zobaczyć jak macica zareaguje na pessar i czy się skurcze nie pojawią… albo chcą mieć 3 doby bo $$$ się musi zgadzać 😂
No zawsze bezpieczniej w sumie zostać.. z tym, że od piątku do poniedziałku będę sobie sama bo raczej nikt do mnie 80 km nie będzie jechał, a chłopina pierwszy raz zostanie sam z córką na tyle czasu 🥺

anetti - a ile córeczka ma lat?

Alexis - to że waga leci w dół to się nie martw, ba będzie taki moment, że się kiedyś z tego będziesz cieszyć :p Nie jest dobrze z szyjką, ale nie jest też strasznie źle. Szwy spełniają swoją rolę, a to teraz najważniejsze.

Natka - jaki masz catering? Ja sporo firm przećwiczyłam w tej ciąży, teraz już nie korzystam z żadnego, ale trochę mi tego brakuje, przynajmniej nie musiałam się zastanawiać co na obiad dać :p

reklama
anetti - a ile córeczka ma lat?

Alexis - to że waga leci w dół to się nie martw, ba będzie taki moment, że się kiedyś z tego będziesz cieszyć :p Nie jest dobrze z szyjką, ale nie jest też strasznie źle. Szwy spełniają swoją rolę, a to teraz najważniejsze.

Natka - jaki masz catering? Ja sporo firm przećwiczyłam w tej ciąży, teraz już nie korzystam z żadnego, ale trochę mi tego brakuje, przynajmniej nie musiałam się zastanawiać co na obiad dać :p
Córeczka w maju skończy 3 latka z tym, że praktycznie 2,5 roku była na cycku i tata był ble wiec trochę się martwię jak sobie poradzi w nocy sama z tatą 😄 ostatnio całkiem trzymają sztamę wiec może mnie zaskoczą i będzie wszystko dobrze ☺️

Do góry