reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
To może tu jest problem? Przecież to na patologii najlepiej będą wiedzieć, jak sie Tobą zająć, tu jesteś tak na doczepkę.Leżę na ginekologii zapobiegawczej ,na patologii nie było chyba miejsca...
Dla mnie to szok, że co chwilę tam zdanie zmieniają… mówią raz jedno, raz drugie.. skoro mają jakąś wątpliwość powinno od razu sprawdzać co i jak sami z siebie…. Aj te szpitale. Ja będę miała badanie dopiero po weekendzie jak ordynator wróci. Teraz leżę, cukry w nocy i rano latają, ale jak na sterydy to nie jest źle ponoć. Dziś ostatni zastrzyk z serii… zobaczymy co dalej.
Od 26 tc będą chcieli mi robić pewnie KTG.
Od 26 tc będą chcieli mi robić pewnie KTG.
wielomatka
Na patologię ciąży dostaje się dopiero po którymś tc, ale nie pamiętam którym.
Tak czy inaczej czyste wariatkowo masz. Dobrze, że dzidziuś się trzyma i nie musisz czekać do jutra na badanie. Teraz najważniejsze uporać się z tymi bakteriami. Źle, że coś wyszło, ale dobrze, że to wykryli.
Tak czy inaczej czyste wariatkowo masz. Dobrze, że dzidziuś się trzyma i nie musisz czekać do jutra na badanie. Teraz najważniejsze uporać się z tymi bakteriami. Źle, że coś wyszło, ale dobrze, że to wykryli.
Lady Loka
Może zależy od szpitala, jak w 14 byłam na szwie to leżałam na patologii połączonej z położniczym, bo to był oddział mojego prowadzącego. Ale przecież kobiety, które z wymiotami lądują na początku ciąży też leżą na patologii. Lata temu odwiedzałam krewną, która na patologii leżała przed 10tc.Na patologię ciąży dostaje się dopiero po którymś tc, ale nie pamiętam którym.
P86
Dostalam jakiś antybiotyk dozylny, teraz 7 dni kuracji przetrwać. Brać milion probiotykow I nic nie chwycić... lekarz nie wie czy założą szew ,bo mówi że mam dluga szyjkę wedlug usg.Ogólnie od kiedy wpadłam w historie czuje się bardziej zaopiekowana . Pytali się czy chce leki na uspokojenie , psychologa , wzięli mnie na usg .. E COLI nie mam o dziwo.... Ale za to mam jakieś dwie inne - enterococcus faecalis i jeszcze jedna też bytująca w jelitach .... Byle to przetrwać. Mam brać jak najmniej leków dopochwowo. Probiotyki podwójnie, najlepsze jakie mogą być.Może zależy od szpitala, jak w 14 byłam na szwie to leżałam na patologii połączonej z położniczym, bo to był oddział mojego prowadzącego. Ale przecież kobiety, które z wymiotami lądują na początku ciąży też leżą na patologii. Lata temu odwiedzałam krewną, która na patologii leżała przed 10tc.
W ciąży jednak to ph ponoć troszkę się zmienia i łatwiej o infekcję. Słyszałam też, że część kobiet może być po prostu nosicielkami jakiejś bakterii, ale nie zagłębiałam tematu a skoro wcześniej nic nie było to pewnie zwykła infekcja. Antybiotyk podali to będzie dobrze.
Ciekawe jak to jest z tym usg szyjki, bo to dziwne, że nagle z 1,8 robi się 4 cm. Fakt, szyjka pracuje, ale żeby aż tak?
Ciekawe jak to jest z tym usg szyjki, bo to dziwne, że nagle z 1,8 robi się 4 cm. Fakt, szyjka pracuje, ale żeby aż tak?
reklama
P86
Też tego nie rozumiem, ale patrzałam na usg I to faktycznie się jakoś przekładało. Szyjka to taka kreseczka na usg widoczna i faktycznie jeden i drugi tą kreseczkę zaznaczał. Sprzęty dobre jakościowo. Nie wiem... może jeden lekarz liczył tą część zewnętrzna, a drugi cześć zewnętrzna i wewnętrzna.W ciąży jednak to ph ponoć troszkę się zmienia i łatwiej o infekcję. Słyszałam też, że część kobiet może być po prostu nosicielkami jakiejś bakterii, ale nie zagłębiałam tematu a skoro wcześniej nic nie było to pewnie zwykła infekcja. Antybiotyk podali to będzie dobrze.
Podziel się: