reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
W sensie jednocześnie?
Ja miałam duphaston, a w poprzedniej ciąży luteinę.
Tak, jednocześnie.
Aktualnie biorę 3x2 aspargin, babeczka mi chciałą dodać do tego 3 x 1 kolejny Magbe czy jakoś tak, ale mówiłam, ze i tak już mam kołatania serca, więc zmieniła na 2 x 1 luteina + 2 x 1 duphaston (doustnie) + doraźnie nospa.
A duphaston ma taką ulotkę, że włos się jeży na głowie i się zastanawiam, czy to standardowe rozwiazanie, bo i jedno i drugi ma raczej to samo działanie.

Tak, jednocześnie.
Aktualnie biorę 3x2 aspargin, babeczka mi chciałą dodać do tego 3 x 1 kolejny Magbe czy jakoś tak, ale mówiłam, ze i tak już mam kołatania serca, więc zmieniła na 2 x 1 luteina + 2 x 1 duphaston (doustnie) + doraźnie nospa.
A duphaston ma taką ulotkę, że włos się jeży na głowie i się zastanawiam, czy to standardowe rozwiazanie, bo i jedno i drugi ma raczej to samo działanie.
To dziwne, żeby magnez zamieniać na duphaston. Przecież one działają na kompletnie różne rzeczy 🙄
generalnie jak na szyjkę to luteina, a duphaston bierze się na początku na podtrzymanie, powinno się go odstawić, kiedy wykształci się łożysko, bo łożysko przejmuje jego funkcję.
Dawkę luteiny spokojnie by Ci mogli zwiększyć, a jak nie chcą ładować dopochwowo, to zwykle dają luteinę podjęzykową dodatkowo. Więc ja nie wiem 🙄

A co do szyjki, to u mnie teraz nie mierzą, a w poprzedniej ciąży zależało to od lekarza.

reklama
Do góry